Дирят "къртицата" в МВР

Бившият шеф на ГДБОП Ваньо Танов на мушката заради аферата със задържания антимафиот, разпитват го
25 мар 2008 08:27,
39
Дирят "къртицата" в МВР
Снимка: БГНЕС

Бившият директор на Главна дирекция за борба срещу организираната престъпност бе извикан на разпит във Военно-окръжна прокуратура.

Разпитът му е свързан с последните скандали и задържането на зам.-директора на ГДБОП  Иван Иванов.

През последните Танов на няколко пъти обвини Иванов и главният секретар на МВР Валентин Петров във връзки с организираната престъпност.

Обиденият Петров пък заведе дела за клевета срещу Танов и депутата от ДСБ и бивш директор на НСС генерал Атанас Атанасов.

На 13 март Атанасов предаде диск на главния прокурор Борис Велчев със записани разговори между Иванов и собствениците на "Винпром-Пещера".

В днешния си брой вестник „Стандарт“ твърди, че заради аферата до седмица ще бъде арестуван генерал, който наскоро напуснал МВР.

Източници на изданието твърдят, че военна прокуратура вече знае кой е "къртицата" във вътрешното министерство.

Става въпрос за генерал от резерва, който е влязъл в комбина с политици от опозицията, твърдят източници от МВР.

Според тях прокурорите под пагон са взели на мушка бившия началник на антимафиотите Ваньо Танов и подалия оставка главен секретар на вътрешното ведомство Илия Илиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
0
 
! Отговори
kolio kolev преди 16 години
коло лесно е да си плати6 на некав жълт вестник и тои да отпе4ата квото му кажеш.това 4е ПЕЩЕРА е под крилото на мвр е лажа.оставете ги да си правят алкохол
37
0
 
0
 
! Отговори
don doni преди 16 години
nerazbrahte li 4e wsi4ko e naredba we hora.ako ima6e nesto nqma6e da se proto4wa tolkowa dalgo.wsi4ko e skalapeno da roni prestija na firmata.pestera nomer 1 si
36
0
 
0
 
! Отговори
kds преди 16 години
Нали всички тези почетенни "бизнесмени",са в "системата на партийните хранилки".Търсете си къртиците,те уверявам ви не са един или двама.Впрочем,мисля ,че тази работа тепърва ще се разсмърдява все повече и повече..На зелените чорапи ще им се изправят чак пагоните...
35
0
 
0
 
! Отговори
borisov преди 16 години
Tova e poredniq lov na vechtici v tazi durjava i trupane na politicheski dividenti.Peshtera e nomer 1
34
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
6te q namerqt ama sled 100 god ili pove4e
33
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
ха ха ха.. Митьо крадеше коли с поморийци до 2006г. Провери справките в МВР ако не звънни на някой твой познат от Бургас поне и питай.. А от 1997г. той взе пазара на наркотици в Бургас и в края на 1997г. уби конкурента си Сивков при престрелка пред дискотека в Бургас.. Проверявай преди да защитаваш Костов .. И не се дръж като малко дете да пишеш лъжи..
32
0
 
0
 
! Отговори
Червения дракон преди 16 години
Къртица ли е, мармот ли е, заек ли е или плъх - все едно! Тая работа я спретнаха противниците на Румен Петков вътре в БСП за да го очернят с оглед предстоящия партиен конгрес, да го дискредитират пред собствената му партия и да отслабят влиянтието му в обществото като го лишат по този начин от пратиен и властови ресурс. Вдъхновителите на цялата кампания са в едрия бизнес, защото Румен Петков ги удари няколко пъти по пръстите за незаконни действия. Нож в гърба, адски нечестно!
31
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Очите го прибраха, защото някой хора с много пари си платиха. Беше им писнало да тормози хората по комплексите им и да затваря улиците за да си прави кушии с колита си.
30
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
По времето на Костов ДЮН га нямаше на плажа, нямаше го и Парадайз бийч на плажа, а Очите бе *** охранител.
29
0
 
0
 
! Отговори
Чапай преди 16 години
Бой по врага с партиен билет!!!
28
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Виж, според мен на "свободната" преса не може да се разчита. И там е същия батак. И там "който плаща - той поръчва музиката" Нима не знаеш че 90% от рекламата/ а медиите от се хранят / минава през един човек??? малко ли манипулативни заглавия и коментари си видял? Та:предлагам да регистрираме един форум и там да пишем за всички корупционни далавери. Всеки от нас знае със стотици. Или на улицата, но без да позволяваме на някой да "ЯХНЕ" вълната. Щото ми писна вече.......
27
0
 
