Протест заради мерките срещу COVID-19 в Словакия

Полицията е използвала сълзотворен газ и водно оръжие
Обновена: 18 окт 2020 11:41 | 18 окт 2020 11:41, Ния Христова
60
Протест заради мерките срещу COVID-19 в Словакия
Снимка: БГНЕС
Полицията в Словакия използва сълзотворен газ и водно оръдие, за да разпръсне група протестиращи, недоволни от въведените ограниченията заради коронавируса. По-голямата част от участниците в акцията са били футболни фенове, дошли в столицата от цялата страна, предаде БНР. Протестът е бил координиран от организаторите чрез социалните мрежи.
 
Много от тях не са носели защитни маски, а това е задължително. Те са скандирали обиди към министър-председателя и правителството на Словакия. Камъни, празни бутилки и димни бомби са полетяли към войниците на специалните части, разположени пред двореца.
 
Демонстрацията се проведе в условията на извънредно положение, което беше въведено в Словакия поради засилилото се разпространение на COVID-19. В страната е въведена забрана за събиране на повече от шест души.
 
Нарушителите се глобяват с над 1600 евро, а ако сред тях има хора, които са дали положителен тест за коронавирус, могат да бъдат преследвани за умишлено разпространение на опасна инфекция. За това се предвижда затвор от 4 до 10 години.
 
Присъди от 12 до 25 години се предвиждат за нападение на полицай.
 
Междувременно феновете на чешките футболни и хокейни клубове също планират да проведат протест, подобен на този в Братислава, в неделя на централния площад в Прага - Стария град. Стотици полицаи от различни региони на Чешката република са привикани в столицата, за да поддържат реда. Това съобщи в Tуитър шефът на чешката полиция Ян Швайдар, цитиран от ТАСС.
 
В предстоящата протестна акция участие ще могат да вземат разделени групи от по 20 души. Между тези групи трябва да се поддържа социална дистанция от поне два метра. Участниците в акцията трябва да носят и предпазни маски.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
0
 
0
 
! Отговори
м,да преди 3 години
А, при нас играем ръченици на площада :))
47
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво се чака още тук. Да се въведат мерки както беше март и април и тотална забрана за протести.
46
4
 
8
 
! Отговори
Почнаха преди 3 години
Пак да ни третират като овце господарите. Сега ще ни забранят да излизаме пак. Ще ни кажат да носим тенджера на главата и да си сложим памперс, защото СЗО твърди, че помага срещу вируса.
45
0
 
6
 
! Отговори
popa ot razgrad преди 3 години
До БобоБлагодари се че снимката е от Прага...все пак комшии...можеха да сложат снимка и от Серенгети...
44
5
 
4
 
! Отговори
Така действат в ЕС преди 3 години
Сълзотворен газ и водно оръдие - така се действа срещу демонстранти в развитите европейски страни ! Само у нас полицията пази протестиращите от гнева на обикновените граждани !
43
0
 
9
 
! Отговори
Бобо преди 3 години
Само че незнам защо сте сложили Снимка на Карлов мост в Прага а пишете за Словакия.
42
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До до 42 от славянин"Щом разбираш написаното от мен, значи съм го написал напълно грамотно, пробвай някоя друга по-интелигентна провокация, ако си способен на нещо по-интелигентно, разбира се!!"Явно си напълно неграмотен, за да разбереш, че ставаше дума за грамотност по отношение на идеи. Това, че си се научил да пишеш горе-долу, не те прави различен от някой петокласник.
41
1
 
1
 
! Отговори
до 42 от славянин преди 3 години
''Най-много прави впечатление, че тия, които наричате другите "генетични роби", сте напълно неграмотни.''Щом разбираш написаното от мен, значи съм го написал напълно грамотно, пробвай някоя друга по-интелигентна провокация, ако си способен на нещо по-интелигентно, разбира се!!
40
1
 
