Орбан поиска от Дядо Коледа: Защита на християните!

"Християнството е култура и цивилизация. Ние живеем в него"
Обновена: 25 дек 2017 12:17 | 25 дек 2017 12:15,
156
Орбан поиска от Дядо Коледа: Защита на християните!
Снимка: Reuters

Унгарският министър-председател Виктор Орбан написа обръщение по случай Коледа към християните в страната си и в Европа, публикувано на интернет-страница на консервативния портал "Magyar Idők".

Ние, европейците живеем в култура, създадена от ученията на Христос. Замислям се за известната поговорка на покойния унгарски министър-председател Йожеф Антал: "В Европа дори атеистите са християни".

Според Евангелието на Марк втората заповед на Христос звучи като: "Обичай ближния, както обичаш себе си". В Европа днес често споменават това, искайки да ни обвинят, че макар да се обявяваме за християнин, ние не искаме или дори не позволяваме на милиони от други континенти да се заселят в Европа. Но те забравят втората част от заповедта: " Трябва да обичаме ближния си, но също така трябва да обичаме себе си. Да се обичаме също означава да се грижим и да защитаваме това, което сме. Да обичаме себе си означава, че обичаме нашата страна, нашата нация, нашето семейство.

Когато изчертаваме границите на нашата идентичност, отбелязваме християнската култура като източник на нашата гордост и поддържаща сила. Християнството е култура и цивилизация. Ние живеем в него. Не става въпрос за това колко хора ходят на църква или колко се молят честно. Културата е реалността на всекидневния живот. За европейците християнската култура определя ежедневието ни.

Основите на европейския живот сега са подложени на атака. Не искаме да преименуваме коледните си традиции и не искаме да ги защитаваме с бетонни блокове. Не искаме да лишаваме децата от Дядо Коледа. Не искаме да ни отнемат празника на Рождеството. Не искаме притеснения и страхове да ни придружават на празничното поклонение. Не искаме никой да тормози дъщерите и жените ни в тълпата, която посреща Новата година", написа той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


156
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
121
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До глобалистите се ....При глобалистите беше по-спокойно за Европа(като изключим Украйна),сега стана по-зле,защото се бият помежду си и страдат невинни хора.
120
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До БУДИСТЗабравяш и Зороастризма,точно от най-идоевропеския район.За останалото си прав(а),но азбуката не си.
119
0
 
12
 
! Отговори
boyko.uzunov преди 6 години
Орбан е изключителен лидер и човек за разлика от блудкавата плява в Брюксел и особено в БГ.!!
118
1
 
10
 
! Отговори
глобалистите се .... преди 6 години
Четем си ние коментарите на казионните соро соидни *** тука... ..и стигаме до извода, че Орбан и такива като него са виновни за "гостето" от нашественици, че той е виновен за двойния аршин и дискриминацията на по-малко "равните" в ЕС, за провалите в икономиката, за туй дето ядем *** като втора ръка хора, за туй, че ни цакат западни компании непрекъснато, и под път и над път, за туй, че още покриваме покрити критерии за Шенгена и т.н. и т.н.
117
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От кога комунистите станаха и християни?
116
3
 
12
 
! Отговори
отговор до 117 преди 6 години
Ще ти отговоря Кой иска Европа да бъде асимилирана , раздробена ,смачкана - Това е САЩ.Те искат Европа да е наколене , да не е силна.
115
4
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Ватикана и католиците водят война срещу православните християни..............безспорен факт.
114
1
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Прочетете малко за белия и черния папа във Ватикана- шефа на йезуитите.Ще разберете каква мафия са тия кардинали и йезуити.
113
2
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Нелегалните мигранти, от които много терористи и ислямисти , идват в Европа с благословията на Ватикана и на техния папа.Отворете си очите..............Ватика не иска доброто на България, те кардиналите заедно с турските служби погубиха живота на един достоен българин- Сергей Антонов!
112
3
 
12
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Браво на Орбан - изгони НПО_тата и университета на Сорос от Унгария.Ние кога ще затворим НБУ - университета на Сорос в България?
111
1
 
4
 
! Отговори
anonymous преди 6 години
Защита на християните, но православните християни........................защото знаем гадните католически номерца......................
110
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
EDIN E SATANATA I TOI E USA USA USA USA
109
1
 
2
 
! Отговори
otgovor преди 6 години
KAK KOI USA USA USA USA I PAK USA
108
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До BurzumТа поне прочети какви конфликти са имали Рим и Константинопол и защо се разделя църквата.След като се разделят,папата раздава титлите и решава кой къде да управлява,той става пълновластен господар на западна Европа,което носи на църквата приходи и власт.И от страх да не загубят тази власт е подтискана науката,Джордано Бруно,Галилео Галилей и други.Но това не се е случвало в православната църква.
107
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До BurzumМога само да ти кажа,че нищо не си чел за историята на Християнството.В източно-православната църква не са съществували нито инквизиция нито невежество или насилствен терор за налагане на християнството.Единственото което ни е пречело,докато сме били езичници,че византийците не винаги са спазвали договорите с езичници,каквито сме били и ние тогава.А да не говорим,че византийците не само са стимулирали науката,но и са крали,конфискували писмени документи от пристигащите в Константинопол
106
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кой, кой финансира тази *** нахлула и продължаваща да нахлува в Европа???Кой им дава на мизерните ***-нари хиляди долари да плащат на каналджии???Защо нахлуват така лесно без съпротива???Защо не ги спират по границите??? Защо забраняват самозащитата на застрашените народи???Защо ООН преди два дни ни ги достави директно от Либия???Кой иска да унищожи Европа???
105
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Според нашата религия, евреите СА БИЛИ богоизбрани, но след разпъването на Христос вече не са. Оттогава насетне християните са богоизбрани. А исляма е продължение на юдаизма, защото и двете религии отхвърлят божествената същност на Христос. Юдаизма и исляма са две лица на една и съща монета. Неслучайно и в двете се практикува обрязване и се насърчава омраза към друговерците.
104
0
 
12
 
! Отговори
Наблюдател преди 6 години
Късно е вече, християнска Европа след 100 г ще е мъртва. Сегашното падане на Европа ми напомня за падането на Свеите земи под ислямско робство.
103
0
 
9
 
! Отговори
Пишете глупости преди 6 години
Дънов е антихрист, а философията му не е философия, а секта. Не е вярно, че учението на Христос е било само за евреите. Той е дошъл да вразуми евреите, но те Го осъждат на смърт, въпреки нежеланието на Пилат да Го разпне. Оттогава евреите вече не са богоизбрани, а богоизбрани стават ония, които приемат саможертвата Му. Християнството тръгва от евреите, но надскача еврейската общност и става световно явление, което тотално засенчва и измества като влияние юдейството, което е било много влиятелно
102
0
 
15
 
! Отговори
Гого преди 6 години
Орбан отново доказа себе си.Браво ! Унгарците имат добрия шанс със своя премиер.