Федералният резерв запазва лихвата поне до края на 2014 г.

Централната банка на САЩ очаква скромен икономически растеж
Обновена: 25 яну 2012 22:10 | 25 яну 2012 22:10,
5
Федералният резерв запазва лихвата поне до края на 2014 г.
Бен Бернанке, председател на Федералния резерв. Снимка: Reuters

Федералният резерв на САЩ няма да повишава основния лихвен процент поне до края на 2014 г., което е по-дълъг срок от очакваното, съобщи Ройтерс. Само преди месеци Фед обеща да запази рекордно ниските лихви до средата на 2013 г.

Американската централна банка освен това смята да продължи програмата си за удължаването на средния матуритет на портфолиото й от облигации. Федералният комитет за отворените пазари ще прави редовен преглед на размера и състава на авоарите и ще прави корекции при необходимост, за да насърчава икономическото възстановяване.

Прогнозата за икономическото развитие на американската централна банка не е претърпяла съществени промени. Фед оценява нивото на безработицата като твърде високо, очакванията за инфлацията са тя да е на нива, които предполагат стабилни цени, но е отчетен спад на бизнес инвестициите.
Очакванията са през следващите месеци икономическият ръст на САЩ да остане скромен, а безработицата в страната да намалява бавно.

Кризата в Европа обаче продължава да поражда безпокойства. Вчера Международният валутен фонд (МВФ) намали прогнозата си за глобалния икономически растеж заради дълговите проблеми в еврозоната.

Още новини за световната икономика четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
В икономическите учебници пише много и различни неща, но единственото нещо, което движи една държава, та дори и целия свят е нововъведенията и технологичния напредък.Икономиката е последствие от това, че човек е излязъл от пещерата.За да има развитие - трябва много наука и R&D. Парите са само форма на доверие, а то се мени като сезоните. Най-ценния капитал на една страна са хората, а колкото по-умни и образовани - толкова по-способни и конкурентни. Сега се мисли само за днес. Мислете за утре.
3
0
 
3
 
! Отговори
Тъжна статистика преди 12 години
Наскоро прочетох, че днешния долар струвал само 7 цента спрямо долара отпреди 40 години. Ако това е вярно, много, ама много чичо Самови хартийки има по света. Те и затова страните от БРИК извършват взаимните си търговски операции с националната си валута. Че даже и Япония, в някои сделки използувала националните валути с тези страни. Затова Щатите търсят войната, икономиката им закуца. Много държави вече са не само конкурентни, но ги надминават технологично.
2
2
 
10
 
! Отговори
Ротшилдс преди 12 години
Докато евреи управляват федералният резерв на САЩ целия свят ще е зле! Евреите им печатат пари с лихва и единствения начин САЩ да закърпват бюджета е само с война за петрол! Проблема е че за войните трябва още пари и така докато евреите не ни изцедят до последната стотинка която имаме! Жалко за Хитлер че е останал недоразбран! В момента в който Германия е прибрала собствените си пари от евреите всичко е тръгнало напред!
1
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 1:Абе не съм финансист ама не е ли точно това инфлацията като цяло? Взимаш Х пари и за тях можеш да си купиш Y продукти! След като Y поскъпне Х се обезценява!?

Спонсорирани публикации