ЧЕЗ инсталира 500 000 умни електромера в България

Започват и изграждането на учебен център
15 дек 2016 12:55,
6
ЧЕЗ инсталира 500 000 умни електромера в България
Снимка: Bloomber TV Bulgaria

Инвестициите на ЧЕЗ Разпределение през 2017 ще бъдат фокусирани върху автоматизация на електроразпределителната мрежа, като целта е да се подобри качеството на електрозахранването на клиентите и да се ограничават прекъсванията. Това каза изпълнителният директор на "ЧЕЗ Разпределение България" АД Петър Холаковски в предаването Investbook на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Велко Каменов.

"Един от най-важните проекти, които стартират през 2017, е инсталацията на т.нар. умни електромери, като в следващите 5 години ще се стремим да инсталираме около 500 хил. електромера".

ЧЕЗ Разпределение е собственик на разпределителната мрежа в България, като извършва лицензионната си дейност в мрежата на Западна България, управлявайки разпределителната мрежа, и обхваща 57 хил. км. електропроводи, 16 хил. трафопоста, 23 подстанции, 2,1 млн. електромера. Компанията е и единствена, управляваща мрежа високо напрежение 110 киловолта в София, каза Холаковски. "С тази мрежа осигуряваме електрозахранването на 3 млн. потребители".

По думите на госта за единадесет години, от стъпването си на българския пазар дружеството е инвестирало 900 млн. лв., като основните цели на инвестициите са автоматизация на мрежата, подобряване на качеството й, а "в последно време не-по-малко важно е изкупуването на енергийно оборудване, изградено от клиенти". През 2016 инвестицията на ЧЕЗ Разпределение България е около 90 млн. лв.

"Започнахме изграждането на учебен център с цел симулиране на разпределителната мрежа, където всички студенти или служители могат да тестват работата на терен, но безопасно - при напрежение до 24 волта".

Как ЧЕЗ си взаимодейства с регулаторните органи по отношение на инвестициите? Кои са най-големите, осъществени проекти на дружеството през 2016? Вижте повече в Bloomberg TV Bulgaria.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
2
 
1
 
! Отговори
Аман от наркомани преди 7 години
НУжни са БЕЗОПАСНИ ЕлеКТРОМЕРИ ..Иначе тн "УМни са тежко терористични нагло престъпни оръжия "
5
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бай *** не иска електромери, той иска да плаща тока ей така - по звездите.
4
3
 
3
 
! Отговори
САШО+ преди 7 години
"т.нар. умни електромери, като в следващите 5 години ще се стремим да инсталираме около 500 хил. електромера"Да уточня, това са електромери, които подават информация за изразходена мощност, могат да включват и изключват потребителя, могат да се калибрират от разстояние . Ако имате сметка 100 лв. ток и ви лепнат 2 лв. отгоре, нито ще разберете, нито можете да докажете измамата. 2 лв. са нищо, но за 500 000 клиента са 1 000 000 лв. на месец.Затова се сменят....
3
3
 
8
 
! Отговори
БГ преди 7 години
ЕЛЕКТРОМЕРИТЕ СА УМНИ,А НИЕ СМЕ ПРОСТИ ,ЧЕ ГИ ТЪРПИМ.
2
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ало ЧЕЗ,внимавайте обаче да не са по умни от Бойко.........!
1
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Умни, които се командват дистанционно и надуват сметките