Хванаха двама, извършвали взломни кражби в София

Крадците отмъквали телефони, дрехи, бижута, чанти
24 фев 2017 15:22, Анисия Иванова
1
Хванаха двама, извършвали взломни кражби в София
Архив: Булфото

Столични полицаи задържаха двама мъже, извършили серия от взломни кражби, съобщиха от МВР.

Крадците на 36 и 40 години били задържани в сряда, непосредствено след като разбили входната врата на магазин за мобилни телефони в жк "Люлин” и опитали да откраднат метална каса от обекта. Полицаи от СДВР заловили мъжете в непосредствена близост до магазина.

В автомобила, с който се придвижвали, както и при обиск на двамата, са намерени и иззети мобилни телефони, ръкавици, шапки, отвертки и други инструменти, съотносими към престъпната им дейност.

В процеса на разследването е установено, че двамата са извършители и на серия взломни кражби от магазини за мобилни телефони, за маркови дрехи и от бутици. В жилищата, които задържаните обитавали, са открити множество луксозни дамски чанти, слънчеви очила, бижута и мобилни телефони, предмет на престъпления, извършени от двамата задържани.

Намерено било и пликче с прахообразно вещество, което при извършената експертиза е дало реакция на кокаин.

Документирането на цялостната престъпна дейност на задържаните продължава. Събраните материали са докладвани в Софийска районна прокуратура, повдигнати са обвинения за престъпление от НК. На двамата са наложени мерки за неотклонение "задържане под стража" за 72 часа.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
4
 
! Отговори
Башка Луд преди 7 години
Няма страшно, ще ги пуснат!