Издирван във Франция e арестуван в Благоевград

33-годишният мъж с френски паспорт е роден в Алжир
10
Издирван във Франция e арестуван в Благоевград
Снимка: БГНЕС

Издирван във Франция мъж е задържан в Благоевград, съобщиха от прокуратурата.

Той е задържан, след като в Окръжната прокуратура са постъпили материали от дирекция "Международно оперативно сътрудничество" на МВР - София, относно родения в Алжир гражданин на Франция – Ф.Б.

Чужденецът, който е на 33 години, е задържан на 27 ноември. Пет дни по-рано той е бил обявен за международно издирване с цел арест и екстрадиция от съдебните органи на Френската Република.

За него е издадена Европейска заповед за арест от прокурор на Републиката при Окръжния съд в град Сент Етиен по водено спрямо него дело за организиране и незаконно придобиване, държане, превоз и разпространение на високорискови наркотици, както и за незаконно държане и трафик на оръжие, боеприпаси и техни елементи. Престъпленията, за които мъжът е обвинен във Франция, са с аналог в българския Наказателен кодекс и са наказуеми с лишаване от свобода.

В искането си за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо чуждия гражданин от прокуратурата в Благоевград са посочили, че по отношение на исканото от компетентния орган в чужбина съществува реална опасност мъжът да се укрие. Той няма нито трайна връзка с България, нито конкретен обитаван от него адрес на територията на страната, където би могъл да бъда открит за целите на производството.

В днешното заседание съдът е уважил искането на прокуратурата и е взел мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо обявения за международно издирване френски гражданин.
 


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Така в ЕС ,милите там са алжирци ,мароканци африканци ,но са чисти французи или немци )
6
3
 
8
 
! Отговори
Рамзан Кадиров преди 1 месец
Време е да се въведе визов режим с Франция - тая клоака на Европа, пълна с всякакви биологични от-падъци
5
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Откакто фигурантската мафия взе властта България се напълни с престъпници отвсякъде
4
16
 
6
 
! Отговори
Те убиват преди 1 месец
Мафията на Борисов е превзела Държавата, не се доверявайте на МВР, ДАНС и Прокуратурата! Те се гаврят с гражданите, всичко срещу Борисов, Гешев и сие потулват !...... ТОВА Е ИСТИНСКА МАФИЯ
3
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Дошел е да гласува за герб
2
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
а ко стаа с оня шефьор дет уби учителка във враца? от 7 дена не се чува никакъв, а тоя французите веднага го намериха и то в друга държава
1
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
прибрал се в родината