Основният риск за страната е хулиганът Сидеров!

Каролев: Ляв завой в момента е немислим
Обновена: 6 юни 2013 22:35 | 6 юни 2013 22:31, Веселина Йорданова
89
Основният риск за страната е хулиганът Сидеров!
Владимир Каролев. Снимка: архив, БулФото

"Съществуването на Международния валутен фонд (МВФ) в сегашния му вид е напълно излишно. Това е така, защото се опитва да влияе на валутните курсове и създава огромен хазартен риск. Ситуацията е напълно сходна с даването на кредит на някой, който не може да го плаща, и после ходиш да събираш пари от съседите, за да погасиш задълженията му“, каза в ефира на Bulgaria On Air финансистът Владимир Каролев.

Той посочи още, че фондът е сбъркал поне 6-7 пъти при прогнозите си за това до каква степен мерките за икономии ще задълбочат рецесията в Гърция.

Относно състоянието на българския бюджет, Каролев обясни, че няма опасност за хазната, ако финансовият министър съумее да си свърши качествено работата.
„Няма основание, ако се окаже, че прогнозите за икономически ръст и приходи са прекомерно раздути, да се увеличават разходите. Това е задължение на Петър Чобанов в момента и смятам, че той ще успее да се справи и да удържи на натиска, на който ще бъде подложен“, каза още Владиир Каролев.

Той е категоричен, че в момента ляв завой е немислим, защото подобни стъпки се правят само в условия на ръст и пълен държавен бюджет. „Основният риск за страната в момента е хулиганът Сидеров, от който реално ще зависят гласуванията на важните закони, какъвто е този за държавния бюджет например“, каза още финансистът.

Вчера премиерът Пламен Орешарски и финансовият министър Петър Чобанов заявиха, че има риск от драстичен скок на дефицита заради ниски приходи и отложени разходи.

Владимир Каролев прогнозира също така, че това правителство вероятно ще довърши информационния меморандум за АЕЦ „Белене“ и ще направи маркетинг пред чуждите инвеститори. Той не коментира дали все пак ще бъде намерен стратегически инвеститор за централата, но поясни, че няма пример в света, при който финансов инвеститор да се ангажира с ядрен проект.

Последната компания, която прояви интерес към „Белене“, беше американска, но нейните представители „само са се поразходили из бившия парламент“, посочи финансистът.

Още икономически новини четете в Investor.bg

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
0
 
1
 
! Отговори
Банкеръ преди 10 години
Тази мифка не е никакъв финансист,а *** на МВФ.Нали ти бе Каролев говореше за Валутния борд,като Манна небесна.A какво излезе,че Виденов е бил прав да фалира държавата.Тогава кредиторите щяха да изядът горчивите жаби,не Българския народ.Такива, като теб трява да бъдат разпънати на кръст пред Кремиковци примерно за да ти се радват хората.
68
0
 
3
 
! Отговори
1 преди 10 години
До юнака,дали плаща осигуровките на служителите си този клоун
67
0
 
9
 
! Отговори
юнака преди 10 години
тоя Каролев един път го слушах по радио Хоризонт ,разправяваше -хората в България имали ниски доходи защото били некъдърници,журналистката го питаше-господин каролев а вие колко фирми имате,а той и отговори-10 или 12.
66
0
 
7
 
! Отговори
luybuo преди 10 години
Тоталната и безконтролна приватизация доведе до изкупуване на български предприятиа от чуждестранната им конкуренция и моментално затваряне и разпачетосване за скрап - в резултат от 1997 до 2001 г затворени над 3500 предприятия и загубени над 150 000 работни места - и това ли не е вярно или контролът ще кажеш че е бил занижен и това била причината а иначе инвеститорите имали едни чудесни планове.
65
0
 
14
 
! Отговори
luybuo преди 10 години
Каролев да се скриеш някъде с тези твоите неолиберални-пардон неофашистки идеи . Нали точно ти беше и продължаваш да бъдеш един от най-наглите клакьори точно на неолибералите от МВФ и Световната банка. Точно такива "умни големи икономисти" като теб говорят ,че колкото по - малко държавата се намесва в икономиката толкова по-добре било. И ето го резултата - безконтролни частни монополи във всички сектори на това което е останало от т.н. българска икономика.
64
0
 
6
 
! Отговори
46? преди 10 години
Тоя славолюбив, алчен сатанист пак иска да върти на пръст правителство и народ. Маниакално болен, безкрайно нахален със самоувереност на луд ***. И как го пускат телевизиите, дават екран на тоя червей, той пък се счита за много търсен, а всъщност вампирите-богаташи българоубийци богато плащат за изявите му. Не пускайте такива обществено вредни хора до медиите. Те развращават икономическия и социален морал, насаждат човеконенавистничество, фашизъм, завоалирани зад неолиберализъм.
63
0
 
