Драшков-брат остава на свобода

Той бе задържан по обвинение, че е купил имоти за милиони евро с документ, в който е фалшифициран подписът на кмета Бойко Борисов
5 дек 2008 17:11,
12
Драшков-брат остава на свобода
Петър Драшков. Снимка: БГНЕС

Софийският градски съд потвърди определението на районните магистрати и остави Петър Драшков на свобода.

Решението на съда е окончателно и не подлежи на обжалване.

На 1 декември братът на уволнения зам.-директор на ДАНС бе пуснат на свобода, след като съдът счете, че не е налице обосновано предположение Драшков да е извършил престъплението, за което е обвинен.

При събраните по делото доказателства е установено, че другата обвиняема Ивалина Трифонова се е представяла с фалшиво име пред Петър Драшков.

Трифонова се представила като служител на Столичната община и му предложила имота в кв. "Стрелбище" за продажба на стойност 937 000 лв. и отделно от това сумата от 3 млн. евро като подкуп.

Вследствие на това Петър Драшков заплатил на дамата сумата от 1 млн. лв. и през януари тази година Трифонова му представила договора за продажба с фалшиви подпис на кмета Бойко Борисов и печат на Столичната община.

След като "придобива" имота, Драшков сключва договор за заем с фирма "Стелт 2007" за сумата 1 200 000 евро, като за целта ипотекира имота.

По-късно той започва преговори с фирма "Симеон Втори" за продажба на същия този имот.

Исканата цена обаче вече е 10 млн. евро, като при сделката имотът отново е ипотекиран, но този път в Банка Пиреос.

Пред съда Петър Драшков заяви, че се счита за невинен по така предявеното му обвинение и заяви, че не познава останалите обвиняеми по това наказателно производство.

"Никога не съм се запознавал с лице, което да ми се е представяло под името Ивалина Трифонова. Предполагам, че става въпрос за лице, което ми се представи като Мира Иванова Димитрова и нея не съм я виждал от началото на октомври", обяви Драшков. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
... преди 15 години
vie i ram poniatie si niamate ot razuznavane....
10
0
 
0
 
! Отговори
cas преди 15 години
az li sam ili pri pokypka vseki imot se proverqva za tejesti sobstvenika i taka natatak.toq qvno misli sada za maloymni ama znaeli 4ovek))))
9
0
 
0
 
! Отговори
Данчо на 63г. преди 15 години
Ей,др.Съдии,само за предприемането на сделката с неясни,не легитимни участници,е яснно и на слепите,глухите и ***,че смърди.Кого пазите?Държавата/тоест нас/ или този,който ще ни се изсмее в СУРАТА? Вече въображението ми не обхваща вашите еквилибристики.Коя ще е следващата?
8
0
 
0
 
! Отговори
Тодор преди 15 години
Обидно ми е че съм се родил в България. ДЪРЖАВНОСТТА НАИСТИНА СЕ Е РАЗПАДНАЛА.
7
0
 
0
 
! Отговори
ko zna4enie ima преди 15 години
VZEMAM 50 000 EVRO DA GO GRYMNA TOZAKO IMA JELAE6TI DA MI SE OBADQT IMAT MI NOMERA NA SYOB6TENIETOVE4E MI DOIDE DO GU6AHODQ I IM EBAVAM MAIKITE IMAM DOSTATY4NO UMENIQ I AMUNICIIP.S. I NE SE 6EGUVAM TOVA VE4E NA NI6TO NE PRILI4A AKO NQMA PRETREPANI V TAZ DYRJAVA OPRAVIQ NAMA DA IMA
6
0
 
0
 
! Отговори
kyrleja преди 15 години
SRAM ME E PISNA MI OT DALAVERIPISNA MI OMI OT GRABEJI6TO NE HVANE6 MOTIKATA BE MALOUMNIKI DA IA ZABIE6 V GLAVATA NA BRAT SI DRA6KOV TYPANARSKATA DYRJAVAPIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIISSSNAAAAAAAAAAAAAAA AAAAA MIIIIIIIIIIIIIIIIII
5
0
 
0
 
! Отговори
X преди 15 години
В тази история има прекалено много наивност за да е вярна. Обикновените квартирни крадци слагат маркери, изучават навиците на жертвата и чак тогава действат. Тук служещата си с фалшиво име измамничка не проучва, че Драшков е бив шеф на дипломатическите имоти, а брат му шев на НСС, а после и в ДАНС. Да беше пуснала един Гугъл сърч и всичко щеше да зае. Втората наивна постъпка е на човек врял и кипял в имотите като шеф на толкова голяма организация, като тази управляваща дипломатическите имоти се оставя да някаква от улицата да му иска милион за имат и три милиона подкуп(?!) и въобще не дрънва един телефон на братчето си да го пита коя е тази, нито пък на семейния приятел Бойко Борисов - това мога да го повярвам за 80 годишна бабичка от някое забутано село. Накрая кой е толкова *** да не плати 10-20 до 50 хиляди лева подкуп на чиновничка, ами ще се съгласи да й даде 3 милиона евро. Това според мен е история съшита с бели конци да пази бившите и настоящите от службите. Иначе самото даване на подкуп е престъплениеЧл. 304а. (Нов - ДВ, бр. 51 от 2000 г., изм., бр. 92 от 2002 г.) Който предложи, обещае или даде подкуп на длъжностно лице, което заема отговорно служебно положение, включително съдия, съдебен заседател, прокурор или следовател, се наказва с лишаване от свобода до десет години и глоба до петнадесет хиляди лева.
4
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ми Българската Съдебна Система какво друго можем да очакваме... освен едно голямо НИЩО
3
0
 
0
 
! Отговори
T.V. преди 15 години
A, che toi choveka nevinen bil be, napravil 10 Mio. ot nishtoto! Eh da mu se nevidi, zashto na men njakoi ne mi predlogi neshto na cena 10 pati po-malka pt realnata...... givot li be, da go opishesh.... eh?!?
2
0
 
0
 
! Отговори
fernandel преди 15 години
Да се готви за награждаване!
1
0
 
0
 
! Отговори
he,hee преди 15 години
4E 6TE GO SADIAT...NE SME TOLKOVA NAIVNI,SAMO...DETO SME MNOOOOGO TARPELIVI,AMA...