Експерт съветва: При продажба на имот забравете емоциите

С 1% са намалели сделките с имоти във Варна за 2014 г.
5
Експерт съветва: При продажба на имот забравете емоциите
Снимка: Reuters, архив

При продажба на недвижим имот хората трябва да забравят емоциите и да разчитат на реалните оценки за стойността на недвижимостта си. Този съвет даде пред вестник "Черно море“ зам.-председателят на Управителния съвет на Национално сдружение "Недвижими имоти” Добромир Ганев.

Много често продавачите си мислят, че даденият имот е ценен, защото там са живели техни близки и роднини. Трябва обаче да се спазват реалностите на пазара и оценките за цената да бъдат защитени, препоръча експертът.

Той бе помолен да коментира казуса с къщата на покойния варненски бизнесмен Михаил Михов. В различни сайтове се появиха спекулации, че сградата, където живееше Михов, е обявена за продажба на цена 10 милиона евро. По-късно се оказа, че имотът не се продава.

Според някои експерти цената от 10 милиона евро за зданието е твърде висока и не отговаря на пазарните реалности. Други изразиха становище, че това е начална цена, която по-късно с помощта на преговори можела да се намали.

Чувал съм за една толкова скъпа къща, но тя се намира извън града ни. Иначе има сгради, които да струват милиони, но те не са къщи, а жилищни блокове, каза Добромир Ганев.

"Очакванията ми са, че през новата 2015 година няма да има резки спадове и скокове в бизнеса с недвижими имоти, пазарът ще е стабилен", каза още експертът.

Според статистиката 2014 година е била доста слаба по отношение общия брой на сделките с недвижимости. За Варна намалението е с 1%. Тепърва трябва да анализираме на какво се дължи това. Възможно е да е заради спада при сделките със земя, анализира Ганев.

Автор: Деян Балев
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още по темата: експертВарнаимоти
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
2
 
3
 
! Отговори
vesko02 преди 9 години
При продажба -щастие и радост,какво друго ?
2
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
демографски срив=пустеещи жилища=падащи цени на имотите=срив на пазара
1
2
 
19
 
! Отговори
аналитик преди 9 години
И да анализирате, и да не анализирате, нещата са янси. Демографски срив...

Спонсорирани публикации