Обжалват ефективната присъда на Стависки

Адвокатите не са съгласни със затвора за фигуриста, както и с определената по-голяма кръвнина на роднините на пострадалите
29 яну 2009 14:40,
53
Обжалват ефективната присъда на Стависки
Снимка: Булфото

"Апелативният съд в Бургас няма мотиви, срещу които да съди клиента ми Максим Стависки", обяви адвокат Росен Кожухаров.

Той и софийският му колега Явор Нотев са внесли във Върховния касационен съд жалба срещу променената присъда на фигуриста – 2,5 години затвор.

Адвокатите не са съгласни и с размера на гражданските искове на семейството на загиналия Петър Петров и на пострадалата Мануела Горсова.

Вместо по 90 хил. лева на всеки от родителите на загиналия Петър Петров, Стависки ще трябва да плати по 120 хиляди на всеки един от родителите.

Увеличен е и размерът на гражданския иск за Мануела. Първоначалните 80 000 лева са изменени на 150 000 лева.

До момента Стависки е изплатил напълно 80-те хиляди лева, присъдени от първоинстанционния съд като обезщетение на семейство Горсови.

Преведени са и част от сумите на родителите на загиналия Петър Петров.

Делото във ВКС все още не е насрочено.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
0
 
1
 
! Отговори
abe ti kvo pravi6 o6 преди 15 години
abe toq my e kraino vreme da e v zatvora,4ovek ot zatvora izliza ama ne i ot groba!!!!!!taka,4e vkaraite go da si plati za storenoto i za drug pat da znae,4e piqn ne se kara...aaaaa i dve godini sa my malko!!!kak mislite vie????
51
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
taka mu se pada na swetowniat , na zlatniat alkoholik!Grazdanskata pozicia ne e tazi kogato edin predatel na rodinat si se systezava za Bylgaria i nie da umirame ot rusofilia zaradi Oswobotielnata woina. Grazdanskata pozicia e kogato iskame spravedlivost. inace si proizvezdame otnovo niakakyv Vladimir Jifkof ili sinyt na Milko Balev.Maksim-da ne mi razkazva kak stial da rabotio za da plasta.Takawa bezrabotica se zadava 4e koi go interesuva da ziapa pirueti.
50
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
А и МОРЕТО - извинявай, че те пропуснахме, но не се притеснявай - силно личи, че и ти си пациент.
49
0
 
1
 
! Отговори
MOPETO преди 15 години
Аве ламей4о, твоите сълзи по Максим са като сълзите на ламята от онази приказка.Аве Ламя, знаеш ли приказката за ламята, златната ябълка и тримата братя?Еее дето всяка година долитала посред нощ и открадвала единственната златна ябълка която дървото раздало.Та накрая селяните си наели тримата братя да вардят ябълката, защото ламята изяждала паза4ите и отмъквала златната им ябълка.Отишли братята да пазят през дадената нощ, но не се върнал на сутринта, а селяните ясно видяли как ламята засмяна, радостна долита към дървото.На третия ден отишли да видят какво става.Гледат и невярват. Най голямият брат обгърна трите гуши на ламята я стиснал яко, средният брат и награбил опашката и я огънал към главата ии, а най малкият брат я опъвал и викал--брейй толкоз голям гущер а такива крокодилски сълзи да рони.И накрая: ако изкаме Максим да си отлежи 10 години в затвора без да го лашкат тримата братя от столипиново защото отмъкнал нещо златно, предлагам да съберем пари и да му купим един вибратор и батерии за да запъши тромпета когато 6 *** ръце през първата им нощ с Максим4о когато се канят за си заживеят на семйнаи на4ала му свалят потника и изуят килотките.
48
0
 
