Децата в България не се самоизолират достатъчно

Компания анализира индекса на самоизолация на цялото общество
9 апр 2020 14:48, Ния Христова
21
Децата в България не се самоизолират достатъчно
Снимка: Pixabay
Анализ на софтуерната компания Find My Kids, която се използва от над 1,5 млн. родители по света, показа, че децата в България спазват карантината много по-малко, отколкото в Италия, съобщава bTV. 
 
Приложението работи на смартфони и "умни" часовници и показва активността на децата. След въвеждането на мерките срещу COVID-19 излизанията у нас са намалели 2 пъти, докато в Италия намалението е 4 пъти. 
 
Индексът на самоизолация се базира на обширен анализ на действията. Той е от 0 (никакво движение) до 10 (обичайно поведение). В страната нитой е 4,8, а това е едно от най-високите равнища в Европа. Изпреварват ни само децата в Словения, Унгария, Дания, Холандия, Словакия и Швеция (където все още няма силни ограничения). 
 
Децата в страни като Франция, Португалия, Испания, Италия, Великобритания, Литва, Естония и Черна гора почти не излизат от домовете си. В тази група влизат държави, в които разпространението на новия коронавирус е огромно и правителствата са въвели много строги мерки
 
Според софтуерната компания, индексът за самоизолация на децата показва точните нива на самоизолация във всяка държава, това включва дисциплината не само на децата, но и на тихните родители. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Има деца и деца. Българите имат обикновено по едно дете и то не издържа само вкъщи без други деца. Турците обикновено имат по три деца и там е по-лесно. Другите имат по 5-10 деца, но изобщо не се занимават с тях и те правят каквото си искат, но не ги закачат, защото са избиратели на ГЕРБ.
19
5
 
1
 
! Отговори
ddd преди 4 години
Нека си излизат, да се заразяват, да заразяват и пенсионерите, които също кесят по пейките по цял ден. Нека, колкото повече, толкова по-скоро ще достигнем ниво на колективен имунитет и ще можем всички спокойно да си живеем.
18
7
 
7
 
! Отговори
kirasirrav преди 4 години
то се вижда и с просто око, по цял ден мерят улиците, без маски но за сметка на това на тумби (и не са само определени етноси, за всички се отнася), аз не знам какъв е тоя синдром да не могат да стоят на едно място и вкъщи...спомням си когато бяхме малки с брат ми, родителите ни заключваха в апартамента и така сме били по цял ден сами до вечерта когато се прибираха от работа, нито имаше толкова телевизии (даже бяха само една-две програми), нито интернети, компютри и телефони!
17
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По улиците са децата на чалга поколението и на цiганите.
16
3
 
4
 
! Отговори
House M.D. преди 4 години
Така е! Всички деца трябва да бъдат настанени в ТВУ-та, а родителите им - в ТВО-та.Ваш: Джугашвили
15
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защото лишени те им от мозък родители мислят само как да се отърват от тях, за да не им пречат, както са свикнали.
14
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бой с пръчки за вас полухора! Затова винаги сте яли дебелия и пак ще го ядете, защото е здравословна практика да си бъркате по дупките по градинките, без оглед на сигурността и интереса на останалите хора около вас. Нещастно племе от полухора!
13
0
 
12
 
! Отговори
12, преди 4 години
В българия журналистите са изключителна рядкост. От години по медиите безчинстват полуграмотни нискочели, но пък изпълнителни писачи.
12
0
 
8
 
! Отговори
До 3 преди 4 години
Какво се чудите? Журналистите са с развинтени мозъци по принцип. А за българските нямам думи. Те са *** и бавно развиващи се. Въпросите им са нелогични и - неграмотни-... просто не се издържат нито по екраните нито по сайтовете. Пълни ***.
11
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В някой страни, ако си затворил детето за 3 месеца и не го пускал да излиза, ще се води психически тормоз ....
10
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Да се разходиш в доброто време, не е безчинстване, а здравословна практика ...", ...така е,а да кесиш вкъщи, освен ако не си наистина болен и немощен - израз на велика глупост.
9
0
 
3
 
! Отговори
3, преди 4 години
По-скоро е вдлъбната.
8
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 4Да се разходиш в доброто време, не е безчинстване, а здравословна практика ...
7
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И слава Богу. Дано повече хора проявяват разум и адекватност на ситуацията, която дори опасна не е. По-опасно е да се затвори човек, още повече дете, ама това пожарникар няма как да го асимилира. Платен писач пък - хептен.
6
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"това включва дисциплината не само на децата, но и на тихните родители."Не знам дали, ако IQ-то ти е толкова малко, че можеш да си помислиш, че е друго япе, ще си способен да четеш ... Ама да го има там ...
5
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Дания ни изпреварват, защото децата не са купета и може да се "разхождат навън", а другата седмица пускат детските градини и началните училища, защото децата в такива ситуации страдат най-много. Подобни изолация ще остави много по-трйна след върху някой на 7 години, отколкото някой на 17, 27 улибдо 57 ...
4
14
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да глобяват всички лигльовци и кокошките им майки. Като им вземат джобните до пълнолетие, пак да си мислят да безчинстват по улиците!
3
3
 
19
 
! Отговори
Ммм преди 4 години
Журналистката дето я писа тая статия, дали има връзка с главният мозък?То бива да си т***п, *** чак пък толкова?
2
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вчера в Германия бях до супермаркета. Навън топло, улиците пълни с пешеходци и колоездачи, деца с майки, без майки, на колела, на скейтбордове, а в магазина беше фраш, хора изникват отвсякъде, така че социалната дистанция често даже не можеше да се спазва. На пръв поглед не си личеше да има каквито и да е мерки.
1
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Коронавирусът обърна трендовете. Правителството се бореше за социализация на маргиналните групи.