Задържаха петима за "ало измами" при спецакции

Всички са рецидивисти и вече са с повдигнати обвинения
13
Задържаха петима за "ало измами" при спецакции
Снимка: архив, БулФото

Петима мъже са задържани за телефонни измами при полицейски операции, проведени на територията на страната. Те са реализирани под ръководството на сектор “Измами” в ГД “Национална полиция” на 21 април, съобщиха от МВР.

При предприети действия от служители на ОДМВР - Стара Загора и Велико Търново са задържани трима рецидивисти - П.З., на 35 г. от  Горна Оряховица, С.Д., на 68 г. от Габрово, и Я.Я., на 25 г. от Ветово, заподозрени в извършени телефонни измами на територията на областите Стара Загора и страната.

Операцията е проведена под ръководството на Районната прокуратура в Казанлък. Изяснено е, че тримата са действали по схемата “съдействие при провеждане на полицейска операция”. 

След доклад на материалите в РП - Казанлък, те са привлечени като обвиняеми. На П. З. и С. Д. са наложени мерки за неотклонение “задържане под стража”, а на Я.Я. - мярка за неотклонение “парична гаранция”. При последвалите претърсвания в обитаваните от тях жилища са намерени и иззети множество мобилни телефони, SIM-карти, парични суми и златни накити. 

Същия ден е реализирана операция и на територията на Пловдив, Плевен, Габрово и София. Криминалистите на СДВР и областните дирекции са задържали други двама рецидивисти - М.Б., на 29 г. от Левски и К.А., на 26 г. от с. Градище, Плевенска област. Установено е, че двамата са действали на територията на Хисаря и са прилагали идентична схема за присвояване на суми в различни размери.
 
С постановление на наблюдаващ прокурор при РП – Пловдив, М.Б. и К.А. са привлечени като обвиняеми и мярката им за задържане е удължена до 72 часа. 
 
По случаите са образувани досъдебни производства, работата по тях продължава под ръководството на прокуратурата. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още по темата: телефонни измами
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
2
 
! Отговори
СДВР преди 6 години
0879350965 ТЕЛЕФОННИ ИЗМАМНИЦИ.Подслушват разговорите с много скъпа подслушвателна техника.
8
0
 
6
 
! Отговори
Перко преди 6 години
Ало измамите значително ще намалеят, ако от полицията съобщават адреса на ареста, където са задържаните и в колко часа ще бъдат пуснати. Може да публикуват и снимки да не пострада някой невинен.
7
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
10 годинки в затвора кръгло и ще излязат с друг акъл. Тия, които не са хванати още и те ще са с друг акъл.
6
0
 
11
 
! Отговори
евроатлантик преди 6 години
че то Ветово е столица на алоджииството в България, и в Гърция и там са прочути с тяхните си дияния.Ама хващат ги и ги пускат под гаранция 1000 лв,я осъдете някой на 30г и веднага ще спре алоджииството,но преди това му счупете ръцете да не може да пребира парите от възрастните хора.
5
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако са с повдигнати обвинения за телефонни измами - чипират се и след това се гледа дали даден апарат се движи заедно с тях. С други думи - без телефон за рецидивистите. Тези не са хора, а животни, и трябва да бъдат третирани по съответния начин!
4
0
 
18
 
! Отговори
бай Петко преди 6 години
Е до кога ще носят титлата рецидивист, ами отнемете им я !
3
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А парите върнати ли са на хората, или ще останат за "доказателство" ?Иначе на тия ръцете да им потрошат !
2
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е,ИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИ????!!!!!!Този театър сме го гледали,гледали..................................!Още едно поредно,"висящо" престъпление и още 5 бандити,пуснати на свобода!!!АМА СТАДОТО ГЛЕДА,ГЛЕДА И КЛЕПА МАЛОУМНО!СТАДО,СТАДО!ЦИРК СИ ПРАВЯТ,МАЙТАП СИ ПРАВЯТ И ТИ СЕ ПОДИГРАВАТ В СУРАТЯ!!!
1
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Bravo na kukite!Moje oshte..gaz i boi v dinite