Бум на пратките с наркотици заради коронавируса

Потреблението на кокаин у нас е малко
29 май 2020 07:00, Павел Гълъбов
15
Бум на пратките с наркотици заради коронавируса
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Има увеличение на опитите за трафик на наркотици с колетни пратки заради ограниченията, свързани с коронавируса в световен мащаб. Това съобщи пред „Хоризонт“ комисар Цветан Панков, началник на отдел „Наркотици“ в ГДБОП.

Още по темата

Той уточни, че кризата с коронавируса се отразява и на наркотрафика. „Това движение, което сега не може да се осъществява свободно, няма как да става този трафик“, каза Панков.

От ГДБОП смятат, че ролята на българите в международния наркотрафик е основно логистична. „Говорим за големи количества и то за кокаин. Потреблението на кокаин в България е малко. Тези количества, които се намериха, няма как да са за вътрешно потребление. Това в „Студентски град“ по-скоро е депо и малка част за вътрешния пазар“, обясни той.

Големите количества кокаин от Латинска Америка пристигали през Нидерландия, Испания и Португалия и оттам се разпределят по сухоземен път. Трафикът на хероин пък минавал освен през Балканския път и през Северния път - бившите руски републики, като е предназначен за Нидерландия и Германия.

„Хващали сме кокаин, импрегниран в асфалт. Имаме случаи и на кокаин, импрегниран в дрехи“, обясни Панков. Според него у нас потреблението на хероин намалява за сметка на марихуаната и амфетамина.


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
2
 
4
 
! Отговори
Качо преди 1 месец
Легализирайте тревата и хората съвсем ще забравят за синтетични боклyци като хероин и кокаин!
12
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Потреблението на кокаин в България е малко.

Е ПА ЗА ПО 120 ЛВ/ГРАМА НЯМА КАК ДА Е ГОЛЯМО
11
1
 
10
 
! Отговори
Бирено мече преди 1 месец
Потреблението на кокаин в България било малко. Хахахаха!!! Вие май не сте били в долните заведения в Центъра, Лозенец, 100дентски и т.н.? Всеки втори взима!!!!
10
2
 
4
 
! Отговори
нАучен сътрудник преди 1 месец
Още от бай Тошово време с държавна протекция си бяхме канал за дрога към Европа. Връзката Афганистан, Ирак, Турция, България днес вече не е актуална, заради военно-политическите конфликти. Но по онова време държавата печелеше от този канал не зле. Покойният Фатик беше най-важната брънка в този канал.
9
1
 
4
 
! Отговори
Абе мунчо преди 1 месец
До Waffen SS
смотан че Вермахта и СС като са вземали амфетамини и те ли да получават присъди бе. Или Фюрера? Да не говорим, че и метадона е измислен от немски учени в края на 30те години.
Читай повече, вместо да плямпаш герберче
8
0
 
6
 
! Отговори
ДАЛЕЧНАТА ЗАСТАВА преди 1 месец
До Анонимен №6 "Вървяли дръжки. То много наркомани е имало по "байтошево".""Никога не е имало. Имаше отделни *** лАумпенизирани ГеДенерати,които биваха бързо вътворявани на лечение и неутрализирани
7
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Waffen SS

Наркоманията нарочно се рекламира, насажда като нещо "яко" и т.н. за да има търсене. Въпросът е доста по-сложен. Тук играят доста сериозни сили и то не дребните наркопласьори и доставчици.
6
10
 
20
 
! Отговори
Waffen SS преди 1 месец
Наркомани и наркодилъри са двете страни на една монета.Ако няма наркомани,няма да има и наркодилъри.Това е част от мантрата на неолибералната и демократична,пазарно ориентирана икономика,а именно тезата за предлагането и потреблението.Така,че наркоманите трябва да получават толкова тежки присъди колкото наркодилърите.Не вярвам,че някой насила им е сипвал кокаин в носа или им е бил инжекции.Това е техен осъзнат личен избор.Една интензивна трудова терапия ще има благотворен ефект.
5
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Сътрудник

Вървяли дръжки. То много наркомани е имало по "байтошево".
4
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
То основните количества с колетни пратки се доставят. Просто се извълнувах много. Върнахте начина на разпространението на наркотици с около два века. И какво значи, че малко било потреблението у нас ? Да го увеличаваме ли, че да сме като другите или как ?
3
3
 
4
 
! Отговори
Сътрудник преди 1 месец
Къде са тръгнали да правят държавни бензиностанции, като една пратка с кокаин не успяха да реализират като хората. При бай Тошово време тия работи си вървяха гладко...
2
0
 
8
 
! Отговори
.. преди 1 месец
Понеже хванаха някое и друго кило, сега е модерно да се говори за такива неща...
1
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Има бум на простотия и демокрация. По времето на Бай Тошо, нямаше дрога и престъпност.