0
 
! Отговори
wania преди 16 години
ако ще тепаш някого вземи първо утепи тия 240" угоените"дето са в центъра на софия,повече добро ще сториш.остави селяните че като си лежим по града по апартементите няма да има какво да папкаме
26
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Е какво незнам? ,Че Митьо се отчиташе на Костов ли? Това цял Бургас го знае.. Митьо стана сила точно през 1997год. с идването на власт на Костов.. Жоро Илиев след смърта на брат си се покри но когато Костов взе власта и Илиев излезе от сянка и си размаха тоягата и построи хотела си на самия пясък пред самото море.. Да не споменавам Балкан,Лук-ойл, Кремиковци, министър 10%, фондация демокрация, Чорни и т.н. излизането на мутрите от тъмния бизнес и влизането им бизнеса - СИК стана Интерпетролиум енд Партнърс, ВИС станаха Вай-Холдинг и т.н. Просто това е един черен период в страната ни.. И като е голям демократ и борец против комунизма и ДС защо Костов не отвори досиетата а ги скри? Ми сами се сещайте .. Едно е ясно ,че е крил нещо все пак по-негово време е унищожена по-голямата част от архива на ДС.
25
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
ако мене си питал, не съм разбирач и щом си просветен ме брой богоугоден в слово, бегам, казах всичко, що си киселяк, емоции успешни и късмет
24
0
 
0
 
! Отговори
НАРОДЕН ФРОНТ ЗА БЪЛ преди 16 години
"....Я разбирачите да кажат защо като е толкова добър Костов не осъди Митьо Очите или Георги Илиев?:....Ми какво чакат днешните управници?Кат е крал защо не го съдят и да го пращат в затвора?Нали сега те са на власт? Имат полиция и прокуратура за приказ, тресящи се от корупционни сделки...Смях в съдебната зала!Хвани единият удари другият!
23
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Извинявай ако съм те обидил но мислех ,че точно така разсъждаваш... Действително си прав ,че няма нито едно правителство до момента ,което да е работило за Българските интереси .. Всички са маскари а по-лошото е ,че не се задава никаква свястна алтернатива.. Дайте идеи какво можем да направим..
22
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
До 20. Абе, ***, какви очи и какъв ДЮН от времето на Костов ти се въртят из празната червена кратуна? Я се гръмни! Като не знаеш и не помниш поради нарушен умствен статус поне не замърсявай пространството с червени лъжи и бегай на Позитано да целуваш !
21
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Абе някаде да съм твърдял, че по времето на Костов не се е крало?? Или по времето на другите???? И защо си мислиш ,че само БСП искам да я няма? Искам да станем народ, не робско племе с преклонена глава! А и много добре знаеш, че опзицита си я създадоха комунистите, много преди 10.10.89. Те /другарите/ НИКОГА не са преставали да владеят държавата. Никога!!!! И имат такъв ресурс/капиталов/, че ти е бедна фантазията. Могата да си купуват изборите поне 300години занапред.А ти си стой в къщи, налей си една ракия довечера и псуууууууувай до припадък, белким нещата се пооправят.
20
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Я разбирачите да кажат защо като е толкова добър Костов не осъди Митьо Очите или Георги Илиев? Няма човек в тая страна да не знае ,че хотел ДЮН в Сл. Бряг е в нарушение не само на законите ни но и на конституцията ,която изрично опоменава ,че морето и пясъчната ивица са изключителна държавна собственост а хотел Дюн е на самия плаж построен-единствения такъв в България!! Защо Костов не съди Маргините ? Защо не осъди нито един министър? И накрая защо президента Петър Стоянов също от СДС казваше на Костов -кажи си бе Иване? И защо Иван пак нищо не каза?
19
0
 
0
 
! Отговори
непознат преди 16 години
нищо ново под слънцето.в далечната 1994 г.тогавашния директор на РДВР-Р.в комбина с окр. прокурор ми окрадоха парите в шефския кабинет,изготвиха депозитна разписка за моите пари на името на прокурора,а после ме тикнаха в затвора,защото не мълчах,а си исках парите.Цялата тази операция направиха за да прикрият шефовете на Балканбанк,които източиха България и сигурно е ,че цитираните господа са имали интерес от това.Така,че сега жертвали един от своите за да се прикрият другите е позната практика.Това,че МВР и прокуратура са единни по отношение на "чадърите" спор няма.Ама ние сме си виновни-кожите ни одират с данъци и по всевъзможни начини,а ние си траем!Как един *** без образование,без морал ще стане наи.богатия?как за тях няма присъди,как за покровителите им има огромни заплати за сметка на нашата мизерия!Ние сме си рая,ако този път не изгоним всички богопомозани и не им вземем всичко откраднато от нас,от нашите родители,от нашите деца!