Брюксел и Берлин се разбраха за спасяването на Lufthansa

Компанията ще бъде подпомогната със спасителен пакет
30 май 2020 09:53, Красимир Ангелов
8
Брюксел и Берлин се разбраха за спасяването на Lufthansa
Снимка: БГНЕС

Преговарящите от германското правителство и авиокомпания Lufthansa са постигнали компромис с Европейския съюз по ключовите аспекти на многомилиардния спасителен план за германския авиопревозвач, предаде ДПА, цитирайки разпространено рано тази сутрин съобщение на германското правителство.

Тази седмица ЕС и Берлин се договориха по дългоочаквания спасителен пакет от 9 милиарда евро, за да се помогне на компанията да се справи със загубите си, понесени заради коронавирусната пандемия.

По силата на постигнатия компромис Lufthansa ще трябва да се откаже от няколко слота за излитане и кацане във Франкфурт и Мюнхен, съобщава БТА.

Спасителната сделка предстои да бъде окончателно одобрена от надзорния съвет на компанията и комисията по въпросите на конкуренцията на ЕС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
Kiorsufra преди 3 години
Mi da otpusnat stotina miliarda sa vastanoviavane na BALGARIA.BALGARIA PRILI4A KATO SLED VOINA.
5
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гад Зееви ще дойде на помощ на Луфтханза. Какво да препоръчаме на Германия?Реформи, преструктуриране, приватизация, преквалификация на пилотите в овчари и берачи на ягоди, закриване на губещи предприятия, спиране на държавните помощи.
4
0
 
2
 
! Отговори
до 3 преди 3 години
Добре ли сте?
3
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Големите не ги мислете, ще се оправят но българското блатото ще си остане блато
2
1
 
1
 
! Отговори
Ром"с преди 3 години
Берлин и Вашингтон нещо не се разбраха за Северен поток-2 и за отиване на Меркел във Вашингтон на G-7(тя отказа),това е интересна тема,някой трябва да я развие от журнаистите . Как Тръмп и Меркел се изпокараха по телефона и за Китай и СП-2 и за ... .
1
6
 
19
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
ТО Е ПРЕДЕЛНО ЯСНО , ЧЕ ГОЛЕМИТЕ ГЕРМАНСКИ КОМПАНИИ ЩЕ БЪДАТ СПАСЕНИ СЪС ПАРИ ОТ ЕС!!!НО ПРИНЦИПНО ГЕРМАНИЯ ГИ ЗАСЛУЖАВА ТЕЗИ ПАРИ ОТ ЕС ЩОТО Е ВНЕСЛА 200 МИЛИАРДА ЕВРО ЗА 7 ГОДИНИ ЧЛЕНСКИ ВНОС А Е ПОЛУЧИЛА САМО 100 МИЛИАРДА ОТ ТЯХ А ДРУГОТО Е ЗА ОСТАНАЛИТЕ ДЪРЖАВИ КАТО НАС !!!ГЕРМАНИЯ ИЗДЪРЖА ЕС ЕДНОЛИЧНО!!ИМА ГЕРМАНИЯ ИМА ЕС !

Спонсорирани публикации