Граждани спряха пиян таксиджия в Шумен

Мъжът седнал да шофира с близо 3 промила алкохол
Обновена: 23 ное 2022 12:33 | 23 ное 2022 12:33, Красимир Ангелов
3
Граждани спряха пиян таксиджия в Шумен
Снимка: БГНЕС

Шуменци съдействаха за задържането на 50-годишен таксиметров шофьор, шофирал с близо три промила алкохо в кръвта, съобщават от Областната дирекция на МВР.

Полицейски служител, който отивал на работа около 8:00 часа вчера, забелязал на шуменската улица "Владайско въстание" граждани, които му махат и правят знак да отиде при тях. Мъжете били спрели водач на таксиметров автомобил „Дачия Сандеро". Те обяснили на полицая, че забелязали шофьора да криволичи, спрели го, видели, че е във видимо нетрезво състояние и успели да му вземат ключа за автомобила.

На място веднага е извикан екип на Пътна полиция. Водачът е тестван с дрегер. Установено е, че шофира с 2,97 промила алкохол.

Мъжът не е дал кръвна проба за анализ. Задържан е за срок до 24 часа в полицейския арест.

ОД на МВР- Шумен благодари за гражданската позиция на мъжете, които са направили всичко възможно водачът да бъде спрян и са предотвратили инцидент на пътя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това работа на гражданите ли е ? В това време компетентния орган в работно време е карал жената на работа, детето на училище, маа мазни баници нейде скрит, но не и да си върши работата, като следи за законноста по пътя. Да, похвално е че хората се самосезират и се предполага , че са предотвратили нещо по-сериозно, но май настанаха времена сами да се справяме. Когато полицията има авторитет и респектира, никой няма и да си помисли да се качи пиян, но явно авторитета е загубен и всичко е анархия
2
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Явно не еуспял да повика помощ и не го е видял друг колега, иначе щях се изръсят 20 таксита за 5 минтуи и да "пазят бизнеса".
1
7
 
3
 
! Отговори
Tia преди 1 година
Ne se.pravi taka...