Полигон, спецколи за изпитите – срещу ада на пътя

Автосервизите пък ще дават гаранция за ремонтите си
31
Полигон, спецколи за изпитите – срещу ада на пътя
Снимка: БТА

Обучение на полигон за шофьорите и закупуване на специализирани автомобили обсъжда транспортното министерство.

Ресорният министър Росен Желязков уточни, че става въпрос за автомобили, оборудвани с технически средства, които да дават пълна информация за поведението на курсиста и на изпитващия.

Още по темата

По време на конференция за пътната безопасност той каза още, че предстои да се уточни техният брой и финансовият ресурс, който е необходим.

"Ще бъде създадено звено за наблюдение на практическите изпити за придобиване на шофьорска правоспособност", информира още Желязков, цитиран от "Фокус".

Във връзка с техническата изправност на превозните средства се предвижда автосервизите да дават минимум 6 месеца гаранция за извършените от тях ремонти.

"В публичния регистър на сервизите ще бъде набирана и поддържана цялата база данни по отношение на характеристиките на сервиза, служителите и тяхната квалификация. Това ще дава възможност за създаване на история на ремонтите на автомобилите", заяви Росен Желязков и добави, че с тези мерки ще се подобри пътната безопасност.


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И Росен да изпитва Румяна насаме.
22
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тези са пълни ид**ти. Проблемът не е, че някой си е купил книжката, проблемът е, че всички катаджии са корумпирани и никой не следи и санкционира при нарушения!
21
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
такива си ги избирате вече сума години , и пак ще си ги изберете така че не мрънкайте а кво ви искат ще давате и какво ви кажат ще правите
20
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Поредната имитация на дейност. Повишените изисквания към шофьорските курсове няма да променят броя на нарушенията, катастрофите и загиналите, както и изискванията към сервизите. Знае се по света какво трябва да се направи, но за това се иска работа, а ГЕРБ на работа не са способни, те само могат да крадат.
19
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не спряха да създават излишни, смучещи от бюджета и осигуряващи им гласуващи подлизурковци звена, агенции и прочие тъпотии, вместо да се направят истински и смислени реформи, които да дадат желания резултат. Размерът на държавната лъжа и манипулация е ЧУДОВИЩЕН!!!
18
0
 
10
 
! Отговори
Бойко иска парите ти преди 3 години
Държавата иска да цоца и от сервизни услуги.На никой не му пука дали ще се пребиеш след ремонт.В прехвалената ни столица колата ми мина по документи ГТП, защото първо смотаняците в пункта не са виждали такъв автомобил и второ за ремонта дадох 1000 лв. ДДС и други данъци на милата ни родина.С фактура, гаранция и всичко. Но държавата я интересуват тези пари, а не дали колата се движи, това е горчивата истина
17
0
 
7
 
! Отговори
Българина преди 3 години
Докато наказанията не станат парични и трудова повинност задължителни няма оправяне. Не говоря само пътните нарушения а за всички видове наказуеми престъпления и нарушения. Карал пил ще мете една седмица или копае камъни, не да ми лежи в затвора
16
1
 
3
 
! Отговори
Некъф преди 3 години
Сетихте се най накрая.
15
0
 
16
 
! Отговори
ко пра'им ся? преди 3 години
Дргаде е проблема - последващ контрол няма. Когато първия въпрос на КАТ-аджията дето те спира е 'какво работиш', няма как да паднат жертвите. Там е заровена цифрата
14
0
 
24
 
! Отговори
Веско преди 3 години
Не спира да ме удивлява, как е възможно толкова умствено-лимитирани хора да са ни управници. Вместо да направят така, че никой да не си и помисли да излезе на пътя пиян или без право да кара автомобил, те почнали пак да затягат мерките за най-изрядните. И курс да космонавти да организират, вчера пак един 19 годишен просто си кара камиона и уби човек!
13
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Едиснтвеното, което би имало някакъв смисъл е да ограничат автомобилите като моторите - до 24 години да нямат право на особено мощна кола. Например нещо от порядъка на 60-70 коня им е предостатъчно. После - с минимум две години стаж и над 24 години да им позволяват мощните бегачки...Но като знаем какъв е контрола, пак е безсмислено.
12
0
 
13
 
! Отговори
до 9 преди 3 години
Имат предвид да те оберат, като те прекарат през някакъв извънземен автомобил това ще оскъпи услугата, после сядаш у гоуфо и натрисаш някой у калницата. В у-щата ги карaт да четат за всякакви жендъри ама един път седмично да ги учат на правилата за движение което е доста по-полезно отколкото да си назубрил Френската революция например зер много трудно.
11
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ей това,че сервизите ще дават гаранция най-ми харесва!Само гаранцията да не е от онези,които важат до вратата на сервиза!
10
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя ли беше любовника на Бъчварова?
9
1
 
15
 
! Отговори
Управленец преди 3 години
Мммм, ще усвояваме!
8
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Хайде бе ще се подобри ами ако стане наобратно да речем минавам курс през някакъкв супе-дупер автомобил..."Друго имат предвид. Искат да го накачулят с датчици, за да могат да имат запис как точно го управлява кандидата за книжка. Досега такава оценка се поставя субективно от изпитващия(т.е. "владеене на автомобила", категории "потегляне, спиране, завиване" и т.н.). Не виждам как това ще помогне срещу корупцията и купуването на книжки...
7
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да тури камери и глоби по яки, ама без катаджии! Абе как в Гърция стават нещата и караме като овчици, а тук беснеем. Просто да пуснем и гръцки катаджии.
6
3
 
11
 
! Отговори
Константин преди 3 години
До Анонимен 3Това парашутно министърче, откъде да ги знае тези неща за досието на сервиза. Той е гербаджийче и е свикнал не да знае и може, а само да папка.
5
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нали сме в ЕС и клуба на умните пък едни шофьори не можем да създадем Босия - министър на транспорта ?
4
0
 
24
 
! Отговори
Константин преди 3 години
Като знам какви служители на ИА АА ще правят тази система ми е ясно, че ще се усвоят едни 30 - 40 милиона, а ще се закупят МПС с обурудване за 5 примерно.