СРС-та спомогнали за ареста на зам.-шефа на Митница Свиленград

Затвор от 5 до 15 години грози Георги Георгиев
Обновена: 21 май 2014 20:04 | 21 май 2014 17:52, Красимир Ангелов
42
СРС-та спомогнали за ареста на зам.-шефа на Митница Свиленград
Снимка: Impact Press Group

При разследването срещу арестувания заместник-директор на Митница Свиленград Георги Георгиев са използвани специални разузнавателни средства. Това стана ясно от съобщение на прокуратурата, с което потвърдиха задържането на Георгиев при специализирана акция.

“На 21 май 2014 г. прокуратурата и ДАНС проведоха съвместна операция на територията на Митница Свиленград по досъдебно производство, свързано с организирана престъпна група, извършваща трансграничен трафик на наркотични вещества – престъпление по чл. 354а, ал.2 т.1 от НК”,  се казва в официалното съобщение за случая.

Наказанието, което се предвижда за това престъпление, е лишаване от свобода от 5 до 15 години и глоба от 20 000 до 100 000 лева.

Още по темата
При извършено претърсване в служебен автомобил на митницата модел „Форд Фокус”, управляван и ползван от  зам.-шефа на Митница Свиленград са открити и иззети около 1,5 кг жълти и сини таблетки с лого на каптагон, които при първоначалния тест са реагирали на амфетамин и метаамфетамин.

Първоначалната информация сочеше, че намерената дрога е хероин.

Георги Георгиев е задържан след проверката.
 
Извършват се претърсвания и изземвания в служебни помещения на Митница Свиленград. Извършено е претърсване и в дома на Георгиев, където са намерени старинни сребърни монети с общо тегло 2 кг.

По информация на БНТ Георгиев и групата му са разследвани близо половин година.

Разследването срещу групата на Георгиев започва само месец след като е пресечен друг канал за трафик на дрога. Задържан тогава казва на разследващите, че заместник-шефът на свиленградската митница се грижи за безпрепятственото преминаване на пратките. Георгиев е подложен на наблюдение със СРС-та  и така разследващите стигат до цялата група.

Според държавната телевизия Георгиев е използвал поста си и със служебния автомобил е пренасял пратките през граничния пункт. Днес е получил поредния пакет, който е трябвало да предаде на следващия по щафетата. В ранния следобед обаче агенти на ДАНС атакуват дома на Георгиев и го извеждат с белезници.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
0
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 9 години
и според вас защо да не е виновен , и зашо да не е от някоя опг , винаги има някой който дъни другите значи , следели са го хвана ли са го както стотици лежат за по 2, 3 грама и цигари крайно време е закона да е един и същ за всички стига корупция далавери и пр . пр, що затвора е за хора .МИТНИЧАРЯ ДА НЕ Е БОГ.
36
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Няма митничар който да не е за затвора май. Та цели смяни ли не арестуваха, та пачки с пари ли не летяха през прозореца на тоалетните.Въпроса е на чия групировка олигарси/политици каналите за контрабанда е обслужвал тоя.Това са трохи дето са намерили в него, в сравнение какво се прекарва в действителност.
35
4
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
че , те за 2 таблетки дават 5 год , ай и сега и къщата му малеййййййййййй каква къща конфискация , конфискация господа , ай сега на топло да види къде лежат кокошките , да може тоя да си върши далаверите . А БЕ ЦВЕТАНОВ толкова престъпници ,, излови,, как е пропуснал тоя , ама той май бая народ е пропуснал , добре , че сегашните ловят техните , после обратното и те така
34
0
 
8
 
! Отговори
любо преди 9 години
Как можеш да пътуваш от София до Капитан Андреево на работа а?
33
0
 
10
 
! Отговори
любо преди 9 години
има ли *** който да вярва че ще го затворят за 5 до 15 години?
32
1
 
6
 
! Отговори
ОО преди 9 години
самонП И Н ОЧ Е Т ЗА БЪЛГАРИЯ.....,ДВЕ ГОДИНИ НЕ ПОВЕЧЕИИИ ВСИЧКО ЩЕ БЪДЕ КАКТО ПОВЕЛЯВА ДЕМОКРАЦИЯТА.ЗАПИСЖАНЕ ЗА ДЛЪЖНОСТА ......СЛЕДБ КОНКУРРРР С
31
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
вместо да пълнят бюджета, митниците са гнездо за пресъпления...а и като им гледам физономиите, странно кой ги назначава това 24 след промените и почти 8 години европейско членство е гати държавата!
30
1
 
