Пребиха и ограбиха дядо в пловдивско село. Гешев лично инспектира

Извършителите - хванати за по-малко от 24 часа
Обновена: 6 апр 2020 20:08 | 6 апр 2020 20:04, Петя Славова
51

Главният прокурор Иван Гешев посети пловдивското село Трилистник във връзка с проведена специализирана полицейска операция срещу битовата престъпност в района. За по-малко от 24 часа прокуратурата в Пловдив и органите на ОД на МВР разкриха извършителите на побой и грабеж на 86-годишен жител на селото, от когото са отнети 100 лв. и лични документи, предаде Bulgaria ON AIR.

86-годишният Христо Васков е бил нападнат в дома му в неделя, в ранните часове на деня. Двама мъже от ромски произход разбили вратата на къщата му и влезли при него. Нанесли му побой и му взели портфейла, в който имало 100 лева. Още вчера полицаите са разкрили и задържали извършителите - 32-годишния Павел Асенов и 16-годишния Ангел Красимиров. Двамата са от ромската махала на селото. А днес главният прокурор Иван Гешев лично направи проверка в Трилистник.

"Ще вземем мерки, дядо, няма да се притесняваш, важното е, че си жив и здрав, лягай, почивай да те гледат децата, лягай и почивай", обърна се към нападнатия Христо Васков главният прокурор Иван Гешев.

В ромската махала на Трилистник хората бяха изненадани от нападението, а близките на задържаните смятат, че те не са извършителите на престъплението. В населеното място има немалко хора, които живеят сами. Те споделиха, че се притесняват, че ромските набези може да продължат.

Предстои прокуратурата да внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение "задържане под стража“ спрямо двамата извършители на престъплението.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
6
 
! Отговори
Колко да повтаряме? преди 4 години
В кризисни моменти като сегашния, в махалите на тези трябва да се въведе военно положение и всеки, извършил престъпление или закононарушение да се третира по силата на военновременните закони!
39
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ЧичоЗащо плачеш за Тошо Правешки? За да събере индийци и от по-далечни държави ли и пак да вкара в страната ни още 400 000 от тях?
38
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
След като е обявено извънредно положение, тогава и мерките срещу извършителите трябва да са извънредни. Стига дундуркане!
37
0
 
15
 
! Отговори
Велес преди 4 години
- По време на карантина, и военно положение,тези простъпки да се считат за МАРОДЕРСТВО със всички произтичащти от това последствия!
36
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гешев и да инспектира, човека го пребили.. След този факт, инспекцията на Гешев е само PR..
35
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
***, така ли бори корупцията в най-корумпираната държава.
34
0
 
2
 
! Отговори
DJAC преди 4 години
Лилавия цвят не ми харесва,махнете го.
33
0
 
2
 
! Отговори
Bareta преди 4 години
...mnogo ni se trenira ...ama Borisov ne dava !!! Mai shte triabva parvo da go "ubedim " nego I negovata s gan I togava parvo v shedskie kvartali !!!
32
0
 
10
 
! Отговори
Lanski преди 4 години
Не знам каква висша сила ги пази тези *** , цялата държава е пропищяла от тях!Държавният апарат има уникалната дарба да те унищожи във всякакъв смисъл и с всякакви методи, но с тези *** или среща съпротива или не иска , но в никакъв случай не е неспособен!
31
0
 
10
 
! Отговори
Чичо преди 4 години
Сега се сетих за милиционерските коли при бай Тошо-бяха боядисани в синьо и жълто.Та тогава вървеше приказка,че когото приберат ,влизаше жълт от страх,а излизаше син от бой.
30
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
посещението на главния прокурор на стандартно битово престъпление на индопитеците показва,че това повече няма да се толерира и да минава между капките,разбира се размера на присъдата ще е показателен,одобрявам
29
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И дядото легна ли да почива?
28
5
 
10
 
! Отговори
Чичо преди 4 години
Eххххх Тодор Живков,Тодор Живков къде си,къде сиииииииииииииии.
27
0
 
11
 
! Отговори
ТАТО преди 4 години
Ше ги задържаме, ше ги храниме с нашите пари, с нашата храна, на наша земя...Тия пришълци от Индия трябва да се превъзпитават само и единствено чрез принудителен труд в трудови лагери или където има нужда от работна ръка, но ще бъдат ползвани безплано за целия срок на присъдата! Да си заслужат храната и отглеждането, м а й м у н я ц и!Ще гледам да се въоръжа до зъби, когато поостарея. Па нека идват повече!
26
1
 
15
 
! Отговори
Бай Тошо преди 4 години
Какво инспектираш бе каскет?! Съсипахте ги тия възрастни хора, те ако са знаели какво ги чака да се бяха самоубиливече
25
8
 
5
 
! Отговори
Бълг хелзинкски ком преди 4 години
Гешев е расист! Оставка!
24
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ГЕШЕВ УДРЯ... ГЕШЕВ МАЧКА!
23
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ако не бяха партии като ГЕРБ и ДПС да разчитат на ромските гласове досега вирусът да е .... Може ли да попитам защо в овча купел се наблюдават постоянно роми от факултета да ровят по кофите и да вървят на групи, глоби нещо? Хайде най накрая да се обединим и разграничим българи и роми щом има различни закони и различни разпоредби
22
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Когато ромите са с български имена ги пищат. Много стронно
21
1
 
2
 
! Отговори
Barba Ganios преди 4 години
...eftin PR I prazni obeshtania !!! Abe daite na baretite da potrenirat beeeeee !!!Vkaraite v maalata I Tsvetelin Kanchev I u ru dite mu zashtitavashti gi I da vidite kak "svedite " shte se krotnat !!! Ne e izmisleno ot men ...a ot hora mileeshti za Balgaria !!!