На Острова пред нова криза - в образованието и медицината

Има липса на медицински сестри, лекари и учители
1 окт 2021 21:38, Ерол Емилов
17

Англичаните гледат стоически на проблема с недостига на бензин и няма социално напрежение, което би довело до искане на оставка на правителството. Напрежението идва от медиите. Те са агресивни и търсят отговорност от управляващите. Това разказа Филип Ляпов, управляващ съдружник на Зенит Одит ООД, в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

Той допълни, че не само има недостиг на шофьори, но тази липса се усеща и при медицинските сестри, докторите, учители и земеделски работници.

Относно кризата при шофьорите Ляпов обясни, че тя е повлияна не само от ковид кризата и Брекзит, но и заради нежеланието на младите да работят в сектора. Те не са заинтересовани и мотивирани, поради факта, че трябва да преминат трудно обучение, а заплащането е ниско. Средната възраст на шофьорите на товарни машини е 55г., което по думите на госта е обезпокоителна възраст.

"Няма недостиг на стоки, затова и бензиностанциите затварят. Социалните медии отразяват това ежеминутно и това кара шофьорите да искат да са сигурни, че ще имат бензин и обикалят бензиностанциите в околността", поясни той.

Повече по темата четете в Bloomberg TV Bulgaria


17
Още от НОТИФИКАЦИИ
Модната индустрия напуска евтините производствени бази в Азия
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Защо не ги усещаме тези кризи ние, които живеем на Острова, а само в България ги усещат читателите? :)
12
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Тука това е вече стара криза.За образованието-управлява ни един горд,прочел една книга.
11
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Е, няма страшно. Сега като се хвърлят да бачкат само млади британЯци като шОфери да покажат на чужденците колко са добри, че цъфне и завърже кралството. Аз така я виждам работата.........Виждащ български ганюга - виц!:))))))))))
10
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
След като и Шотландия излезне, тогава вече ще искат оставката на правителството.
9
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Капитализмът фалира. За бога, братя, не купувайте..................Защо не вдигнат цените на бензина и стоките заради дефицита и увеличеното търсене? Защо има опашки, а не се вдига цената на бензина и сстоките до равновесната цена? Нали така учат западните университети и икономисти? Защо не спазват пазарната икономика и продължават с комунизма си? Опашки няма да има, ако вдигнат цената до изчезването на опашките. Запада живее в социализъм и комунизъм.
8
2
 
7
 
! Отговори
бай ганю преди 2 седмици
Добре са ама ше се оправят . Долу горе са като нас
7
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Е, няма страшно. Сега като се хвърлят да бачкат само млади британЯци като шОфери да покажат на чужденците колко са добри, че цъфне и завърже кралството. Аз така я виждам работата...
6
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Расистите и ксенофоби брекситъри мразят Европеиците и затова излязоха, сега какво искат баба си?...Нямат особено голяма симпатя към българските закоравели ганюги но реално погледнато кой от истинските държави в ЕС има!? :))))))))))
5
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Шофьорската работа да караш танкер с гориво е основно нощен труд. Заплащането е от порядъка на 32 пандури на час но ти трябват всичките допълнителни сертификати за безопасност. Има много млади кадри включително и българчета ( родени в ЮК ) които се възползваха от тази абсолютно безплатна квалификация. Бачка се четири дни и после 4 дни почивка.
4
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Проблемът ще се реши сравнително скоро тъй като почнаха субсидирани програми от правителството за обучение на млади шофьори. Кадри има при това много но не всеки има възможността да инвестира накуп сума от около 3 хиляди паунда за професионална шофьорска книжка. Този проблем с шофьорите почна още преди 10 години и никой не предположи че може да се стигне до лек хаус. За каране на танкер сертификатите са доста повече отколкото С+Е или HGV class 2. Брекситът в този случай не им е виновен, просто не инвестраха в обучението на млади кадри доста по навреме!
3
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Расистите и ксенофоби брекситъри мразят Европеиците и затова излязоха, сега какво искат баба си?
2
3
 
26
 
! Отговори
Асан преди 2 седмици
Да са оправят.... Тук сме на изток от Рая
1
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Вий по-добре кризите на континента си гледайте !