Nissan вади по-мощен и луксозен X-Trail

Кросовърът ще получи 2,0-литров дизел със 190 к.с.
5 окт 2016 20:08,
7
Nissan вади по-мощен и луксозен X-Trail
Снимка: Nissan

Цели 40% от европейските продажби на Nissan X-Trail се падат на върховата модификация Tekna, което кара хората в японската марка да мислят за нова, по-мощна и луксозна версия на всъдехода, пише AutoExpress, цитирайки свой източник в Nissan Europe.

Въпросният нов върхов X-Trail ще се появи с фейслифта на модела, който е насрочен за края на 2017 година. Моделът ще се противопостави на върховите модификации на Skoda Kodiaq и Hyundai Santa Fe, които предлагат мощност от порядъка на 190-200 к.с.

За целта Nissan X-Trail ще получи напълно нов 2,0-литров дизел със 190 к.с. и вероятно автоматична трансмисия. Най-мощният дизелов мотор при настоящия модел е 1,6-литров със 160 к.с.

Новият мотор ще предостави на X-Trail по-сериозни възможности за теглене, както и повишена динамика. В същото време моторът ще предоставя и изключително ниски нива на вредни емисии, твърди изданието.

По отношение на оборудването, Nissan ще добави нова версия Premium, която ще демонстрира върхови материали в салона, както и най-новите технологии. Сред тях ще присъстват дори системи за автономно придвижване.

Колкото до самото обновяване на X-Trail, то няма да бъде особено мащабно - очакват се различни брони, светлини и радиаторна решетка.

Още новини с автомобилна тематика - в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
2
 
! Отговори
Марто преди 7 години
До МишоВ този клас всичките коли са такива. 200+ коня излизаш на Мерцедес, БМВ, Инфинити, Порше ... и т.н.
2
8
 
4
 
! Отговори
Мишо преди 7 години
Уникално 190 коня, просто нямам думи Рено-Нисан явно са от друга планета.С такава прогресивна мисъл те ще са първи но на дъното.
1
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
тоя нисан е най-обикновен автомобил от ниския клас но на руснака ще му трябват още 100 години да произведе нещо подобно.