Италия заплашва еврото, банковата система в ЕС пред отказ

Банковият експерт Гордън Кер пред Bloomberg TV Bulgaria
26 фев 2017 12:07, Екип на Bloomberg
38
Италия заплашва еврото, банковата система в ЕС пред отказ
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Европейската банкова система е в състояние на пълен отказ. Това заяви банковият експерт от Gobden Partners Гордън Кер в предаването "Boom&Bust" на Bloomberg TV Bulgaria.

По думите му вероятно 75% от всички системно значими финансови институции са неплатежоспособни. "Дотук се стигна заради политиката на лесни пари и стрес тестовете, които показват данни за рисково претеглените активи, но не означават нищо", обясни Кер.

Банковия експерт сподели, че е скептично настроен към оцеляването на еврото като единна валута на фона на настоящите заплахи, идващи от Италия.

"През август видяхме правителството в Италия да изиграва първата карта в една изключително интелигентна игра на покер. Те създадоха модел на операция в една малка банка, изгубена на картата на страната, наречена Banca Popolare di Bari", отбеляза той.

Финансовата институция е обезпечила необслужваните си заеми, но е извършена транзакция, която разгледана лист по лист, перо по перо, показва признаването на влошеното състояние за италианската банкова система, обясни той.

"Всичко, което се случва е, че проблемите на италианските банки се прехвърлят към ЕЦБ", подчерта Кер. 

Още от разговора с Кер вижте във видеото тук


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
0
 
! Отговори
Разбирачев преди 3 години
Другари и другарки,роми и копанарки какво сте ми се закъхърили? Един псевдо експерт отново пророкува а в същото време инвестира в Евро. Така се правят пари - убеждаваш бълъците да купуват захар а ти сол. Цената на една валута,колкото и еквилибристики да правят от ЕЦБ се определя от платежния баланс.А той винаги е бил положителен за еврозоната.Реалната цена на еврото е поне 1.5$,но М.Драги зорлем го подтиска за да храни немските и френски износители.За туй и лихвите са под процент по заемите там.
27
0
 
3
 
! Отговори
до 21 и рубладжиите преди 3 години
Очарован съм от Вашето преклонение пред силата на рублата. Може ли един личен въпрос? След като Ви платят в рубли, моментално обръщате руските "пари" в каква валута? Защото полсе Вашето дете-което учи в пропадналия Запад--Ще преуплаче за пари, а не за рубли. Защото Вие, отивате на екскурзии в ненавастния Запад, а не в възхитителния Магадан.
26
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
При "напечатани" и пуснати в "обръщение" 100 лв няма откъде да се появят още 10 лв, при лихва 10%!По теория при капитализма "капитал" са парите,а печалбата -от безконтролно "допълнително" напечатани пари за лихвите-и цените растат!Войни, бедствия,болести,промяна на климата и т.н.-всичко в името на печатането на повече пари!По теория при социализма "капитал" е ЧОВЕКЪТ с неговите знания, умения и опит!Печаташ "само" 100 лв и ЧОВЕКЪТ-а не банкера-създава блага и цените намаляват!КИТАЙСКИ НОМЕРА!
25
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Работя от 10 години в германска банка в Мюнхен. Мога да ви кажа че еврото е под санитарният минимум и се подържа искуствено! Печати се денонощно евро за да се покриват от фалиране и пред фалит частни банки и предприятия. Но това няма да продължи дълго. В един момент системата ще рухне като вавилонска кула. Европа отдавна е фалирала но се подържа с изкуствено дишане. Това няма да го прочетете никъде колкото и да се ровите в сайтовете. Грифта с който се обозначава е строго секретно.
24
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ЕС освен разпад няма друга алтернатива.
23
5
 
8
 
! Отговори
Българина преди 3 години
Икономическа война между сащ и европа ще има, въпросът е ние на коя страна сме . Очевидно от сащ само проблеми. Винаги е било и ще бъде така. Ес заедно с русия и китай е правилния съюз
22
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 27

В 550 милионен ЕС ина 27 милиона мюсюлмани, а в 140 милионната руска *** са 20 милиона, а нах-голямата джамия в Европа се намира в Москва. И
21
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
- Бабо Меркел, где така?
- На джамия. Мустафа!
20
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 23 и ти си ще чакаш

Тя вече се сгромолясва, няма нужда да се чака.
19
4
 
5
 
! Отговори
23 и ти си ще чакаш преди 3 години
много, много дълго Германия да се сгромоляса !!! Verstehest du ???
18
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Русия излезе успешно от кризата, докато ЕС се разпада.
17
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще чакате дълго

Много си неграмотно и проcто. Еврото е изкуствено обезсилено поне с 40%. Ако еврото дойде да истинската си стойност, Германия която има търговски излишък ( въпреки изискванията на ЕС, но никой не и санкционира) ще се сгромоляса, ще фалира и това ще бъде краят на ЕС. Понимал?
16
15
 
8
 
! Отговори
Ще чакате дълго преди 3 години
Еврото е силно и ще става все по-силно, въпреки огромното желание на Русия и САЩ да унищожат ЕС !
15
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Руската рубла за последната година увеличи стойността си спрямо долара с 25%.
14
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само Ю ан!
13
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До А пък

А евразийските гейчета сте се размечтали.....
12
12
 
16
 
! Отговори
А пък преди 3 години
Петрола се качва рублата се засилват. Да му мислят еврогейчетата
11
14
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
единственото рaзумно решение е- емигрирaне нa Зaпaд, тaм колкото и " зле" дa е, ще е милион пъти по- добре от остaвaне в губерниятa, тaя пролет и aз ще приключa този въпрос!
10
4
 
12
 
! Отговори
Бай Ристо преди 3 години
Знаем ги тези "икономисти".
9
7
 
24
 
! Отговори
nkavrakov преди 3 години
При рухване на еврозоната и банките кредитирането спира.
От там цените на имотите тръгват надолу.
Печатането на пари доведе до нереални цени на имотите.
Купувайте инвестиционно злато и силни валути като долара или франка.
Ако някой е тръгнал да купува жилище да не купува в момента.
Сценария от 2008 е на път да се повтори.