По морето – по-тихо и с по-малко нарушения

Проверките оказали дисциплиниращ ефект, отчете Симеонов
21 юли 2017 20:00, Василия Пейчева
6
По морето – по-тихо и с по-малко нарушения
Снимка: Архив, Булфото

През този сезон бизнесът по морето прави по-малко нарушения в сравнение с предходни години, каза във Варна вицепремиерът Валери Симеонов.

Според него дисциплиниращ ефект върху бизнеса са оказали проверките на различните институции. Симеонов уточни, че и заведенията вече се съобразяват с правилата и повечето спазват изискванията за нощния шум, предава БТА.
 
Като добър пример в това отношение той посочи дискотеките и ресторантите по Крайбрежната алея във Варна, от чиито децибели през това лято няма оплаквания.

Във Варна днес вицепремиерът се срещна с представители на различни контролни институции и общини. В хода на разговора стана известно, че има оплаквания от шума, предизвикан от заведения пред три хотела в комплекс "Златни пясъци". Зам.-кметът на крайморския град Тодор Иванов посочи, че на нарушителите вече са съставени актове. Въпреки това има повторни прояви.

Началникът на местната структура на Комисията за защита на потребителите Христо Милев отчете, че до момента в комплексите са направени 180 проверки и са наложени 7 акта.

Директорът на Областната дирекция по безопасност на храните Златина Димова допълни, че инспекторите са извършили 486 проверки. Съставените актове са 14, а бракуваните храни са 114 килограма.

Като най-драстичен случай Димова отчете дейността на ресторант в комплекса "Св. св. Константин и Елена". За него е била издадена заповед за затваряне, но въпреки това собственикът е продължил да работи, заради което се е наложило да се намеси и полицията.

Такива срещи с институциите ще се провеждат вече регулярно, каза след заседанието вицепремиерът Симеонов. Той посочи, че за разрешаването на проблемите не е необходимо да се променя законодателството.

Според него мерки могат да бъдат взети и чрез подзаконови актове на министерствата или наредби на общините. Държавата ще продължи да си върши работата, и когато трябва, ще прилага включително и сила, за да се спазват правила, каза вицепремиерът.


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
32
 
! Отговори
размисъл на морето преди 3 години
До възможно е

Чакат ги предсрочни избори!
5
0
 
33
 
! Отговори
Поручика Балканец преди 3 години
Сульо и Пульо бил рекъл, че сега било по-добре, понеже му били позлатили ръчичката. Аз обаче при казионните мутро-хотелиери на фекално-кафяво-черното море не отивам. Мъжко дyпе еднаж се гласи. Рагин, на тебе и подобните ти пари не давам. Отивам в Куба тая година.
4
0
 
34
 
! Отговори
възможно е преди 3 години
До Анж

Може би са в очакване Боко да си подаде оставката....................
3
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Докато не почнат хората да палят пречещите им заведения нещата няма да се оправят. Гаранция!
2
0
 
39
 
! Отговори
Анж преди 3 години
Ха ха ха почти се вързах на тези брътвежи. Може това да се е случило но то е за ден. После всеки си кара по старо му
1
0
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От над 650 проверки на две агенции са съставени ,само 21 акта?!Искате да ми кажете,че всичко по морето е изрядно...На тия,ако съм им шеф,и милея за държавата!Уволнявам ги моментално...