Нов бой на пътя: Пребити момчета, после и арестувани

23-годишен твърди, че след побой е бил третиран като престъпник
15 яну 2016 12:31,
68
Нов бой на пътя: Пребити момчета, после и арестувани
Снимка: bTV

23-годишният Стефан Димитров твърди, че е станал жертва на саморазправа на пътя, но вместо да получи закрила от полицията, е бил задържан.

Той и негов приятел – също на 23 години, са били спрени от непознати мъже на изхода на село Равно поле, Софийско, били са изкарани от колата чрез заплаха с пистолет и са били пребити с крик и бухалки, и заплашвани с нож.

"Докато чакахме на светофар, просто ни нападнаха въоръжени мъже без видима причина. Колата беше потрошена, биха ни, заплашиха ни с пистолет, с нож...", разказа Стефан пред bTV.

Той каза, че все още има белези и следи по гърба от побоя. Неговият приятел е пострадал по-тежко от него. По думите на Стефан те не са предизвикали по никакъв начин агресията на своите биячи и не разбирали защо им се случва всичко това.

Единственото обяснение, което пребитите мъже получили, е, че в Равно поле има кражби на коли и те са заподозрени за това. Заради това подозрение момчетата били откарани и в Районното. Стефан обаче категорично отрича колата му да е крадена или да има нещо общо с тези обвинения.

Полицаите дошли след 40-50 минути на мястото на инцидента. Здрависали се с биячите, вкарали двамата млади мъже в патрулката под заплаха, че ще има сложат белезници, ако не влязат доброволно, и ги откарали в Пето РПУ. Не им казали какви са им правата, не им разрешили да се обадят по телефона.

Майката на Стефан – Мария Ценова, била принудена цяла нощ да чака в пето РПУ, без да й дадат никаква информация. Тя предупреди, че семейството ще си потърси правата.

"Не мога да разчитам на полицията, не мога да разчитам на лекарите за моя живот, на кого мога да разчитам?!", попита риторично Стефан.

От МВР съобщиха, че е назначена проверка по случая. Не е ясно обаче кога ще има резултати от проверката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
2
 
1
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До ТеоСпокойно, Тео. Ще ти се случи. И на теб, и на приятелите ти. Не си мисли, че като се правиш на много умен, ще те пропусне. Тази полиция не пита колко си умен. Само се моли да има наоколо някой, който да звънне на Бърза помощ. че тя да вземе и да дойде.
62
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Който каже нещо срещу диктатора,подчинените му и всички,които го държат здраво за шлифера са заплаха за националната сигурност.Той е единственият спасител на нацията, България, светът и Вселената.Няма друг,който да раздава така справедливо парите на народа,да тегли милиарди заеми пак за благото на този иначе неблагодарен народ.
61
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Стига вече" каза министърката.
60
1
 
3
 
! Отговори
Неа до www преди 8 години
Аз не коментирам статистика а конкретен случая . Всичко останало е бла бла
59
0
 
10
 
! Отговори
БГТРАКИЕЦА преди 8 години
КАКВОТО СА ГЛЕДАЛИ 25 ГОДИНИ ПО ТЕЛЕВИЗИЯТА,В ЖИВОТА, ПО КИНАТА,МЛАДИТЕ ТОВА ПРАВЯТ,КАКВО СЕ ЧУДИТЕ,ВИЖТЕ УЧЕНИЦИТЕ В УЧИЛИЩАТА,МИ ТО ЕДИН ЧАС НЕ МИНАВА БЕЗ БОЙ ИЛИ САМОРАЗПРАВА.ТЕ РОДИТЕЛИТЕ БИЯТ УЧИТЕЛИТЕ,А КАКВО ОСТАВА ЗА МЛАДИТЕ ХОРА.ТЕ РАЗБРАХА ОТ ТАЗИ ДЕМОНКРАЦИЯ,ЧЕ ТРЯБВА ДА СИ СИЛЕН,НАХАЛЕН И БРУТАЛЕН ИНАЧЕ СИ БЕДЕН,ГЛАДЕН И НЕЩАСТЕН.ТОВА Е БЪДЕЩЕТО,,ТОВА НИ ПОСЛАХА,ТОВА ЩЕ СЪРБАМЕ,ДОКАТО СМЕ ЖИВИ.
58
2
 
