Цяла Лампедуза в стачка – не искат повече мигранти

В бежанския център, проектиран за 95 души, живеят 1500 бежанци
30 авг 2020 16:32, Нели Христова
27
Цяла Лампедуза в стачка – не искат повече мигранти
Снимка: БГНЕС

Жителите на италианския остров Лампедуза излязоха на протест срещу прииждането на бежанци от Африка. Над 400 местни жители се събраха на търговското пристанище по обед днес, за да изразят недоволството си от продължаващия приток на мигранти, които бяха спасени от кораби и лодки в Средиземноморието. Властите докараха и настаниха бежанците на острова.

Рано тази сутрин лодки на италианската брегова охрана спасиха около 450 бежанци, които бяха в беда в морето на около четири морски мили от Лампедуза. Спасените хора бяха откарани в търговското пристанище на острова.

Властите отбелязват, че местният бежански център първоначално е проектиран да приеме 95 души, но в момента е домакин на около 1500 бежанци.

"Лампедуза вече не може да бъде в такава ситуация. Или правителството предприема незабавни действия, или целият остров ще стачкува. Вече не мога да контролирам настоящата извънредна ситуация. Самата администрация ще обяви стачка и ние ще затворим всичко", закани се кметът на Лампедуза Тото Мартело.

Според последните данни на италианското вътрешно министерство от 1 януари до 28 август тази година в страната по море са пристигнали общо 17 985 нелегални бежанци. През същия период на 2019 г. тази цифра възлиза на 4900 души.


27
Още от ЕС
От днес носенето на маски в Париж отново е задължително
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
0
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 седмици
До Видев

ц. по съвсем други причини го напусна, но това продадоха на простолюдието.
23
0
 
0
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 седмици
До Анонимен/6

Проект европа 2030 (дет плевнелиев го хвалеше) предвижда внос на 100 милиона нето афроараба...
22
1
 
0
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 седмици
До наблюдател/11

за това са виновни такива като теб, дето подкрепят брюксел на меркел.
21
1
 
0
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 седмици
До Анонимен/15

"Цяла Европа трябва да ревне" - ама споделяш брюкселските ценности и искаш като немците, а?!
20
0
 
4
 
! Отговори
Недоразумение преди 3 седмици
Срещу кого протестират? 1/.Срещу властите, които щом се зададе кораб с т. нар. мигранти, бъразат да ги спасяват; 2/Срещу баба Меркелица, която ги покани - добре са би дошли. Не каза, че преди да дойдат при нея ще трябва да минат през дузина други страни, Италия е първата;3/. На УСА, Фрнция, че на самата Италия, които в напъна да свалят с преврат Кадафито изпратиха самолети да го бомбардират. А той ги спираше мигрантите, пиле не можеше на прехвръкне. Убиха го, а сега реват като магарета. Хак им е
19
1
 
13
 
! Отговори
Отвратително преди 3 седмици
И тези хора носят зарази, изнасилват и убиват, не се приобщават, а натоварват социалните и здравни системи на гостоприемните си, точно както *** паразитират. Трябва да се сложи край.
18
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Повече либерална толерантност трябва другари талянци..... Дайте да дадем пример за търпимост и да се придържаме към евроатлантическите ценности. Не бъдете тесногръди жабари.
17
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Ами да продължават да ги спасяват и да се надяват че ще престанат да прииждат
16
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Фашисти!
15
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Цяла Европа трябва да ревне, това безумие трябва да спре. Евала на хората в Лампедуза.
14
1
 
17
 
! Отговори
Marin Stefanov преди 3 седмици
до ГАДОРЯН:че кво лошо има в това да сме Монголоиди? междудругото последните бели(на цвят) хора оцелели на този свят ще са именно те(Монголоидите) понеже както се вижда Европа е залята от Кафяво и Черно море от мигри....
13
0
 
14
 
! Отговори
Marin Stefanov преди 3 седмици
до 6:Жълти няма ако визираш Монголоидите те са с бяла кожа даже по бяла от на Европейците..... гърлата дето ни заливат с Черни и Кафяви....
12
5
 
24
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 3 седмици
Най голямата авиобаза на НАТО е в Италия- От там стотици изтребители ДЕНОНОЩНО ИЗЛИТАХА и "Запалиха' Близкият Изток -Ирак Либия-- имаше и италиански изтребители- ТА ТОГАВА ВИЕ ГРАЖДАНИТЕ НА ИТАЛИЯ -КЪДЕ БЯХТЕ? АМИ СЕГА ЩЕ СИ "СЪРБАТЕ ПОПАРАТА КОЯТО НАДРОБИХТЕ" ! Мислихте си че всичко е Далеч- АМА НЕ Е !!-СВЕТЪТ ВЕЧЕ Е МНОГО ГЛОБАЛЕН - НА ЕДНА РЪКА РАЗСТОЯНИЕ Е ВСИЧКО!
11
1
 
52
 
! Отговори
наблюдател преди 3 седмици
Това найстина трябва да спре.Евррпа не може до безкрай да приема бежанци.За това са виновни такива като Меркел.
10
1
 
54
 
! Отговори
Светозар преди 3 седмици
Така става при толерастията. Все едно доброволно да приемаш на малки глътки зараза от Холера, под предлог, че тя има права, а ти си демократ. Отначало организма се справя, след това вече не. Накрая умира.
9
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Видев

Ха-ха Англия била напуснала заради това, че там е пълно със същия материал от колониите им белите са изчезващ вид.
8
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Анонимен 6

Никой не чака на границата, стига глупости... Всичко живо, от опасни вируси до мигранти, ни заобикаля, а по 100 000 българи се евакуират от територията ежегодно.
7
1
 
36
 
! Отговори
Йеромонах Арсений преди 3 седмици
Плъховете от синагогата на Сатаната - евреите унищожиха Европа. Не да протестират горките хорица в Лампедуза, а ако ще да си прережат вените, файда няма да има. Еврейските НПО-та ги водят! Европа и християнството загубиха Войната 1945 година и това сега е резултатът. Който не вярва, да се разходи за ден по улиците на Лондон, Париж или Берлин. В същото време в Израел се прави кръвен ДНК тест, за издаване на документи за имиграция, за да са сигурни, че никой неевреин няма да бъде допуснат. Толкова
6
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
На границата на Европа чакат МИЛИАРДИ черни, жълти и всякакви гърла ... мислете какво ще стане с България ако ги пуснем.
5
4
 
26
 
! Отговори
Видев преди 3 седмици
Англия за това напусна европейския съюз.
има начин