Град в Германия въвежда задължително носене на маски

Градските власти помолиха населението да шие маски за себе си и другите
Обновена: 31 мар 2020 12:57 | 31 мар 2020 12:51, Ния Христова
25
 Град в Германия въвежда задължително носене на маски
Снимка: Pixabay
Йена е първият град в Германия, който въвежда задължително носене на защитна маска във връзка с борбата срещу разпространението на коронавируса, съобщи в. Монитор. 
 
След седмица трябва да стане задължително носенето на маска в търговските обекти в Йена, местния градски транспорт и обществените сгради. Здравните служби предприеха мярката, за да се повиши безопасността на персонала на тези работни места. 
 
Според плановете след Великден ще трябва да се носи маска и на работното място. Освен маски, шалове или кърпи също са признати за защита. Те обаче трябва да покрият носа и устата.
 
Градските власти помолиха населението да шие маски за себе си и другите: "Всяка маска е по-добра, отколкото никаква маска". На всички места, на които е невъзможно да се спази препоръчителната дистанция от 2 метра между хората, е задължително да се носят маските.  
Още по темата
 
Броят на заразените от COVID-19 в Германия за денонощие нарасна с 4615 и общият им брой достигна 61 913. Починалите до този момент са 583. 
 
Епицентърът на разпространение на заразата във ФРГ остават провинциите Бавария, Северен-Рейн Вестфалия и Баден-Вюртемберг.

25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
1
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 месеца
Въх, а всички демократични организации и правителства, като стигнеш до оон и сзо, които не могат да осигурят маски на народите си, казват че не помагали.
22
0
 
2
 
! Отговори
Щерю преди 2 месеца
Въвежда задължително носене на маски от йенско стъкло...
21
0
 
3
 
! Отговори
Вземете се в ръце преди 2 месеца
Миналата седмица най-после успях да се вредя за маска от аптеката, тъй като веднага свършваха и нямаше налични. Но като я сложих забелязах че вдишваният въздух не минаваше толкова през плата,колкото през разстоянието на маската от лицето което носът правеше. Въздухът излизаше и от там и очилата ми се изпотяваха постоянно. А когато по-късно погледнах маската пред светлина, видях че порите на плата се виждаха с невъоръжено око. Какъв вирус може да спре това,като още малко и мравки могат да минават
20
0
 
1
 
! Отговори
Munchen_DE преди 2 месеца
Да, казаха го и по новините в 5. Но немският кризисен щаб е бил оптимистично настроен, защото кривата лека полека се заобля вече. Наближава се платото (колкото разболели се, толкова излекувани).
Говори се за рецесия, но веднага след кризата, прогнозите са за бързо възстановяване, трябва да се избегнат съкращенията и евентуален ръст в безработицата. Тя за момента е 3% в Бавария.
19
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
до 10
Стъклата се запотяват ако отвсякъде са прилепнали към лицето, дори и отдолу да няма пролука заради маската, все пак отгоре и отстрани има пролука където циркулира въздуха...не знам защо при теб се запотяват.
18
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
до 10, 14
И аз съм с очила но нямам проблем с маската.
Първо слагам маската и след това очилата. Да, маската покрива носа, но не и мястото където очилата се задържат на него...иначе ще си покриеш и очите...
17
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Маски като тази на снимката са крайно непрактични, защото освен всичко останало са неудобни. Тези евтини боклyци до един са произведени в Китай и без никакви стандарти! Заради тези китайци сега не можем да се защитим от самите тях! Но не са виновни само те! Виновни са всички онези корпорации, които ги направиха голяма икономическа сила. Виновни са особено Щатите, които наляха страшно много пари в Китай от 90-те насам и поддържаха един авторитарен режим. Сега всички ще си патим заради тези боклу
16
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Маските трябва да са задължителни за възрастните и децата, защото първите дори да не кихат и кашлят, често плюят, докато говорят, а вторите нямат изградени навици.
15
0
 
1
 
! Отговори
10 преди 2 месеца
До: 14

Не, под очилата, но маската покрива и носа, и в това е проблемът. Ако не покрива носа тогава няма проблем - пробвай и ще видиш сам, както казах, няма нужда да убеждавам никого, нито искам акъл, нито пък давам. Просто споделям.
14
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До: 11

Не знам, ти ми обясни, ако знаеш как?
В казармата като слагахме противогази имаше специални сапунчета против изпотяване на стъклата. Сега не знам какво може да се използва но е голям проблем.
Може би има значение стъклото? Извинявай, но не всеки има пари за дизайнерски очила. Аз през слънчево време нося слънчеви очила навън, които се продават навсякъде по магазини и хипермаркети.
13
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
до 10
Ама ти маската и върху очилата ли си я слагаш?
12
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Винаги съм предпочитал йенското стъкло. Този път ще пропусна.
11
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Анонимен 10
а ко не се шегуваш, значи си супер тъъъп и задаваш тъъп въпрос!
сложи си лещи!
10
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До 10
А как според теб си я слагат лекарите, които освен маска имат и предпазни очила?!
9
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Аз да попитам тези, които носят очила как ще си сложат маски, след като очилата се запотяват и нищо не се вижда през тях???
Съвсем сериозен резонен въпрос задавам, а не си "играя на жмичка" каквито бисери изръси наскоро нашият любим премиер-слънце!!!
Който не вярва в това което казвам - нека да пробва!
8
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Българите нямали пари за маски, а до вчера имаха пари да търкат билетчета
7
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Яааа Веднага да вземете пример от с'енилният Анани' и веднага да вкарвате задължителното носене на маски,ако ли не
2500€ глоба!!!
Това,че ги няма са Подробности!
6
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Баварец

Точно. ...... ще си останат такива в която и страна да са. Жалко, но поне са им оставили възможност да носят шалове, кърпи или маски. Такива има всеки и поне засега времето е такова, че може да се носят почти без да изглежда смешно (щото то освен да "изглежда" за друго не се прави).
5
12
 
7
 
! Отговори
Илиян преди 2 месеца
Мр***те бе, щом не искате да носите маски!За пиенье и цигари имате пари, а два лева немате за маска!Бо***луци!
4
3
 
5
 
! Отговори
Баварец преди 2 месеца
Ха, ха, защото Йена не е в нито една от застрашените провинции. Вчера в Бавария казаха, че не е необходимо да се носят маски.