Филип Морис България е отличена като най-добър работодател за пета поредна година

Koмпaниятa e cpeд 7-тe paбoтoдaтeли в България, пoлyчили aвтopитeтнaтa нaгpaдa зa дoбpи пpaĸтиĸи в yпpaвлeниeтo нa чoвeшĸитe pecypcи.
Обновена: 1 фев 2021 16:28 | 1 фев 2021 15:44, Александър Попов
Филип Морис България е отличена като най-добър работодател за пета поредна година

Филип Морис България получи авторитетния сертификат за водещ работодател „Тор Еmрlоуеr” от мeждyнapoднaтa cepтифициpaщa opгaнизaция „Тор Еmрlоуеr Іnѕtіtutе“.  Koмпaниятa e cpeд 7-тe paбoтoдaтeли в България, пoлyчили aвтopитeтнaтa нaгpaдa зa дoбpи пpaĸтиĸи в yпpaвлeниeтo нa чoвeшĸитe pecypcи.

България е сред 44-те страни, в които Филип Морис Интернешънъл получава авторитетното световно признание за най-добър работодател след независимата оценка на „Top Employers Institute“. Глобалната компания  е отличена за пета поредна година и като най-добър работодател в световен мащаб (Global Top Employer), както и за регионален водещ работодател в Европа, Близкия Изток, Африка и региона на Азия-Пасифик.

„Сертифицирането на Филип Морис България като най-добър работодател в България за пета поредна година е убедително признание за постоянните ни усилия в изграждането на мотивираща работната среда с основен приоритет - грижа за нашите служители“, каза Анна Габровска,мениджър „Култура и човешки капитал“. „Ние продължаваме да се стремим и да подобряваме практиките си, така че Филип Морис България да бъде вдъхновяващо място за работа, и непрекъснато полагаме усилия да осигурим една по-добра работна среда за нашите служители. Горди сме, че Филип Морис България е сред 7-те компании в България, получила сертификат в страната ни.“

В рамките на процеса по сертификация Филип Морис България доказа пред независими одитори в областта на човешките ресурси (ЧР) отлични резултати в шест направления на ЧР, като отговори на 400 въпроса и представи доказателства за отговорите.

Шестте направления включват:

·     Ръководство: Бизнес стратегия, стратегия за развитие на служителите и лидерство;

·     Насочване: Организация и промяна, дигитални ЧР и работна среда;

·     Привличане: Работодателска марка, привличане на таланти и приобщаване;

·     Развитие: Работни резултати, кариерно развитие и учене;

·     Ангажиране: Благосъстояние, ангажимент, признание и възнаграждаване, и прекратяване на трудовите отношения;

·     Обединение: Ценности, етика и почтеност, многообразие и приобщаване, и устойчивост.

„Филип Морис България“ ЕООД е част от „Филип Морис Интернешънъл“ (PMI), водещата международна компания в производството и разпространението на тютюневи изделия в света с над 150-годишна история. Компанията разполага с 48 производствени мощности в 32 държави, като повече от 150 милиона потребители по света избират нейните продукти. В компаниите на ФМИ по света работят над 73 500 служители, от които близо 100 души във Филип Морис България към момента.

Тази година Филип Морис Интернешънъл е една от 16-те организации, които получиха сертификат за най-добър работодател в световен мащаб (Global Top Employer).. Компанията е поела ангажимент за изграждане на бъдеще без дим и насочва ресурсите си за разработка, научна оценка и отговорна търговска реализация на бездимни изделия, които са по-малко вредни от продължителното пушене, с цел те да заменят напълно конвенционалните цигари възможно най-скоро.

Днес в България за „Филип Морис България“ ЕООД работят близо 100 висококвалифицирани  служители, които споделят ценностите и визията на компанията за изграждане на бъдеще без дим, ангажирани са с целите ѝ и се гордеят с успехите ѝ.

Сертификат за най-добър работодател „Top Employer“

Сертификатът за най-добър работодател „Top Employer“ се връчва от международната организация „Top Employer Institute“ след провеждане на строга оценка, която се валидира от одитната компания „Grant Thornton“ на база на практиките на компаниите в няколко области, включително възнаграждения и придобивки на служителите, условия на труд, обучение и кариерно развитие.

Повече информация за наградата можете да намерите тук


Още от

Спонсорирани публикации