Как влияят схемите за финансиране върху развитието на агросектора?

Актуални теми ще коментират участниците в Клуб Investor.bg Агробизнес на 14 март
Обновена: 8 мар 2017 17:40 | 8 мар 2017 17:40, Василия Пейчева
6
Как влияят схемите за финансиране върху развитието на агросектора?
Снимка: Архив, БТА

Последните предизвикателства пред агросектора през 2017 година ще обсъдят земеделци, експерти и представители на правителството на 14 март в бизнес център Capital Fort.

Как фермерите да станат по-конкурентоспособни, каква е ролята на иновациите и технологиите в този процес, какви са рисковете пред българските земеделци днес в контекста на глобалната търговия, как влияят схемите за финансиране върху развитието на целия сектор и какво е бъдещето на биоземеделието, са част от актуалните теми на дискусията.

По време на събитието ще бъде представен анализ - обзор на земеделския сектор за периода 2007 – 2016 г. Той е подготвен от Investor.bg и ще покаже някои от най-важните тенденции в селското стопанство за десетте години членство на България в Европейския съюз.

Участници в дискусиите са доц. д-р Светла Янчева, зам.-министър на земеделието и храните, Тенчо Христов, Ръководител консултантска служба във ФБЗ "Биоселена", Илиан Георгиев, Изпълнителен директор и член на Управителния съвет на БАКБ, Николай Вълканов, Управител на InteliAgro и Светлана Боянова, Председател на Института за агростратегии и иновации. В навечерието на дискусията в интервю за Investor.bg Боянова повдигна завесата към горещата тема за развитието на европейската Обща селскостопанска политика (ОСП) след 2020 г., като даде пет опции - да не се променя, да няма ОСП, да има програмиране на ниво страни членки, вместо на европейско ниво, на базата на идентифицирани нужди, синергия между директните плащания и управлението на риска и да се предвиди строго преразпределение на подкрепата от големите към малките и към по-екологично ориентираните ферми, както и да има абсолютен таван на директните плащания.

Модератор на дискусията ще бъде водещият на „Бизнес старт“ по Bloomberg TV Bulgaria Иван Нончев.

Клуб Investor.bg Агробизнес се провежда с подкрепата на Българо-американска кредитна банка (БАКБ) – генерален партньор, PIONEER Семена България, Bayer Crop Science и Netafim – Ирисист. Институционални партньори са Индустриален Холдинг България и Елана.

Още подробности за събитието можете да откриете тук.


6
Още по темата: Клуб Investorbg
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Екстра влияят. Всички мутри са земеделци. А парите за скъпите играчки тип С-класи се връщат обратно там, от дето са ни ги дали.
4
1
 
2
 
! Отговори
КАК ВЛИЯЯТ ЛИ..? преди 4 години
ТОЧНО ----КАТО СТАРИТЕ РУШВЕТЧИЙСКИ СХЕМИ!!!

НЕМА РАЗЛИКА!
3
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 1

специално за теб проверих в нета. За 2600 лв. ще си купиш един трактор ЮМЗ. А на работника - 300 лв. заплата. Така че какво чакаш? Залагай панелката и се пускай в земеделския бизнес. До 2 години ще си милионер на карибските осртрови, Бали и Дубай
2
0
 
1
 
! Отговори
Пфф преди 4 години
До1

За "няколко хиляди декара" ще имаш нужда от голям трактор, камион за превоз на торта, хора или фадрома за товарене на торта в тоарачката, дискова брана, сеялка, хербецидна пръскачка, твори че дори и трети трактор защото с един само няма да смогнеш, семена, торове, препарати за растителна защита, минимум 1 комбайн. И мозък за да си вършиш земеделската работа, а не да плямпаш глупости по форумите
1
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Схемите са ясни - сеем зърно, слънчоглед и рапица, че най-евтинко се гледат само с по един трактор и работник няколко хиляди декара. И се развиваме духовно по карибските осртрови, Бали и Дубай със субсидиите.