Държавата – безсилна! Не може да вземе имоти от ало апаши

Мошениците си живеят в луксозните домове срещу скромен наем
27
Държавата – безсилна! Не може да вземе имоти от ало апаши
Снимка: Кадър Нова тв

Много ало измамници продължават да живеят в "Квартала на богатите" в Горна Оряховица дори и да са арестувани, осъдени и с отнети от държавата къщи.

Оказва се, че луксозните им имоти са взети само на хартия, защото законът го позволява. Така че ало измамниците продължават да живеят в къщите си, построени и обзаведи с пари от мошеничество, потънали в лукс само като плащат символичен наем. 

Много от хората, уличени в телефонни измами, продължават да работят с телефоните. Хора без официални доходи, но с имоти и коли за стотици хиляди левове.

"Преди 10 години я  купих за 7 000 лева", обяснява Злати Златев, един от измамниците, пред Нова тв.

"Може да съм оправил някои работи, ама аз работя, кредит имам", уточнява той.

Друг собственик на луксозна къща твърди, че я е купил за 2-3 хиляди лева. Освен това няма никакви пари и не взима социални помощи.

От месец под ръководството на Националната полиция са сформирани специализирани звена, които по места да се борят с телефонните измами.

"Това е много добре като идея, защото наблюдават пряко и само лицата, които извършват телефонните измами.
Така предварително се знае информация и за колите, които карат", обясни главен инспектор Илиян Личев от полицията във Велико Търново.

"Контингентът е доста голям и все още са доста по-напред от нас като кадрово обезпечение", заявява още инспектор Личев.

В луксозна къща живее и Иван Белински - осъждан за телефонни измами. Преди години е осъден - възрастна жена му дала всичките си спестявания, след което се самоубила.

"Когато излязат от затвора и започнат пак да се занимават, стават по-предпазливи. Но това не означава, че са неуловими", обяснява главен инспектор Мариян Лонгинов –началник сектор "Криминална полиция" в Горна Оряховица.

Луксозен е и домът на Кольо Мишинито - сочен за един от големите телефонни измамници в Горна Оряховица. Иначе живее с инвалидна пенсия. Къщата му беше проверявана от данъчните преди 2 години.

"От този град съм, живея в един от кварталите, където те дойдоха да живеят. Те направиха името на града. Преди се славеше като железничарски град, сега като кажеш, че си от Горна Оряховица значи си телефонен измамник. Те продължават да го правят, но ние ще продължаваме също, докато играта приключи, докато не влязат в затворите и не приключи тази дейност, наречена телефонна измама, която вече 25 година продължава да работи", заяви главен инспектор Мариян Лонгинов.

Къщата на сочения за тартор на телефонни измамници Злати Николаев е на стойност 200 000 лева и е отнета от държавата, но той пак живее в нея.

Бивш полицай от Горна Оряховица, осъждан и излежал присъда за подкуп, твърди, че е "нагласен" от телефонни измамници с белязани пари. Твърди, че и преди, и сега телефонните измамници са покровителствани.

Главен инспектор Мариян Лонгинов обаче отрича такива твърдения.

"Най-отговорно мога да заявя, че в Горна Оряховица и Велико Търново тук покровителстване няма", категоричен е той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
2
 
! Отговори
слон преди 6 години
Споко и тука почва така да става и има човек има проблем или зъб за зъб
20
0
 
7
 
! Отговори
Хахаха преди 6 години
Няма друга такава държава като България. Правосъдието и съдебната система просто липсват. Мисля че в Сомалия са по-добре там поне се гърмят на място.Драги зрители ще става и още по зле в държавата, стягайте си багажите докато е време.
19
0
 
11
 
! Отговори
fsb преди 6 години
как така къщата е отнета, а той пак живее там със скромен наем, как така, не разбирам???
18
0
 
17
 
! Отговори
Вес преди 6 години
Това ако беше нормална държава, тези щяха да са зад решетките, а имотите им не само да бъдат отнети, ами и продадени
17
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Държавата безсилна! Не може да вземе имоти от ало апашиМошениците си живеят в луксозните домове срещу скромен наемОстава да ги наградят с по един медал и да ги доведат в парламента, заедно с другите негодници, които също са мошенници, живеят в луксозни домове и не могат да обяснят от къде ги имат.От всичко следва и въпроса дали изобщо имаме държава или шайка лакеи, събрани само да се кланят на EU и USA?
16
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не можеш да вземеш нещо, което вече си взел. Можеш да го събориш обаче.
15
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Двете крайности, човечеството все натам върви. Или твърде много демокрация или твърде много комунизъм.Такъв какво да го съдиш? Що е доказано 100% че той е извършителя в Белене. Да си ги изработи и върна на хората.1 000 000 са на социал, без да работят взимат пари. А улиците мръсни, тротоари няма, всичко потънало в прах. Ако ги хванат да работят , зa да вземат помощи, държавата ще светне!!!
14
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То няма държава,те написали,че е безсилнна.....
13
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На Цв.Василе...Доган само щракна д пръсти и му взеха и банка и бизнес и всичко. Че го е страх да се прибере и в България.Но..тук...виждате ли..няма как.
12
0
 
20
 
! Отговори
Златокрил Шунков преди 6 години
Правилно казва господина Лонгинов - в Горна и Търново покровителство на тел. измамници няма - покровителстват ги от София - центъра на прасетата ! *** дори и престъпник има повече права от българина дори и жертва.Защо ? Били малцинство ! В Израел палестинците не са ли малцинство ? Убиват ли евреи и разхождат ли се на свобода след 2 години ?
11
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо да им ги взима?Баламите сами са им дали пари.
10
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Терминал цвай!
9
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Може, може, но не иска! Можа да пресече дори и дребните кражби, но нали това са едни избиратели гласували за "нашата" партия "любима".
8
2
 
30
 
! Отговори
славянин преди 6 години
''Държава''!!!??? Ха-ха-ха, държава имаше тук до 1989-та!
7
0
 
20
 
! Отговори
Хехе преди 6 години
Държава с два леви крака братя Галеви чака...
6
12
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Искаме един Ердоган и в България!!! Не ка му викат, че вкарва негови противници в затвора и ги осъжда...то свикане не става иска дела и той прави това...Чисти си държавата човека...Ние кога?
5
0
 
33
 
! Отговори
Краси преди 6 години
класика - осъждани, знаят ги, демонстрират състояние и на всичкото отгоре се правят на ущипани моми - работил, кредит имал - е за това сме на това дередже и на всичкото отгоре това е само върха на айсберга в софия дилърите са много повече и по състоятелни но си плащат където трябва.за тези гадове - въжето и айде какво им се води политиката на никой няма да липсват
4
0
 
27
 
! Отговори
ПРЕДЛОЖЕНИЕ преди 6 години
Трябва само да се измислят два нови закона: Закон за автомата и Закон за булдозера...
3
0
 
29
 
! Отговори
ИЗБИРАТЕЛ преди 6 години
Е КАК ДА НЕ СЕ КЕФИШ, ЧЕ ЖИВЕЕШ В ДЪРЖАВА, КАТО НАШАТА...
2
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Патриотите да оправят тези...Джамбазки не Ердоган а ваши граждани и персонали застрашават държавната ви сигурност... Опитайте и вие като Ердоган да вкарате некадърниците в килията:-) :-) :-) ама чак вие бяхте демократи и вместо да ги снимате зад решетките вие им снимате луксозните къщи... България е най-демократичната ***!