Забрана на all inclusive в хотелите – край на препълнените чинии?

Идеята е да се забрани услугата да се предлага от хотели под 4 звезди
7 мар 2017 10:37, Боряна Павлова
97

23217 гледания   |  Още видео

Да се забрани на хотелите с  категоризация под четири звезди, да предлагат услугата all inclusive, заради честите нарушения в качеството на предлаганата храна? За тази идея на Агенцията по храните се заговори тези дни.

Как хотелиерите по морето приемат една такава забрана? Убива ли услугата дребния и малък бизнес и дали поредните рестрикции няма да доведат до по-лоши резултати? Вижте в репортажа на Bulgaria ON AIR


97
Още по темата: ол инклузивхотели
Още от
Напиши коментар Коментари
90
0
 
0
 
! Отговори
Митко Георгиев преди 11 месеца
До ДОЙЧЕ

Тихо , че ще ни налазят хубавия курорт:) И без друго само той остана що годе читав по нашето море. Пази го в тайна:)
89
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Тия мързели от БАБХ сега се сетиха не да си вършат работата ами да налагат забрани .Смях ! Да вземат да проверят хубаво хотелите да наложат солидни глоби ида спрат ол инклузива там дето няма места действително ама чак пък да го забраняват не виждам смисъл както казах по до долу такава забрана ще доведе само до повишава на цените в кръчмите и то многократно 1
88
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Миналото лято четох статии от рода на Родни ресторантьори се оплакват от рекорден спад в клиентелата .. защото всички чужденци са на ол инклузив .. нямало кой да им седне в кръчметата .. Представете си да няма ол инклузив цените в капанчетата ще скочат до небесатаааа
87
1
 
1
 
! Отговори
Дарвин философ преди 11 месеца
Ами няма контрол!!?? Така излиза ,без контрол в свободния пазар винаги ще има издънки.Решението е въвеждането на международни стандарти и реален контрол. На документи го имат , но уви не се контролира от съответните иснституции по хотелите.
86
0
 
8
 
! Отговори
ОСТАВКА! преди 11 месеца
Агейнцийката по храните не си изпълнява задължението да контролира качеството, годността, произхода и безопасността на храните и затова ги забранява. Класика. А можеше просто да се саморазпусне по живо - по здраво.
85
1
 
14
 
! Отговори
ДОЙЧЕ преди 11 месеца
Тая услига я има и в Албена ,но там храната и в най- евтиния хотел е супер.Албена ме изненада по-принцип отмарях само в Анталия и около ,но миналата година попаднах(заради бежанците диверсанти) в Албена в 3 * хотел(другите бяха изкупени още през Април).Храната беше като домашно зготвена от стари майстори готвачи по нашенски вкус.Сега пак в Албена -уникална природа комплекса не е пипнат като зелена площ от 1980г......
84
3
 
5
 
! Отговори
ИАТА преди 11 месеца
По -принцип е удобна практика, но не е за Балканци и славяни ,свикнали на глад през комунизма...
83
0
 
9
 
! Отговори
НЯМА преди 11 месеца
Няма как да го забранят .Все едно да се забрани спането в Хотел .
82
0
 
18
 
! Отговори
морския преди 11 месеца
Идеята е да се вземат едни пари за прекатегоризацията на хотелите.Като се прибави и лобито на собствениците на ресторанти и става мазало.
81
9
 
3
 
! Отговори
трудна работа преди 11 месеца
Дебелариумите са любимо място за среща на посредствените ориентирани към плюскането туристи. Тази услуга изпростява туризма.
Обаче нашия туризъм е социално ориентиран и е предназначен да храни руската ***. Затова преминаването към по-интелигентен туризъм ще вземе десетилетия и за съжаление ние няма да го доживеем.
80
2
 
11
 
! Отговори
Баба Кута преди 11 месеца
Окрадоха държавицата ни и бастисаха всичко пребоядисаните комуняги! Там,където изплува някой бранш от фекалиите,веднага му намират цаката да го бастисат.Сега е ред да бастисат конкуренцията в хотелиерството,уж за доброто здраве на хората.Бре спрете бе,Простаци! Оставете хората да дишат,бе!
79
2
 
15
 
! Отговори
А1 преди 11 месеца
Идеята е на Мутрите с главна буква!
Това е нова форма на рекет срещу малкия и среден бизнес!

пс
Пък после се чудим защо у нас, туризма като индустрия деградира!
78
1
 
45
 
! Отговори
Нейсе преди 11 месеца
Доживях да разбера, че само в 5* хотели не лъжат и мажат с храната и напитките и не предлагат "претоплено". Че това е абсолютна глупост. Ако си измамник, ще си такъв независимо от звездите. Нещата не са до категорията на хотела, а до персонала и мениджмънта, ама откъде ти достатъчно акъл, че да де разбере.
77
0
 
34
 
! Отговори
Хотелиер преди 11 месеца
Истината е, че през последните 3-4 години услугата се е подобрила значително, както някой е писал - основно заради конкуренцията и добавям - постепенното излизането от бранша на неподготвени хора, които мислят, че парите могат да им решат всички проблеми в един хотел. Както се казва, хората разбраха, че трябва и акъл за тази работа. Колкото до инклузивните оферти, те не могат да бъдат спрени административно, а и няма смисъл. Просто клиентът е този, който слага всеки на мястото му и това е факт.
76
2
 
25
 
! Отговори
Турист преди 11 месеца
България не е единствената страна в която "all inclusive" услугата е компрометирана. Кофти храна и обслужване има навсякъде по света. Затова живеем във времена на информация и комуникации, които позволяват ако си поне малко подготвен да направиш правилен и информиран избор. Иначе навсякъде могат да те лъжат и забраните няма да решат нищо. Който си е измамник и крадец, все ще си намери достатъчно будали за хотела си.
75
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
аз пък ходя на къмпинг в други държави и въобще не ме е грижа за проблемите на мутрите и хотелите на политиците. за всеки бизнес, трябва образование, опит и акъл. а тези 'хотелиери' нямат нито едното.
74
0
 
34
 
! Отговори
Кратун преди 11 месеца
Тези изгубиха всяка мярка! Как може да забраняваш услуга, която по цял свят не е обвързана с категорията!
73
0
 
17
 
! Отговори
Край преди 11 месеца
Ялова забрана - винаги може да се заобиколи.
72
0
 
31
 
! Отговори
ЛОБИЗЪМ ОТНОВО преди 11 месеца
Лобизъм в подкрепа на големите мутри, които дори и четиризвездни успяват да си категоризират хотелите като 5 звезди.
Защо агенцията по храните вместо да си върши работата, да проверява и да налага глоби, смята да реши нарушенията по този начин? По същата логика може да бъдат затворени и половината от малките хранителни магазини, защото КОГАТО НЯМА МАГАЗИНИ, НЯМА НУЖДА ДА СЕ ПРОВЕРЯВАТ, СЪОТВЕТНО НЯМА И НАРУШЕНИЯ! В що за безумна страна живеем? До кога нелепи бюрократи ще ни се подиграват?
71
0
 
24
 
! Отговори
извън кошарата преди 11 месеца
Четох статията и прочетох, че ... се задава криза и сред "големите" хотели...
В днешно време става все по- тежко ... да си тежък и голям, защото не си гъвкав, а няма как да си гъвкав, когато ти трябва "голям удар", за да избиеш...

Удари върху "малкият играч" и опит за нови и нови регулации има не само в хотелиерството, но и в други сектори на услугите...