Dacia пуска модел със задно, ще струва 10 000 лв

Колата ще бъде базирана на Twingo
14 мар 2014 12:06,
1
Dacia пуска модел със задно, ще струва 10 000 лв
Новото Renault Twingo при премиерата си в Женева. Снимка: Automedia.bg

Румънската марка Dacia, която в част от алианса Renault-Nissan, разработва своя първи модел със задно предаване. Автомобилът ще използва шасито на новото поколение Twingo, а стартовата му цената ще бъде 10 000 лв.

Информацията е на германското издание Autobild, което посочва, че бъдещият модел ще бъде най-достъпен в гамата на Dacia. Той ще бъде построен на базата на новото поколение Renault Twingo, чиято световна премиера се състоя миналата седмица в Женева.

Също като Renault Twingo, което дели голяма част от компонентите си със следващите поколения Smart, новият модел на Dacia ще има задно позициониран двигател и задно задвижване. Градският румънски автомобил вероятно ще получи и двигателите на своя френски събрат. Това са модерни бензинови турбо мотори с малък обем и нисък разход на гориво.

Най-любопитна обаче е цената на бъдещата Dacia. Според Autobild возилото ще има стартова цена от едва 5000 евро (приблизително 10 000 лв.), което е почти наполовина от сумата, на която се окачва да се предлага Twingo.

Информацията все още не е потвърдена от Dacia.

Още за новото Twingo вижте в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Мамалигарите вече половин век прает мамалигарсски каручки и си пърдат на нови коли ,а ние пак одиме даси купуваме от моргите кочинки я'на абен ,а на швабен