Британец си купи 200 броя от един легендарен автомобил

Сега той изкарва милиони за една от тези коли
19 яну 2023 19:09, Нели Христова
19
Британец си купи 200 броя от един легендарен автомобил
Снимка: БГНЕС

Прозорлив и предприемчив британец ще спечели милиони, след като през 2015 г. купува 200 броя от легендарния SUV Land Rover Defender и след това ги препродава.

Чарлз Фосет е основател и собственик на Twisted Automotive в Йоркшир - компания, която модифицира и продава персонализирани Defender. През 2017 г. Land Rover спря да произвежда класическия Defender, за да направи път на ново поколение, което пристигна през 2020 г., вече с електрифицирана версия чрез plug-in хибридно задвижване.

Преди да спрат да се произвеждат, през 2015 г., той решава да купи много такива коли на цени около 30 000 английски лири и се оказа, че сега хората са готови да дадат до £220 000, за да притежават една от тях, съобщава Ladbible.

 Разбира се, това не са просто превозни средства 4x4, защото Фосет ги модифицира по индивидуални критерии за своите клиенти, което ги оскъпява. Всички превозни средства са били на склад и имат пробег не повече от 50 км, което на практика ги прави нови коли, макар и на години.

Още по темата четете на сайта на Automedia.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
2
 
! Отговори
българина преди 1 година
ако мотора е 3.0 дизел, когато и да го купиш е все ***....
9
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какво дълго стоене на едно място, да не са стояли 20 години? Стояли са 5-6 години досега. И не знам какво пречи веднъж в годината да го палят за 5 мин и да му натиснат спирачката два пъти...
8
14
 
42
 
! Отговори
Фантазьор преди 1 година
И аз имах такъв - карах го по безкрайните диви офроуд полета на Англия, прекосявах с него буйните реки на Шотландия, катерих девствените планини на Уелс, ловувах с оптическа карабина екзотични животни в Ирландия. Вечер палех огньове и отпивах от 21 годишното уиски облегнат на предната лява гума, а с другата ръка допушвах скъпа пура правена на ръка в луксозно тютюнево дюкянче в квартал Сохо на Лондон. Какви спомени имам с тоя джип а?
7
28
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Имаа!!По грозно от дефендъра .Уазка !!Това е недоразумение на човечеството!Иначе дефендъра си е супер .Класика!Иначе разбирачи в България с 2.50 в джоба бол.И скъпи на кредит които ще изплащат децата им също!?
6
12
 
33
 
! Отговори
Мъдрият преди 1 година
4 години имах такъв.Винаги ще съжалявам защо го продадох. Никога, никога не ме предаде. А иначе разбирачи дал Господ....
5
12
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ландровера е върховната машина. Изобщо не е тромав, има много як турбодизел. Влачи като камион. Проходим и много здрав. И НЕ ГНИЕ. Затова тези 200 машини може да си стоят на плаца 20 години, без нищо да им стане. Ако ги подпрат на трупчета и им метнат по едно чергило ,че изкарат и 50 години. Лендровера че пали и че върви дълго след Г-класите и Лендкруйзърите.
4
0
 
15
 
! Отговори
кеч преди 1 година
Два пъти са ме возили на офроуд в дифендър и двата пъти коренно различно преживяване. Единия беше голяма барака и не особено поддържан, което допринесе и за счупената полуоска накрая на трасето. Другият обаче си беше супер, човекът от Англия си го беше докарал, с десния волан и се държа много прилично. Друса, ама той е правен за офроуд и кални пътища.
3
21
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тези кофи не са ли пословични със своята ненадежност? Чел съм страховити неща за тях... Ако си готов да дадеш половин милион за това, реотанът ти изобщо не загрява...
2
19
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В по грозно, неудобно и тромаво возило не съм бил!
1
15
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Циркаджия сър.