Първи директен полет по линията Варна – Прага – Варна на "България Еър"

Обновена: 24 юни 2024 16:37 | 24 юни 2024 16:30, Красимир Ангелов
Първи директен полет по линията Варна – Прага – Варна на "България Еър"

 На 23 юни 2024 г. се проведе първият полет по новата директна линия на „България Еър“ от морската ни столица Варна до чешкото бижу в Централна Европа - Прага. Самолетът на авиокомпанията от Прага бе посрещнат тържествено на летище Варна с традиционен воден салют, както и с изненади за пасажерите - малки подаръци за първите пристигащи в страната пътници.

Новата сезонна линия на националния превозвач от Варна до Прага предлага удобни полети два пъти седмично – в сряда и в неделя. Градът на 100-те кули е чудесен за посещения през цялата година, а през лятото Прага ще ви впечатли със своите фестивали на музиката и театралното изкуство. Зоологическата градина в чешката столица също така е известна като една от най-хубавите в света.

Чешката столица е разположена в западната част на страната, на бреговете на р. Вълтава, и е приказна до последната си калдъръмена уличка, замък или кула.

Разходката на всеки запален пътешественик няма как да не мине през очарователния площад с катедралата в Стария град, изпълнен с чудни барокови къщички, кафенета и магазини. Сред най-знаковите обекти на града са Общинската сграда – дворец в стил арт нуво, емблематичният Карлов мост със статуите на 30 християнски светци, както и известният Астрономически часовник със средновековен механизъм от 1490 г., които са наистина забележителни.

В националния музей на Чехия има редица впечатляващи природонаучни и исторически колекции, а вековният дух на града се усеща най-силно в Пражкия замък, който се слави като един от най-големите и древни замъци в света. Не трябва да се пропуска кулата Петржин, заради прелестната гледка към цяла Прага и посещението на Танцуващата къща, създадена по идея на Вацлав Хавел.

Тарифите за еднопосочен билет в икономична класа започват от 130 евро, а цената включва 10 кг ръчен багаж, дамска чанта или лаптоп, безплатен check-in и кетъринг на борда с топъл сандвич, шоколадче, вода и освежаващи напитки.

Резервирайте своето лятно пътуване от Варна до Прага и обратно с удобните директни полети на „България Еър“. Повече информация за разписанието и начините за резервация на билети може да получите от Центъра за обслужване на клиенти на e-mail: callFB@air.bg, онлайн на www.air.bg и мобилното приложение, в офисите на авиокомпанията в страната и в чужбина, както и през агентската мрежа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още по темата: ПрагаБългария Еър
Още от Общество
Еврото е заложник на политическата обстановка у нас
Спонсорирано съдържание

Спонсорирани публикации