В съда: Гледат кадрите от побоя на малката Никол

Делото срещу акушерката Емилия Ковачева продължава
19
 В съда: Гледат кадрите от побоя на малката Никол
Снимка: архив, Булфото

Софийският градски съд даде ход на делото срещу акушерката Емилия Ковачева, въпреки протеста на нейния адвокат Владислав Янев.

Още по темата

Още в началото на заседанието Янев оспори автентичността на записа от камерата в деня, когато акушерката е извършила побоя над бебето.

Видеозаписите по делото срещу акушерката, която е обвинена в опит за убийство на 4-дневната Никол, показват многобройни удари с юмрук в областта на главата. От камерите става ясно още, че детето е било удряно и в тялото, а главичката му е била притискана неколкократно.

Малко преди да започне днешното заседание по делото и да бъдат показани кадрите, родителите на Никол излязоха от съдебната зала и отказаха да говорят пред журналисти, предаде "Дарик".

На предишно заседание експертите посочиха, че жената на записите прилича по телосложение и външни белези именно на подсъдимата Емилия Ковачева. Резултатите от експертизата, която ще установи дали наистина жената на записите е обвиняемата, ще станат ясни в близките месеци.

Според прокуратурата, през пролетта на 2015 г. по време на нощно дежурство акушерката е пребила почти до смърт 4-дневно момиченце.

Адвокатите на Емилия Ковачева обаче отхвърлят обвиненията и подкрепят версията, че бебето е било изпуснато случайно след смяната на акушерката.


19
Още от
Напиши коментар Коментари
17
1
 
2
 
! Отговори
Мартин преди 10 месеца
Да видим какво е станало. Тя го била пребила през нощта на сутринта при визитация на детето нищо му няма дават го на майката и изведнъж е пребито?
Дали майката не е изтървала детето си? Доколкото се вижда от видеото акушерката го удря с шамари. А да се стигне до черепно-мозъчна травма от шамари едва ли е възможно, но от падане, изтърване да може да се стигне до такава травма.
16
0
 
3
 
! Отговори
Сапа преди 10 месеца
Има начин да видят кой е на записа. Ако е виновна да ходи в затвора. Какво го усукват това? Нали се вижда че бие някой бебето. Виждаш кой е из.рода, съд и затвор. Другите из.роди ще знаят, че не е безнаказано
15
0
 
10
 
! Отговори
Рашко преди 10 месеца
Заколяй чуждо куче или пиле и ще ти лепнат пет години - убий човек, и в най-лошия случай ще се разминеш с три години условно! Окрадни куче или петел и ще ти лепнат пет години - открадни милиони от държавата, респективно данъкоплатците и ще те номинират за премиер! Дали нещо не е сбъркано в България, и дали не е защото оставихме шайка престъпници да изготвят законите, които да ни "защитават"?!!
14
0
 
9
 
! Отговори
не е единствената преди 10 месеца
Тази, че е тотална откачалка предполагам спор няма. Но възникват няколко въпроса: Как така никой не я е усетил колко е смахната? Какъв % от хората, работещи в здравеопазването и образованието са също толкова чалнати? Подсказка - мноого са
13
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
И НАЙ-НАКРАЯ ТАЯ ЩЕ НИ ОСЪДИ ,ЧЕ Й УРОНВАМЕ ПРЕСТИЖА
12
0
 
9
 
! Отговори
би могла преди 10 месеца
Добила вече популярност Емилия Ковачева спокойно може да оглави здравеопазването.Медицинско лице е с опит и стаж,така да се каже вътре е в нещата и би управлявала Министерството не по зле от който и да е герберасто-бесепарски кандидат.
11
0
 
11
 
! Отговори
Аа?! преди 10 месеца
Въъъй,не! Какво го влачат още това дело?! Чакат да си признае ли?! Приличала на нея , ама можело да не е тя !!! Хайде холан! Вземете се в ръце ,че присъдата й ще изтече в ареста още . Пък може накрая и родителите на детето да ги осъдят обезщетение да й платят ,защото са я заподозряли.....
10
6
 
1
 
! Отговори
списък преди 10 месеца
До Анонимен
Това, че има списък не значи нищо. Трябва всяко твърдение да бъде еднозначно доказано. Това, че има списък, не значи, че някой не се е вмъкнал. Това, че някой и някъде си предполага нещо, не означава нищо.Закона е така написан, че тези процедури са нужни и няма как някой да го приеме за годно доказателство по друг начин
9
0
 
10
 
! Отговори
Майка преди 10 месеца
Ей, дано, дано поне един път в тази държава да има жестоко наказан за такова жестоко престъпление....дано....моля се от все сърце....
8
1
 
8
 
! Отговори
neo5 преди 10 месеца
Ще се влачи, ще се влачи още това дело па докато може да се размине тая, сега още се доразбират кой колко може да изкяри от делото!
7
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Колко още ще продължава тоя цирк? Записа не е от площада, та да разсъждават, че жената приличала по телосложение. Там нямат достъп 1000 човека, не са били на работа още толкова. Нещата са повече от ясни, какво още чака съда, за да си свърши работата?
6
1
 
33
 
! Отговори
Попов преди 10 месеца
И до сега няма присъда!? Егати държавата!!
5
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Всички видяха какво стана, а вече 2 години това дело се влачи... Каква е причината? Разбирам, ако нямаше видео-запис, ако имаше няколко души под съмнение и не се знаеше кои е пребил детенцето, но сега... Защо вървят толкова тромаво нещата? Та това е хладнокръвно пребиване на новородено за бога! Каквито и да са причините, не трябва ли присъдата да е ясна и изпълнена веднага? Значи за по-маловажните дела, ще има да си чакаме съда да отсъди....
4
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Тоя *** още ли е на свобода ?
3
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Спрете с простотията хора.
Има списък с дежурствата , на тази дата(а дата 100 % има) от която е записа ако и се пада дежурство ... за какво говорим .
Всеки ли по сред нощ може да влезе при децата и да ги налага ?
Това да не е кръчма ?
2
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До 1-ви - ТОВА НЕ Е СМЕШНО!!!
1
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Бебето е виновно!

То я е подлудявало а освен това е имало и неправилна форма на главата и тя е искала да я коригира с бутилката в главата!!!