8
 
! Отговори
www преди 8 години
До НеаАз разбирам добре диалектическия материализъм в частта му за "А и неА". Не се безпокойте. Проблемът обаче е, че работата на полицията се базира на статистика. А статистиката е такава - в условия на стрес жертвата има доста неадекватно поведение, полицейските служители между другото - също.Единствено съм съгласен с факта, че не това е най-важното и съм го написал. Най-важното е, че полицията е извършила поредното си престъпление и за пореден път няма адекватна реакция от министър и ВС.
57
2
 
6
 
! Отговори
www преди 8 години
До sportАко не искаш да звучиш като Бойко Борисов или като човек от системата на МВР, отговори на 2, 3 и 4. Ако аз съм дестабилизатор, то:1. Аз мога да пратя биячи. Престъпници бол.2. Мога ли обаче да дам право на медийно присъствие на битите? Тях самите да манипулирам?3. Мога ли да накарам МВР да извърши престъпна дейност?4. Мога ли да накарам Вътрешна сигурност на МВР да не разкрие престъплението?Последните три неща не ги мога!!! Кой ги може тогава? Бойко и Бъчварова ги могат, не аз.
56
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Поредните неблагодарници .
55
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да се радват, че са останали живи, защото можеше тези биячи да ги пребият до с м ъ р т, както стана с Тодор в Враца, а можеше и полицаите да ги пребият до с м ъ р т, ей така без причина.
54
5
 
7
 
! Отговори
Неа преди 8 години
От горе на всичко има наглостта да се възмущава за това че полицая го е попитал дали има нужда от линейка . Хай! Ето до къде се простира безочието !
53
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Я, Мутрите пак си имат държава!!!!!!
52
12
 
6
 
! Отговори
Неа преди 8 години
***, къде отиде и ти на стреса... От девет планини , та чак в 10-та . Някой помнят подробности , други не ... Това няма общо . Аз не знам каква е истината , но това което ме възмущава е че обвиняват отзовалите се полицаи . Първо , той самия казва , че е добре че са дошли и благодарение на тях е жив , а после плюе системата . Ееееееее това не мога да го приема . Щях да се съглася ако изобщо не са отишли .
51
2
 
7
 
! Отговори
До 53 преди 8 години
Едва ли това е възможно в случая.
50
4
 
2
 
! Отговори
sport преди 8 години
До ФактКато подаде оставка идва някой още по-некадърен.
49
4
 
5
 
! Отговори
sport преди 8 години
До wwwИ от това какво трябва да означава? Отвличане на вниманието? Не. Колкото и да не искам да звуча като ББ, наистина има сериозни опити за дестабилизация на територията с оградата.
48
2
 
23
 
! Отговори
Факт преди 8 години
В нормалните държави за такава издънка на полицията, министъра подава оставка, но дебелоочието на министрите в правителството на ГЕРБ е огромно и това няма да стане.
47
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това ако е вярно, е върха на неадекватността. Полицията арестува някои, които не е ясно дали са извършили престъпление или нарушение, а се здрависва и не пипа онези които са извършили 3 престъпления - отвличане, тежък побой и саморазправа??? Но по-лошото е, че полицаите са знаели предварително, че биячите ще го извършат нова под предтекст, че ще хващат крадци. А това не трябва ли полицията да го прави, да попитам???
46
2
 
3
 
! Отговори
www преди 8 години
До sportЕдна част от отговора, вярвам, съм дал изчерпателно. Вероятно питате за другата част от отговора - планирана властова преса върху МВР. В този ред на мисли, ще Ви припомня случаят с Борислава Латинова. Той беше преди много време, по време на последното служебно правителство. Тогава нереализираната нито в живота, нито в службата "полицайка" Върбанова направи умишлено произшествие, което шумно беше огласено от медиите точно два дни преди полицейските протести тогава. Така става ли?
45
5
 
9
 
! Отговори
www преди 8 години
До Анонимен 46А това може да се случи на всеки от нас и отклонява много надеждно общественото внимание. Други неща например не могат да се случат на огромната част от нас, като например това:"Къща за милион и половина евро в испанския град Барселона купил премиерът Борисов на своя любовница, към която имал положително отношение. Друга, независимо че е съпруга на негов приятел, сложил за свой протокол, а тя ходела облечена в скъпата италианска марка Шервиньо."За кое мислим по-напред?
44
4
 
9
 
! Отговори
sport преди 8 години
Само един въпрос искам да задам? Как така, в последните 2-3 месеца се води безпрецедентна атака срещу силовите ведомства? сло4АЕноС? И не, нямам нищо общо, с което и да било от звената в цитираните ведомства. Единствено съм се обаждал, защото преди около 7 години ми бяха разбили странично стъкло.