Mercedes разкри S63 AMG Coupe

Спортната версия на новата S-Class Coupe разполага с 585 к.с.
19 мар 2014 22:40,
1
Mercedes разкри S63 AMG Coupe
Снимка: Mercedes-Benz

След като представи новото поколение S-Class Coupe, германската автомобилна компания Mercedes-Benz разкри и спортната модификация на модела, разработена от AMG. Моделът носи името S63 AMG Coupe и ще стъпи на пазарите през април.

По обичай, версията на AMG се отличава от останалите модификации на S-Class Coupe. Моделът разполага с цялостен бодикит, който в случая включва спортна предна броня с големи отвори за въздух, странични прагове, задна броня с вграден дифузьор, изпускателна система с четири хромирани тръби, 19-инчови титаниеви джанти AMG и др.

Задвижването на S63 AMG Coupe е поверено на 5.5-литровия V8 би-турбо двигател, който генерира 585 к.с. при 5500 об/мин. и 900 Нм при 2250-3750 об/мин.. Това е с 41 к.с. и 100 Нм повече от предшественика CL 63 AMG. Освен това новият модел е с 65 кг. по-лек.

Всичко това позволява на S63 AMG Coupe да ускорява от място до 100 км/час за само 4.3 сек. При версията с 4MATIC дисциплината отнема дори по-малко - 3.9 сек. И при двата модела максималната скорост е ограничена по електронен път на 250 км/час. Mercedes-Benz S63 AMG Coupe се оборудва стандартно със 7-степенна автоматична трансмисия с два съединителя, която предлага три режима на работа - стандартен, спортен и ръчен.

Освен стандартното въздушно окачване AIRMATIC моделът може да бъде оборудван с активно окачване с функция за наклон на каросерията при завой. Това позволява на купето да влиза във виражите като мотоциклет - с отклонение към вътрешната страна. Електрониката дава възможност да се регулира наклона на каросерията, като максималният ъгъл е 2.5 градуса. Тази система функционира при скорост от 30 до 180 км/ч. Необходимият наклон се определя с помощта на стерео камера, която следи пътя на 15 метра пред автомобила.

В допълнителното оборудване на S63 AMG Coupe присъстват карбон-керамични спирачки, 20-инчови джанти AMG Performance Studio, спортни AMG седалки, волан с плоско дъно и др.

Както при повечето нови модели на AMG, S63 AMG Coupe ще дебютира на пазара във версия Edition 1. Тя ще бъде налична една година след премиерата на модела, като се отличава с кристали Сваровски в челните LED светлини, AMG седалки с кожена тапицерия Nappa, уникални стелки, осветени прагове, система за нощно виждане и много други.

Официалният дебют на S63 AMG Coupe пред публика ще се състои на автомобилното изложение в Ню Йорк. Поръчките стартират през април, а първите доставки ще бъдат факт през септември.

Още снимки вижте в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
1
 
! Отговори
Vengeance преди 10 години
Sledvashtata mi kola, do 6 meseca shte q razhodq iz Bulgaria. Pojelavam q na vseki :)