Криминалист за поредната убита жена: Система няма, за да се пропуква каквото и да било

Анита Димитрова беше открита мъртва в събота в дома на съпруга ѝ
30 апр 2023 18:45, Нели Христова
20
Криминалист за поредната убита жена: Система няма, за да се пропуква каквото и да било
Снимка: Pixabay/Counselling

Пореден случай на насилие срещу жена, завършил фатално. 40-годишната Анита Димитрова беше открита мъртва в събота в дома на съпруга ѝ, който е заподозрян за убийството. "Дори и без неговите самопризнания, които биха допълнили картинката, от течащото разследване нещата са повече очевидни, че той е извършител на това деяние", заяви пред NOVA криминалистът Иван Савов.

"Система няма, за да се пропуква каквото и да било", допълни той. "Издадена е ограничителна заповед, която би трябвало да окаже възпиращо въздействие на мъжа, но активното действие го е предприела жената - тя се е върнала. В подобна ситуация има много силна емоционална тежест – можем само да гадаем какво е станало", посочва още Савов.

По думите му у нас няма работещ Закон за защита от домашното насилие. "Законът за домашното насилие може да даде регулация как да работи системата на правоохранителните органи с неправителствения сектор. Колкото и да им е неприятно на псевдополитиците, неправителственият сектор в тази посока е направил най-много през годините", заяви Иван Савов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Истината е, че с времето хората се променят. И никой не може да бъде сигурен в какво ще се превърне човека до него след време.
15
2
 
4
 
! Отговори
Филип преди 11 месеца
Защо я убил. Нали се е върнала при него. Вместо да и носи закуската в леглото той я убил. ***. Дала му е шансГлупав и ***. Жалко за жената.
14
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Жената не трябва да бъде упреквана, че се е върнала при насилника - очевидно го е направила от финансова зависимост и слабохарактерност. Повечето жертви на дом.насилие са лесно манипулируеми и са развили чувство за вина, които насилникът редовно им вменява. Държавата трябва да се погрижи жените да бъдат финансово независими от мъжете и да получават незабавна помощ в случай на насилие. Но ето, пак НПОтата вършат някаква дейност, а Държавата = кръгла 0!
13
10
 
4
 
! Отговори
Алекс преди 11 месеца
В случая не е коректно да се критикува системата.Жената сама е отишла в жилището на убиеца.
12
1
 
7
 
! Отговори
До 13 преди 11 месеца
Всъщност, програмистчетата са от най-големите бабаити. Една определена част от деня, през деня са едни, нощем са други, но не в хубавият смисъл. И го казвам от опит. Иначе, за жената писала преди това не знам, но аз имам едно дете, което си гледам и едно, което загубих от стрес и претоварване. За да угаждам денонощно на прищевките на едно такова добро програмистче.
11
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До 12 - Ми ти си избираш такива. Що не излизаш със зубъра дето програмира от 19 годишен и ходи тихичко на фитнес, а правиш деца на разни безработни търтеи? Хайде да не се правим на слепи - всяка втора жена, особено в София, кълве на наркотици и сътветно на наркомани, а после що си гледат децата сами? А ако жените бяхте цвете за мирисане нямаше да има 3 милиона аборта(само регистрираните) в България за последните 40 години. Сигурно всички българки сте абортирали от безработни с биричка в ръката?
10
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Жените трябва да си изкарваме парите сами, са си гледаме децата сами, да не занимаваме мъжете, да им даваме пари, да готвим, чистим, перем и възпитаваме без да задаваме излишни въпроси, да оставим "мъжете" да си пият биричката и да си ходят насам натам, без да имаме ние право на това, защото дете има да се гледа.. И преди да сте ме нахейтили, ще кажа, че такова е поведението на откровено скромни и тихи мъже, които ако на работата го видят какви ги вършат им ще им зайде. Ще седят зяпнали дълго.
9
8
 
9
 
! Отговори
Кой още преди 11 месеца
Кой още трябва да дойде да ви каже че система държава няма и че там си живеете във камената ера някакъв първобитен строй! Всички който седят и подкрепят тази пародия наречена България си заслужавате съдбата!! За смях на цяла Европа сме! И е крайно време този цирк да се затваря!!
8
3
 
6
 
! Отговори
д-р Менгеле преди 11 месеца
Пиел редовно и я биел?! Оправям го бързо.
7
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Щом жената се е върнала при него каквато и система да има няма оправия и сама си е виновна.
6
3
 
3
 
! Отговори
В. преди 11 месеца
Да тормози, преследва, заплашва и изолира зависеща от него жена е усвоено в семейство, приятелски кръг и утвърдено с продължителна безнаказаност.
5
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Този криминалист Иван Савов мало умен ли е да обвинява хора по медиите преди да е минал съдебен процес и да има присъда. Очевидно било...
4
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Не може правозащитната система да сложи падар на подсъзнанието на всеки човек. В социализма имаше лозунг: Здрав дух в здраво тяло. Либералната система сякаш цели да превърне всеки човек в чудовище. Обаче всеки трябва да направи усилие да не и се даде на тази система. Навремето религията е пазила хората от демоните им. Днес всеки, който е достатъчно зрял за полов акт, трябва да може да се оправя с демоните си, живеем в информационен век.
3
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Кой нормален с издадена ограничителна заповед ще убие жана си в своя дом?
2
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
"неправителственият сектор в тази посока е направил най-много през годините" --- Да бе, като за предишната убита. Направо трябва да я вземат за рекламно лице на НПО-тата у нас! Да се знае колко много са направили.
1
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Така де, в България по един убит на два месеца, значи драмата е голяма, приемайте истанбулски конвенции и праветне джендаризма свещен и да може да наказваме всеки, който противоречи на транцекцуалното величие с Езика на Омразата ТМ.