Наемите в Лондон непосилни вече за нашите студенти

За нормална стая се искат седмично по 200 лири
27 сеп 2023 16:45, Петър Бойчев
49
Наемите в Лондон непосилни вече за нашите студенти

Студентите в Обединеното кралство са изправени пред безпрецедентно покачване на наемите на фона на рекордно търсене на квартири, докато стойността на заема за издръжка, предназначен да покрие разходите за живот, стагнира.

Много студенти изпитват трудности да намерят стаи на достъпни цени, тъй като наемите са скочили с повече от 8% като цяло тази година в сравнение с 2022-23 година, се казва в проучване на фирмата за услуги за недвижими имоти Cushman & Wakefield. В някои случаи увеличенията са значително по-високи, достигат до 30% и повече.

За стая наемът седмично е скочил до 200 лири при нормални 120-14 лири досега. За етаж от къща или по-голям апартамент собствениците искат от 1500 до 2000 и повече лири.

Има увеличение с почти 390 000 студенти, нуждаещи се от настаняване през последното десетилетие, а това съчетано с нарастващите оперативни разходи, високата инфлация и намаляващия процент на осигурени нови легла, води до голям скок на наемите.

Междувременно проучване на Националния съюз на студентите е установило, че нараства нуждата от работа на непълно работно време сред студентите, за да си помогнат при справянето със спираловидните разходи.

Почти всеки пети от трудещите се студенти е работил повече от 20.00 часа седмично, като повече от една трета казват, че това има отрицателен ефект върху обучението им.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още по темата: Лондоннаемистуденти
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
3
 
! Отговори
Христо преди 6 месеца
Комунистическите гоооведа пратиха синове и дъщери ,навремето в чужбина да се обучават.Върнаха се и пак да краднат .Еврофондове ,земеделски субсидии,хотелиерското дедесе за бетоните изпрани пари по морето.Едни и същи крадът държавата вече 40 години.Ако се проверят банковите сметки ще се разбере,за какво иде реч.
36
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До 39 Точно пък във Франция никой не седи.
35
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
От всички "избягали" от родната мизерия малък % са успели. Повечето си остават същите битници както и тук , но поради голямо его и да не се изложат пред комшиите стоят и мизерстват там. Тези с умения се преместиха в Германия , Франция, Нидерландия, а някой дори се върнаха и тука и пак си живеят добре.
34
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
В Лондон съм Избягах не от България, а българите. За мен тука е добре. Да, беше и по добре, но и сега става. В Тюркистан, само да си продам имотите, иначе никога с българи повече.
33
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До 34 ,собствена къща ,ама друг път. Ако си я взел на моргич,си пуснал квартиранти,за да успееш да си плащаш на банката. Или си я взел под наем и пак си пуснал квартиранти,за да живееш ти безплатно.Пишеш в множествено число"си живеем" . Живееше се добре в Англия. Сега вече не.
32
2
 
1
 
! Отговори
Н преди 6 месеца
Имам едни познати, синът им работи куриер в Лондон. От тук , лятото взима буркани с месо, направени от мама и татко и както казват те - шофира си и си боцка месце от мамините консерви.
31
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До 35 разбирам те, набутал си се и трябва да си казваш , че е Англия е готино място, за да не се депресираш (sunken cost fallacy). Но никога не е късно да си поправиш грешката. Аз го направих и сега ми е много по-добре.
30
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Пиша ти от собствената си къща с три спални и два гаража в Северен Лондон. Тук съм от 2007ма и си живеем много добре. Всеки път като се приберем в Бг е пълна скръб и си личи отдалече. Толкова е добре, че хора не останаха там.
29
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Да ходят в Германия! Там образованието е безплатно
28
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Истината е, че наплива в Англия е голям, защото колкото и зле да стане, пак няма да е зле като в БГ. Брексит, Ковид и високите цени сега накараха много българи да се върнат в БГ. Но за който се е усетил навреме да си купи имот никак не е зле
27
2
 
1
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 6 месеца
Да пазят у русия
26
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До 9 А дали. В Англия като цяло остават само евтините бачкери и хора без възможности. Всички, които имат някакви умения се махат от там при първа възможност. Особено програмистите като мен, които в Бг живеем 1000 пъти по добре от гетото Англия. От всичките ми познати българи, които живяха там само 1-2ма останаха, ама като ги питам въобще не ги кефи там
25
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До 25 Ако си изнесе низшата класа , в Лондон ще останат само туристите :D
24
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До 18 Нямаш си идея колко народ се изнесе от англистан около брекзит и ковида. Остават само индийците и африканците
23
6
 
4
 
! Отговори
Георги Илиев Митев преди 6 месеца
Мамини златни " деца на социализма" пак се оплакват от капиталистите и империалистите . Чий го дирите на запад другарки и другари комунисти ? ! Ограбихте обикновените български граждани и избягахте в САЩ , Канада и другите Западноевропейски държави , а сега се оплаквате от тях .
22
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
DREME MI ZA LONDONISTAN
21
0
 
7
 
! Отговори
мдамм преди 6 месеца
в ук не ходят да учат хора които едвам свързват двата края - те берат ягоди. може 1 година бране на ягоди и след това учене, защо трябва на 18г да си първи курс студент, може и на 20г, няма нищо срамно?
20
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
дека сте тръгнали в тази пропаднала държава Брат ми завърши висше в Лондон на 47 години възраст , без един изпит само с домашни работи и презентации.. Даваше пари и му ги пишеха за 50 паунда ..
19
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
В студентски град наема им е по 200лв на месец. Никой не ги е карал да ходят на острова да търсят баба си.
18
1
 
3
 
! Отговори
НАРОДА преди 6 месеца
ОЩЕ ПО ДОБРЕ

Спонсорирани публикации