4
 
! Отговори
ЗНАЕ СЕ преди 9 години
законите приети от политическа сила или сили в момента на управление ВАЖАТ САМО И ЕДИНСТВЕНО ЗА ТЕЗИ КОИТО СА НА ВЛАСТ , ОБЛАСТНИ И КМЕТОВЕ ЗА ОСТАНАЛИТЕ ГРАЖДАНИ НЕ ВАЖАТ .ЕДИН ЗАКОН ЗА ДА ИМА СИЛА НА ЗАКОН ТРЯБВА ДА БЪДЕ ОДОБРЕН ОТ МНОЗИНСТВОТО ....А НЕ ОТ НЯКАКВО ДВИЖЕНИЕ ИЛИ КОМПАРТИЯ
29
1
 
10
 
! Отговори
милиционер преди 9 години
първо да го изкриват от бой .и после в панделата айдук такъв!!!При бай Тошо не ми се мисли какво щеше да му се слячи лелелел-лелелеле.
28
1
 
5
 
! Отговори
доооо преди 9 години
отчет за всеки ЛЕВ ПОСТЪПИЛ И ИЗРАХОДВАН ОТ ДЪРЖАВАТА БЕЗ ВСЯКАКВИ ПРЕЗУМ ПЦИИ ДАРЕНИЯ И ИИИ ДРУГИ СЪС НАЛОЖЕН ДАНЪК И ДА ГИ НЯМАМЕ СЪР ГЕИ И МООНИКА ТОВА СА ГЛУПОСТИ КОИТО СЕ ПИШАТ ОТ ***.....И ДА ВИДЯ ЕДИН ЖИВ ПОЛИТИК В ЗАТВОР ЗА 20 ГОД ЗА ЗЛОУПОТРЕБААА......господа СЪДИИИ И ПРОРУ КОРИ ...НЕ ЩА С Т НИИИИИИИ ЦЦЦИИ
27
1
 
9
 
! Отговори
Тихомир Томов преди 9 години
Като гледаме другите от този бранш как се излежават с присъди в домашна обстановка и как не достигат парите на прокурорите бай Георги няма от какво да се притеснява -нищо не го грози !
26
2
 
4
 
! Отговори
ДА преди 9 години
Срам и позор .До живот в затвора.
25
8
 
4
 
! Отговори
висок преди 9 години
До Ганка Коева Ако това беше човек на Станишев изобщо нямаше да го закачат!!! Ти на коя планета живееш?
24
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
25Селянино, *** да издоим козата и не вземай отношение по теми които са мега комплицирани за *** като теб.
23
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако беше само Георги Георгиев с мед да го намажем.Всеки българин на който парите му не са от работа в чужбина, той краде, лъже, та пушек се вдига, 80% от тях са хора на държавна високопоставена служба.финансови ревизьори, всякакав вид проверяващи, митничари, кметове, министри, попове, доктори, крадът на поразия
22
2
 
11
 
! Отговори
Х преди 9 години
Някой май не може да чете,никъде не пише ,че монетите са два броя.А всички митничари имат подобни къщи.Който е честен не се задържа.Впрочем така е и в полицията-като не си затваря очите ще ни издаде.
21
0
 
13
 
! Отговори
rusenez преди 9 години
До Ганка КоеваСкъпа ми Ганке, там няма човек на Бойко, на Орешарски или Станишев. Такива като него слагат такива чучела като управниците ни
20
1
 
4
 
! Отговори
Боби преди 9 години
"...са намерени 2 старинни сребърни монети с общо тегло 2 кг.", т.е. всека пара по ЕДНО кило ли тежи?! Нещо не е така...
19
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Я гледай от наркотика какъв палат е вдиглан е съседа до нега какъв е керпич то и иаз ако имах нарко канали до сега да живея като бохем в Маями
18
3
 
19
 
! Отговори
Ганка Коева преди 9 години
До АнонименТова е човек на Орешарски или Станишев. На Бойко човека миналата година август го махнала и си поставиха този - уж временно изпълняващ длъжността.