19-годишен шуменец е задържан за телефонна измама

Прибрал 1500 лв., 600 евро и златен пръстен от плевенчанка
31 юли 2017 15:23, Анисия Иванова
4
19-годишен шуменец е задържан за телефонна измама
Снимка: Reuters, архив

Полицаи от Плевен задържаха 19-годишен телефонен измамник, съобщиха от МВР.

Разследването започнало на 17 януари, когато 71-годишна жена потърсила помощ в полицията, разбирайки че е станала жертва на измама.

Същия ден на домашния й телефон се обадил непознат и се представил за полицейски служител. Под претекст, че се провежда полицейска акция по залавянето на телефонни измамници,  я убедил да изхвърли през терасата на жилището си 1500 лева, 600 евро и дамски златен пръстен. Веднага след получения сигнал стартирали и оперативните действия, а по случая било образувано досъдебно производство.

В хода на разследванто криминалистите установили и задържали извършителя - 19-годишен от Шумен. Той е привлечен в качеството му на обвиняем за извършено престъпление по НК, разпитан е пред служебен защитник и признал вината си.

Работата по документиране на престъпната му дейност продължава от служители на сектор "Противодействие на криминалната престъпност" под ръководството на районната прокуратура.

МВР отново препоръчва: не давайте пари, поискани по телефон от непознат. При телефонно обаждане от неизвестен номер с искане за пари сигнализирайте на 112 или се обадете на своите близки

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Има рекорд за тази година - 60000лв и злато!Защо не публикувате новината?
2
0
 
3
 
! Отговори
Ама преди 6 години
Много го подценявате този труженик . Може да е на 19г, но има поне 2 деца, гаранция. Вместо да го държат в ареста, най-добре е да го предадът на близките на жертвата ! За 24 часа !
1
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Щом 19 годишни започват вместо с труд да правят измами, нищо добро не ни чака.