1
 
! Отговори
ламята преди 15 години
Ако иде в затвора, съсипва се и неговият живот. Това ще помогне ли с нещо на пострадалите? Или, дайте сега да злобеем, мислехме го за ангел на леда, пък той бил като нас, че и по-долен, хак му е! Това е примитивно мислене, нека бъдем преди всичко хора.
47
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
защо има още такива които смятат че максим не трябва да бъде наказан защото и други убийци не били наказани.Никой не иска да бъде наказан само пияндурникът стависки.Трябва всички да получават ефективни присъди от 10 г. нагоре.Но защо да не се започне от'' лицето на кампанията против алкохола ''справедливо е точно от него да започнат.Стига с тези медали.Ако ми е убил децата ще му кажа да си ги навре в ......а.Не се гордея с някакви си медали а се срамувам че в бг. няма нормално мислещи хора.Уважават медали повече от хора.Срам ме е от от хората с извратени човешки чувства.Изнудване.Да не са отишли жертвите у дома на тия лапачи на пари от бълг. народ-максим и албена и да са ги изнудвали или убили.Съвсем съзнателно се е качил пиян и е карал с превишена скорости не те а той ги е връхлетял.Дори доживотна присъда му е малко а албена е негова съучастничка.
46
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Круме, круме..Това, че 'го горзят 5 години' Джерард, не значи че ще влезе. И в Англия е същата свинщина. Богатите цял живот се измъкват с пари. В арабско-шериатския свят, понеже са го осъзнали, саобърнали системата с официални закони - кръвнина. Плащаш и бегаш. А после правят нови деца. У анадолска турция е същото - хвърлят си децата под минаващите тирове и искат 7000 евро обезщетение директно от шофьора, щото на никой не му се лежи по диарбекирски затвот. Та.....Или парите или в затвора. На никой не му се харесва май...Човекът е платил!!!! Или ще плаща 2 пъти още по толкова и няма да влиза, или ще влиза и да му връщат 80.000 лв. Да, парите не връщат живот, но за какво ги искат тогава роднините на убития? За погребение? За албумче със снимки ли? Става въпрос за достойнство - ако държиш на принципа за справедливост - или не искаш/не вземаш пари или вземаш пари според справедливи критерии (не колко изкарва убиеца, а колко е можел/или е изкарвал убития/. И без значение кой и какъв е убиеца....Важно е от какви пари са лишени близките на умрелия, а не дали убиеца можеда плати и има пари ...
45
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
mnogo dobre kazano.samo nemoga da si obqsnq,kakvo oste mu mislqt i ne go vkarat ne za 10,a nai-malko za 30-40godinki v pandiza.nali vsi4ki sme ravni
44
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Като му гледам физиономийката се сещам какво ще работи в затвора. Като излезе ще е доста понапълнял (от белтъчната диета).
43
0
 
1
 
! Отговори
krum преди 15 години
В България няма правосъдие....малко му е на Ставийски.Ще ви посоча за пример Англия,където един известен футболист Джерард от Ливърпул го грози присъда от 5 години ,заради участието му в побой.Престанете да защитавате този пияница Ставийски.
42
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
НЕка да си полежи в дрангулника.Все пак пред закона "уж" всички са равни нали ?Ами ако утре е вашето дете ? Ще кажете "а то момчето напраело много за българия...карай за сина ми имам още нека той да е на свобода"... Що го защитавате немога да разбера....мислите тъпо когато почернения родител не е никой от вас!!!
41
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Целият процес прили4а на първенство по каране на кънки през лятото. С тази разлика 4е наместо кънките световниат шампион е вързал Хамеро и наместо допинг се е отрязъл с ракията на Алибениният тейко. Мъ сладури бе та дрънкат.За задълзителните фигури което вклю4ва убийство на млад 4овек и тежко , безнадежно осъкатяване друг е 100% изпълнена защото Сталински и Алибунката сами са си написали на портата "карай му поркан и трепай невинните!"Втората 4аст от задължителната програма е издирване на много близък роднина на по4ернените две семейства , подкукоросване към злъ4на истерия около таткото на Мануела и показване на долните дащи на Максим 4е нямали ако.За тези които разбират от обработка на съдии, алкохолни проби и пращане на делото в глуха линиа поради техни4ески брънки-ще пишем на Максим и Албания яко 100%. Иде ред и на волната програма. Тази програма е тн непредомишленна, нежелателно адрсирана към тях, паднала от небето или от Ивицата Газа. Да бе , убитото мом4е и раненото моми4е са докарани от Газа и сложени в кола която Максим изобщо не e блъскал. Сън, сън в зимна нощ когато в Газа трепят деца и онези с двете къдрави нарждат, 4е роднините им сами ги изтрепали, Сън в студена зимана нощ когато един пъп4ив ама крайно пъп4ив президент спря Газта на цяла Европа , а след подписване на договорът за обновяването взе 4е изре4е 4е може да нареди отново газта да бъде спряна защото договорът бил подписан под натиск; или като все за тази зимна и студена нощ говорим за Газа Газта шо да не каиме и за Дупница, нари4ана в европейските бумаги Гъзница, за двамата братошки де ощипали браа4едъ со 150 иляди, та сега са на топло, макар 4е няма Газ, далеко от гореща Газа и инвалидните коли4ки на хора от Дупница.Та си мисля-братята не са утрепали никого, а казават давали по лев на инвалиди от града, а Максим е утрепал и ранил тежко двама души на старта на животът им. Максим наро4и с интриги бащата на Мануела за престъпник и то по спиралата го понесоха над престъплението на Максим , та се стигна до иск за отмяна на ефективна присъда.Ефективната присъда е малка, смешна и няма въпитателен характер.Ако се размине с само с две години затвор, то всеки потенциялен алкохолик ще запо4не да кара спец курсове за кънкьори така 4е да грабне един ден златото и после да си отпо4не пиянският етап, да убива и инвалидизира хора знаеки 4е го 4акат условните присъди, защото в Газа няма да спpът да раздат деца а ониа с плитките да ги трепят; защото цената на Газта ще се лашка нагоре и долу а ние ще мръзнем и защото на инвалидите от Дупница ощипаният брат4ед ще им сменя външните гуми на инвалидната коли4ка с Мишелинки, макар да са с друг цолаж и на диаметър и на ширина.Ока4ете пияницата на клона и му скpийте епилатора ! 10 години затвор за M. Стависки!
40
0
 
