Френският премиер Едуар Филип подаде оставка

С него се оттегля и цялото правителство
Обновена: 3 юли 2020 11:27 | 3 юли 2020 11:26, Ния Христова
4
Френският премиер Едуар Филип подаде оставка
Снимка: БГНЕС
Френският премиер Едуар Филип подаде оставка и пожела да се раздели с поста на ръководител на правителството, съобщи Елисейският дворец. С него се оттегля и цялото правителство, информира АФП. Филип е министър-председател на Франция от 15 май 2017 г.
 
В четвъртък френският президент Еманюел Макрон обяви, че ще има "нов екип" на правителството. Така той потвърди спекулациите в медиите за предстоящи промени в състава на френския кабинет. Той обаче не уточни дали Едуар Филип ще остане министър-председател.
 
"Трябваше да направя избор за тръгване по нов път. Това са нови цели за независимост, преустройство, помирение и нови методи за тяхното прилагане. Зад това ще има нов екип", казва Макрон в интервю за медиите, без да дава никакви подробности относно евентуалните промени в кабинета.
 
Говорейки за Едуар Филип, който спечели изборите за кмет на Хавър в неделя, Макрон подчерта, че за три години министър-председателят е свършил "чудесна работа".
 
"Проведохме важни исторически реформи - често в много трудни условия. Той провежда важни реформи и ние изградихме отношения на доверие, които от определена гледна точка са уникални за историята на Петата република", заяви френският лидер.
 
 
 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
4
 
! Отговори
българин преди 3 години
А нашият гладен още за власт кога?!
2
1
 
6
 
! Отговори
1 преди 3 години
А,нашето,всички сме парле франсе,кога ще си подаде оставката.
1
1
 
7
 
! Отговори
1234 преди 3 години
България ще поеме по нов път когато БМБ не просто подаде оставка, а и излежи заслуженото.....