Б. Рашков: Част от обвиняемите по делото Луканов са малтретирани

Заседанието по делото днес продължава с разпити на свидетели
7 фев 2005 12:26,

Бившият директор на Националната следствена служба (НСлС) Бойко Рашков потвърди днес пред Софийския апелативен съд, че част от обвиняемите по делото за убийството на бившия премиер Андрей Луканов са били малтретирани физически и психически при вземането на показанията им, съобщи БТА.

По думите на Рашков майката на единия от подсъдимите по делото Юри Ленев е подала жалба до НСлС, според която синът й е бил малтретиран. Аз наредих да бъде извършена проверка по случая, която установи, че има нарушения, и въз основа на нея поисках от Висшия съдебен съвет (ВСС) пенсионирането на
следователя по делото Богдан Карайотов. ВСС прие моето предложение, допълни Рашков. Материалите от това следствие са били изпратени до Военната прокуратура, каза Бойко Рашков и допълни, че не знае какво е станало с тях след това.

В съдебната зала за пореден път стана ясно, че Военната прокуратура отново не е изпратила поисканата от защитата справка дали има следствени дела срещу хора от следствието и МВР за нарушения по време на следствените действия. Бойко Рашков остана изненадан, че в материалите по делото не са приложени протоколи по разпити, извършвани лично от него в началния етап на разследването на убийството на Андрей Луканов.

Заседанието по делото днес продължава с разпити на свидетели.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание