EК одобри сделката за продажбата на БТК

Компанията ще бъде купена от United Group BV
7 апр 2020 10:44, Миглена Иванова
15
EК одобри сделката за продажбата на БТК
Снимка: Vivacom

Европейската комисия (ЕК) е одобрила придобиването на Българската телекомуникационна компания (БТК) от регистрираната в Нидерландия United Group BV, става ясно от съобщение на Комисията.

BTC предоставя фиксирани и мобилни далекосъобщителни услуги, широколентов интернет и телевизионни услуги за разпространение, посочва се в съобщението.

United Group предоставя медийни и телекомуникационни услуги в Югоизточна Европа.

ЕК посочва, че проучването и е установило, че предложената трансакция няма да създаде опасения за конкуренцията предвид много ограниченото увеличаване на пазарната позиция на обединеното предприятие и наличието на няколко други участници на пазара на дребно на Pay TV услуги (чрез интернет) в България.

Комисията е установила още, че вертикалните връзки между надолу по веригата на пазара за мобилни и фиксирани далекосъобщителни услуги, произтичащи от трансакцията, също няма да бъдат проблематични.

„Предложената транзакция не създава опасения за конкуренцията. Сделката е разгледана при обичайната процедура за преглед на сливания“, посочват от ЕК.

Припомняме, че през ноември 2019 г. United Group  сключи сделка за придобиване на Vivacom за 1,2 млрд. евро, по информация на финансовото издание Financial Times.

United Group е собственост на BC Partners, който я купи от американския фонд KKR. Тя е най-голямата кабелна компания в Сърбия, като развива бизнес в още 6 държави в региона на Югоизточна Европа.

Компанията поиска разрешение от европейските регулатори по конкуренцията за сделката в началото на месец март.
 

Още икономически новини четете в Investor.bg


15
Още по темата: БТКЕКВиваком
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
2
 
1
 
! Отговори
House M.D. преди 1 година
Колеги, ВТС - Велики Турски Сериали ли означава?
10
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До БългаринБре бридчед, ти им ги знаеш всичките тайни на всичките служби бря !!! Брях къф знаяч си. Че и "с висока степен на вероятност" нали така ?
9
0
 
2
 
! Отговори
друг анонимен преди 1 година
Колко,колко пъти,един ли двайсти ли ?
8
5
 
9
 
! Отговори
Българин преди 1 година
До анонимен 6Е що така кълнеш сделката бе другарю?Виваком става собственост на сръбска компания, която най вероятно е собственост на руските тайни служби или ГРУ!Трябва да се радваш!
7
2
 
12
 
! Отговори
ЧЕТЕТЕ ВНИМАТЕЛНО преди 1 година
Стига сте ревали за глупости! Смяната на собствеността от ръцете на един капиталист в тези на някой друг няма как по някакъв начин да влоши или направи животът ви по-добър, защото идеята на капитализма не е вие да сте добре, НО (има едно голямо "НО") никой не ви заставя да преподписвате като балами на по-високите планове. Юридически договорите са безсрочни! Който го изпързалят, че било "задължително да предпопишете СЕГА, че договорът изтича" (на по-висока тарифа естествено) си е негов проблема.
6
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Докато друг ни решава съдбата и тука управляват продажни слуги - така ще бъде , робско племе!
5
16
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Разпродажбата на държавата ни продължава в пълна сила. Храните вносни, моловете се държат ит чужди фирми, производство няма ... само потребление.Добре дошли на новите западни поробители.
4
11
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Щом варненските мафиоти успяха да накарат царя да им подари БТК работата е ясна. Ще си купят и трите телекома. Мафията завладява повсеместно всичко. Ама така е, тея 10 милиарда дето тиквата сега ще открадне трябва да се изперат някак.
3
9
 
19
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 година
ВСЯКА ПРЕПРОДАЖБА ЗНАЧИ НОВО УВЕЛИЧЕНИЕ НА ЦЕНИТЕ НА ПРЕДЛАГАНИТЕ УСЛУГИ!!!ТОВА СЕ СЛУЧВА ОТНОВО И ОТНОВО И ПРИ ПРОДАЖБАТА НА ВИВАКОМ В МИНАЛОТО И ПРИ ПРОДАЖБАТА НА МТЕЛ!!ИДВА НОВИЯ СОБСТВЕНИК И ТРЯБВА ДА СИ ИЗБИЕ НАДВЛОЖЕНИТЕ ПАРИ ПО ПОКУПКАТА И ТОВА СТАВА КАТО ВДИГНЕ ЦЕНИТЕ!
2
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За 5g са необходими доста неща, които липсват. Защо сделката е с БТК? Това не е ли Виваком? П
1
4
 
16
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
Ай честито 5G!!! :)))))))))))))))))))))))))))))