Дигиталното пчеларство вече е факт

Tехнологията е достатъчно напреднала, смята експерт
Обновена: 7 юни 2017 19:23 | 7 юни 2017 19:09, Екип на Bloomberg
12
Дигиталното пчеларство вече е факт
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Bee Smart Technologies помага на пчеларите да вземат информирани решения, за да оптимизират бизнеса си. Това заяви съоснователят на компанията Bee Smart Technologies Сергей Петров в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

"Става въпрос за дигитализация на пчеларството, доколкото това е възможно“, коментира Петров.

По думите му технологията е достатъчно напреднала, за да позволи на традиционни сектори като аграрния да бъдат дигитализирани.

"Целта е бизнесите, които оперират в сектора, да бъдат подпомогнати посредством сензорна информация, която ние можем да предоставим директно от полето", сподели той. "Ние помагаме на пчеларите да взимат информирани решения, като слагаме сензорни модули вътре в кошерите им. Предаваме информацията директно в интернет, където тя се анализира и е налична в един смилаем вид във софтуерния продукт, където пчеларите могат да вземат решения относно какво, къде и кога точно да го правят, за да оптимизират бизнеса си. И по този начин да губят по-малко“, обясни още съоснователят на компанията.

Правилно ли е изграден моделът за европейско финансиране в сектора на пчелното производство? В кои други страни предлага услугите си компанията Bee Smart Technologies? 

Вижте повече във видеото на Bloomberg TV Bulgaria 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
2
 
! Отговори
Василев преди 6 години
Това е мега просто тия. Разни богаташки коп елдаци взеха пари от държавата и закупиха пчелини, които ще наблюдават дигитално от Спартакус. ХАХАХАХАХА! На седващата година кошерите им са празни и татковците им си пращат биячите да крадат пчелни семейства за да не връщат парите по програмата.Пчелите се гледат пита по пита, а не по интернет!
9
0
 
3
 
! Отговори
Бай Тошо преди 6 години
Бърже да раздадат по един GSM на пчелите с предплатена карта с 10 гигабайта интернет да правят download на мед по мрежата!
8
1
 
0
 
! Отговори
Жидов гроб преди 6 години
Аз пък имам едно по -скромно желание:просто да изшибам Монито Паси отзад,ама яко и с дървен кол по гърбината,ей така,по евроатлантически ,та да изцъкли хитрите се еврейски и крадливи очички.Той сам ще се досети защо,евреят му с еврей.
7
0
 
4
 
! Отговори
11 преди 6 години
Ъхъ, ясно, ша мааме цифров мед.
6
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тия сензори и 3G мрежи и глупости вътре в кошерите са вредни и ще унищожат пчеларството тия шарлатани трябва да бъдат арестувани.
5
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И сега ще накарат пчеларите да направят работна карта на всяка една от 30000-те пчели в кошера! За да няма измами на евросредства.
4
0
 
12
 
! Отговори
Експерт? преди 6 години
И какво го прави този експерт? Пчеларство ли е завършил? Работил като пчелар 5-10г или има 100-на кошера. Абсолютна глупост на така наречения експерт.Аз предлагам да сложат GPS на всяка пчела за да опримизират работата и а не да се офлянква по цял ден, хахаха
3
0
 
7
 
! Отговори
1 преди 6 години
Ако едно *** срещне цвете, ще го стъпче. Човека ще го откъсне. А пчелата ще направи от него мед. Кой е най-умния? И МЪДРЕЦА И СВЕТЕЦА НЕ МОГАТ ДА ПРАВЯТ МЕД - МОГАТ САМО ДА ГО ЯДАТ :)
2
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Простотии на квадрат!А как ще "дигитализирате" ръсенето на отрови и кемтрейлси,които си са съвсем реални,а не дигитални?!Простотията вече взема епидемични размери и се ръси по цял свят!Ей така,"дигитално" се "борят" и с "тероризма" - трепят овцете съвсем реално,а те блеят песни за шарлита и беят,че не ги е страх...и толкова.А истинските терористи,настанени по тайни банди,Мосад,ЦРУ,МИ6,потриват доволно ръце от реакцията на стадата - с песни и заклинания отиват на смърт!Което е целта!
1
0
 
20
 
! Отговори
Пчелар преди 6 години
Глупости на търкалета, пак някой ще усвоява средства от еврофондове с безсмислени джаджи докато пчеларския сектор загива под натиска на чиновници, търговци, вносители и износители на мед и земеделски производители с пръскачки и инсектициди!

Спонсорирани публикации