В Токио строят най-високата телевизионна кула в света

В проекта участват шест национални телевизионни компании
14 юли 2008 10:00,
3
В Токио строят най-високата телевизионна кула в света
Токио ще приюти най-голямата ТВ кула в света. Снимка: Dnes.bg

В Токио днес бе направена първа копка на най-високата телевизионна кула в света, съобщи Итар-Тасс. Съоръжението е високо 610 метра и е наречено "Небесно дърво".

В проекта участват шест национални телевизионни компании, а инвестицията възлиза на около 60 млрд. йени (над 560 млн. долара).

Вижте още

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
3
 
! Отговори
Милен преди 15 години
Баси смешниците - дори едно copy-paste не можете да направите хато хората ...Айде, от мен да мине, ще ви ударя едно рамо:В Токио днес бе направена първа копка на най-високата телевизионна кула в света, съобщи Итар-Тасс. Съоръжението е високо 610 метра и е наречено "Небесно дърво".В проекта участват шест национални телевизионни компании, а инвестицията възлиза на около 60 млрд. йени (над 560 млн. долара).Кулата ще бъде построена в североизточната част на японската столица. Очаква се да бъде завършена към края на 2011 г. и да започне да функционира през 2012 г.Освен че ще излъчва цифров телевизионен сигнал, съоръжението ще обслужва мобилните комуникации и автомобилните навигационни системи.Досегашният рекорд за най-висока телевизионна кула държи 553-метровата CN Tower в Торонто.
1
1
 
3
 
! Отговори
Оня с коня преди 15 години
"Съоръжението е високо 610 метра и е наречено "Небесно дърво"." Завършил съм журналистика на времето и доколкото си спомням някои неща, "първа копка" не означава, че сградата вече е построена....Според правилното би било:"Съоръжението ще е високо 610 метра и ще се нарича "Небесно дърво"."Нищо лично колега ! :)