Къде по света има най-голям риск от балон при имотите?

В някои райони ръстът на цените се е ускорил през тази година
1 окт 2020 09:45, Ния Христова
16
Къде по света има най-голям риск от балон при имотите?
Снимка: Pixabay
Жилищните пазари устояват на коронавируса относително добре до този момент. Забележително е, че ръстът на цените на жилищата дори се е ускорил през тази година, показва UBS Global Real Estate Bubble Index, пишат от Bloomberg TV Bulgaria.
 
В анализа се посочва още, че увеличаването на възможностите за работа от вкъщи, както и натискът върху доходите на домакинствата на фона на вече едва достъпните градски апартаменти, правят живота в предградията привлекателна алтернатива.
 
От финансовата компания UBS прогнозират, че като се вземат предвид тези фактори, вероятно ще бъдат се появят някои неблагоприятни дългосрочни ефекти върху търсенето на жилища в градовете.
 
Къде има най-голям риск от формирането на балони?
 
Можете да прочетете в статията ТУК
 

16
Още от Спонсорирани публикации
Договорните фондове – една по-малко популярна инвестиция в България
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Мда, София си беше много хубава преди да се напълни с такива дето са свикнали да си хвърлят всичко по улицата, да си плащат данъци по селата и да сЕерат у София.
12
0
 
0
 
! Отговори
QRS преди 3 седмици
Хората се бутат в София защото само там има нормална работа. Ако тая работа може да се върши от дома или друг град, София ще намалее на половина. Вече голяма част от ИТ бранша се изнесе в провинцията. София е една *** и най-отвратителната европейска столица - бил съм в почти всички европейски столици.
11
2
 
8
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 седмици
Догодина след изборите като вдигнат данъците, ще гледаме пазара на инвестиционните имоти...
10
2
 
3
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 седмици
До Анонимен/5

Повярвай ми, че причината е само финансова... Инак не биха избрали точно Казанлък.

ПП. Като най-бедните западноевропейци, не е странно, че немци заселват малките ни градчета.
9
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Вземете средната заплата за София, средния наем, отрицателния естествен прираст, огромния брой празни и новостроящи се жилища и цената им и ще видите, че цените са страшно надути в този град.
8
2
 
13
 
! Отговори
... преди 3 седмици
Със сигурност в София. Има няма 50000 души с високи доходи се изнесоха завинаги да живеят в къщи извън града и няма да се върнат и още 50000 се изнесоха поне за още 6 месеца. А пък брокерите да си отчитат каквито си измислят статистики, няма вече будали.
7
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
У назе нема риск, понеже няма пазарна икономика.
6
0
 
3
 
! Отговори
До 5 преди 3 седмици
Ако причините на такива преселници са от неполиткоректните, то стискам палци в перспектива да са взели правилно решение. Докато в Унгария, Чехия и Полша се опълчват на прогресивния либералфашизъм при все бързо издигащия им се стандарт и затова не сдават фронта пред мултикулти фашистите, то при нас последните не идат заради беднотията. С нашата политическа воля и „неотстъпчивост“ в мига, в който установим някакъв по-висок стандарт, и тук ще стане същият хаос и псевдопрогресивен гмеж.
5
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До До 2

Веднага давам пресен пример - двойка германци, които чакат да се пенсионират след 2 години, защото вече са си купили къща край Казанлък (и не са единствените идващи тук без смесен брак). Като я питах жената защо така са решили, освен финансовите причини изтъкна и други, от неполиткоректните. Там вече не се издържа, човек...
4
3
 
7
 
! Отговори
Не! преди 3 седмици
До Анонимен

Леж е във фантазията ти... Чакай и някой на изток да гледа :ДДД
3
1
 
15
 
! Отговори
До 2 преди 3 седмици
Унгария и Чехия - да, но немец, освен ако не се е оженил тук, или нещо не е добре, да е дошъл тук не съм срещнал. Интересно как слагате хаоса унас, редом до подредени страни като Унгария и Чехия. Вие си знаете.
2
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Анонимен 1

Гледай в перспектива. Западна Европа вече е леш и хората там все по-често се оглеждат на изток. Доста се местят в Унгария и Чехия напоследък. Американците също се изнасят.
Няма да остане празна чудесната ни територия, не бери грижа
1
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
В Чекмеджеландия, къде другаде? То вече няма хора на територията ама 70 квадратни апартаменти вървят по 150к€.