8
 
! Отговори
Лумпен преди 10 години
Серсемпаша е най-големия хулиган.Цецо не можа да го уличи като част от наглите да плаши с пистолет старците.Но европейците го издокараха като въздушен терорист.
62
0
 
3
 
! Отговори
бай Симо преди 10 години
Така е колега 66 - задължително да се гласува, защото всеки глас е 12 лв. Партиите да пълнят гуши без да правят нищо за тези пари освен да си ги слагат в джоба. Обаче представяш ли си - напр. 4 000 000 гласа по 12 лв, дали ще има толкова пари?
61
1
 
11
 
! Отговори
Мето преди 10 години
Я виж ти - Колумб...Всъщност кой беше този Каролев и какво изобщо е направил за държавата, че не се сещам?
60
2
 
15
 
! Отговори
тъпа работа преди 10 години
Този се изкара най-големия финансов експерт, то ако беше толкова в час защо не взеха. От страни е много лесно да се критикува. и аз мисля че той ако се напъне може би ще се издри?ка.
59
1
 
13
 
! Отговори
sarko преди 10 години
Да, така е !!!! Мисля , че трябва да го освидетелстват !!!!
58
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Кой е този темерутин,кой го познава,за какво се има този *** ????????
57
15
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Платеният коментатор Каролев пак сгафи. Левият завой е неизбежен, независимо дали ви се иска или не. Народът няма да ви пита, а ще го наложи.
56
0
 
6
 
! Отговори
HCDV! преди 10 години
Е, (Каролев) Камене за някои с изхарчените 17 млрд. повече от Станишев, Бойко беше много ляв.Ама колегата ти от ДС В. Дремжиев не му стискаше да те попита, а смяташе колко ще струва на бюджета повишението на майчинските.
55
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
DRUGARY KAROLEV , NA SIIDEROV HULIGANSKITE IZCEPKI AKO SA NA NIVO KRA4MARSKI HULIGAN , ZA6TO BRE MUTRO KOMUNISTI4ESKA NE KOMENTIRA6 POSTAPKITE NA ENERGIINIA HULIGAN OV4AROV I KOMPANIA , ZA6TO NE KOMENTIRA6 HULIGANITE OT SADEBNATA SISTEMA , OT MUTRENSKO KOMUNISTI4ESKATA MAFIA HULIGANITE V POLICIA , DARJAVNA ADMINISTRACIA , AGENCII . EI MU6MOROK KOMUNISTI4ESKI " KAPACITET " PO VSI4KI VAPROSI , AIDE VZEMI SE GRAMNI . 6TE NAPRAVI6 EDNO PONE DOBRO DELO V S KOETO DA TE ZAPOMNQT HORATA
54
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До val 789Ти не разбра ли до сега ,че валутния борд означава някаква стабилност ? Не разбра ли за 23 години , че сме управлявани некадърно и затова сме в това положение?Ясно е , че нашите политици не стават.Социалистите обещаваха високи доходи, намаление на безработицата , а сега този ти казва това не е възможно . Значи ли това , че са лъгали през цялото време или означава че нищо не разбират от икономика и не са за тази работа?
53
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Абе айде стига с тоя ЛАПАЧ Сидеров .Стига се мъчехте да ни обеснявате колко мъдро е постъпил тая дребна душица като подкрепи кабинет на ДПС.И колко мъдро постъпи преди 4 години когато подкрепи ГЕРБ.Ха сега господа АТАКИСТИ осветлете ме кога постъпи правилно Волен АГА.Когато подкрепи ГЕРБ или сега подкрепяйки ДПС и моля не подценявайте интелигентноста на народа.Пръстчето с което Волен гласува така срамежливо трябва да му го отрежем и заврем там кадето му го завря ДПС със негово съгласие разбира.
52
10
 
5
 
! Отговори
Касчей преди 10 години
Абе каролинов, какъв риск е Сидров с тези 7 %? Може да не приемат някое предложение заради него, но неговите безумни идеи няма кой да подкрепи, така че...
51
5
 
8
 
! Отговори
val 789 преди 10 години
Да имаш ВАЛУТЕН БОРД в страната си поне за мене е СРАМ за страна ПРЕТЕНДИРАЩА да е европейска и намираща се в 21 век.Да имаш ВАЛУТЕН БОРД означава,че сме некадърни да управляваме ДЪРЖАВА и чакаме ДРУГИ да го правят.За защитниците на валутният борд давам пример:Ако не можете да оправяте жена си,викате ли съседа или непознат от улицата да го направи,понеже сте НЕКАДЪРНИ и не ставате.И при всички случаи ще се намери кой да свърши работата,но замислете се на каква ЦЕНА!!!
50
1
 
14
 
! Отговори
aaa преди 10 години
Този "СПЕЦИАЛИСТ" от къде ли не краде,.. още от 4-ти клас... Сега е милионер в големите милиони ( проверете декларациите му и умножете по 2 най-малко за да получите реалните стойности). "Беден" е защото знае къде и за какво да плаща...

Спонсорирани публикации