1
 
! Отговори
до 40 от славянин преди 3 години
''Абе другарю, ти би трябвало да си заинтересован от това да докажеш колко достоверно е това, което говориш, да покажеш колко брилянтни са логическите ти съждения и на какво се базират те. Вместо това при първи опит да се разбере нещо за тях и източниците им, изпадате в пълен ступор.''''Сър'', отдавна съм установил че на неспособно на самостоятелно мислене зомби е напълно безполезно да се обяснява и аргументира каквато и да било теза, то и без това не пита за да разбере а за нещо съвсем друго!
39
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До славянинНай-много прави впечатление, че тия, които наричате другите "генетични роби", сте напълно неграмотни.
38
4
 
6
 
! Отговори
славянин преди 3 години
Предполагам ви прави впечатление каква инфантилна радост предизввиква в генетичните роби терорът на робовладелската власт над свободолюбивите хора!? Генетичният роб не може да търпи някой да не е като него и да се бори за това за което самият той не може да се бори - за свободата и човешките си права! Генетичните роби винаги от памтивека насам са били такива, сега са такива, и в бъдеще пак ще бъдат такива, генетичното психическо робство не се лекува!
37
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До до 31 от славянин"Ти кой си че да ти давам обяснение и отчет откъде ми идва информацията!?"Абе другарю, ти би трябвало да си заинтересован от това да докажеш колко достоверно е това, което говориш, да покажеш колко брилянтни са логическите ти съждения и на какво се базират те. Вместо това при първи опит да се разбере нещо за тях и източниците им, изпадате в пълен ступор.
36
1
 
2
 
! Отговори
до 31 от славянин преди 3 години
''Това не отговаря на въпроса откъде ти идва информацията, тъй че отбранителната позиция, която зае е въпросното "изчезване". Ставаше дума за идейно изчезване, аз знам, че няма да изчезнеш от форума. То вие по цял ден само това правите.'' Ти кой си че да ти давам обяснение и отчет откъде ми идва информацията!? А информацията и способносттта да се мисли самостоятелно са различни неща, едно е да попиваш механично информация, съвсем друго е да я обработваш, подреждаш и съхраняваш!
35
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 39"на много магазини можеха да се видят надписи "забранено влизането с маска или каска". И да, на повечето места образно казано вече са с белезници за партото и глава в чувала. Специално в репресивен Китай, който целият свят е тръгнал да имитира напоследък."Мне, в Япония и пр не е заради замърсяването а след 2003 абсолютно причината е тогавашната епидемия. А това, че бъркаш Китай с Япония ... за каквото и да било, показва, че си абсолютно неграмотен.
34
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Да се поучим !Ирландската бивша затворничка кога ще протестира срещу недемократичните методи на словаците? Или тя интереси там няма?
33
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Анонимен 37В Азия носят маски главно заради замърсяването и допреди ковидистерията на входа на много магазини можеха да се видят надписи "забранено влизането с маска или каска". И да, на повечето места образно казано вече са с белезници за партото и глава в чувала. Специално в репресивен Китай, който целият свят е тръгнал да имитира напоследък.
32
8
 
9
 
! Отговори
Да се поучим ! преди 3 години
Така се процедира с протестите в развитите европейски държави , а не като у нас !
31
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 35"за мене са поне по 6 часа на ден"Какъв е тоя 6 часов работен ден? И не разбрах, всички тия японци, тайванци и т.н. дето го правят това постоянно от поне 2003 те по-*** ли са от теб или вече и за парното с белезници ги държат?
30
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 32"Пичове, днес с ковид ви плашат, а утре за друго безумие ще ви карат да си седите вкъщи и да ядете паяжини"Кой те кара да седиш в къщи?Карат те да сложиш една смотана маска като си вътре в някоя сграда и да си миеш ръцете (второто се надяваме, че правиш така или иначе).
29
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вижте го само как разсъждава малодушникът: какво ще ти стане от една маска за 10 минути на ден. За тебе може да са 10 минути, за мене са поне по 6 часа на ден, ако спазвах, сещаш ли се? И днес 10 минути с маска, утре 10 дни с белезници за парното, вдругиден кой знае каква друга мракобесия. Имаше една възрожденска песен: "Докато е мъничка змията с крак да й строшим главата". Не сте си учили уроците май и на повтаряне отиват нещата...