1
 
! Отговори
сик глория сикрет преди 15 години
На типична политическа поръчка вони и в това неоспоримо криминално дело.Не иска Стависки и ден да излежи ефективно в затвора,но не толкова от физически страх за целостта си или от някакви морални подбуди да бъдел помагал за лечението на Мануела, а защото той и Албенчето ще трябва да върнат аксесоарчетата си "Орден "Стара планина"- най-високото ни държавно и обществено отличие за големи заслуги към българската нация, с моралната стойността на ценностите на отличията на която те недвусмислено се подиграха още при награждаването си от Гоце като велики шампиони.
39
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Драганова, коя пък си ти, че да раздаваш с лека ръка квалификации и епитети на хора, които не познаваш?
38
0
 
1
 
! Отговори
Драганова преди 15 години
безкрайно ми е интересно как разни анонимни сульовци и пульовци раздават правосъдие по форумите, без сответното образование, интелект и даже не смеейки да застанат с името си зад "присъдите" които раздават като топъл хляб!
37
0
 
1
 
! Отговори
dobronameren преди 15 години
pozdravlenia za poslednoto napisano. naistina si blagoroden chovek,zastoto takiva v B-ia za sega se broiat na prastite na dvete raze. Zavistta tlaska kam umrazni dumi a Stravinski naistina e lichnost,kolkoto i ti priatel da pljuvasch po Rusia.Ti sigurno si edin ot mnogoto koito opravdavasch prestapnostta na bastata koito proigrava s leka raka pari dareni ot hora otkasnali gi pot trapezata si. Dobre! Pravi go no negovata vina ne e po- malka ot viunata na Stravinski s tazi razlika che Stravinski e sazdaval i moze da sazdava oste dokato tazi utrepka ne e drugo osven kradez. Zjaloto tova nestastie e imenno nestastie i na Stravinski sigurno mu e bezkraino truidno...Nie te podkrepjame i samo alchnost za pari ne e motiv za sachuvstvie!!!!!Podkrepiam Stravinski!!!!
36
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Ia odi si seksi maikatazlatnite medali stanaha zli i ot tiah ne kape pot a kryvta na edno ubito mom4e i edno osykateno momi4e.I tatko si odi da izseksi6, ti sopoliwo rektalno hemeroid4e.
35
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Ако искаме да станем нормална държава ще трябва за приблизително еднакви престъпления да има и приблизително еднакви наказания, а точно това сега не се случва. На Стависки присъдата му е в пъти завишена спрямо присъдите за подобни катастрофи причинени от пияни шофьори и завършили с смърт. Може разбира се и по-строга присъда, но за всички да е така, а не само за Стависки.
34
0
 
1
 
! Отговори
ali преди 15 години
ей опасен народ сте-как може да наречете руска *** един достоен човек, светове шампион. До оня ден му се радвахме всички, не сме спали да им гледаме състезанията, а сега изведнъж стана Руска ***. Не ви е срам. Обичаме ви Максим и Албена. Вие сте гордостта на България.Не се отчайвайте всичко ще е наред.
33
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Айде стига с това непрдумишлено убийство. Качил се е да кара пиян, бил е спрян от полицаи 2 минути преди инцидента и е бил предупреден, че кара с превишена скорост и твърде агресивно, и че така може да предизвика ПТП. Понеже ченгетата и те като някои форумци тук са се кефили на големия спортист и световен шампион, са го пуснали по живо по здраво с молбата да кара внимателно. Стависки обаче яхва 2-тонното чудовище и понеже в него се чувства безсмъртен взема, че навлиза с 140км в насрещното. Какво му е непредумишленото на това убийство питам аз? Минимум 10 години при първоначален строг режим заслужава!