Максимилиан Шмит: Тийнейджърът, който се превърна в наркобос

Той въртял търговията си онлайн
26 сеп 2021 21:21, Нели Христова
23
Максимилиан Шмит: Тийнейджърът, който се превърна в наркобос

Наркоимперия в детската стая: звучи като филм, но е истина. Германецът Максимилиан Шмит е само на 18 години, когато сам-самичък и направо от детската стая създава наркоимперия за милиони. Това е неговата история, разказана от DW.

Тийнейджъри, които въртят онлайн търговия с наркотици - за това разказва успешният сериал по Нетфликс "How to Sell Drugs Online (Fast)". Авторите са били вдъхновени от истинския случай на един млад германец от Лайпциг на име Максимилиан Шмит, който сам-самичък и така да се каже направо от детската стая създава наркоимперия за милиони, просъществувала повече от година, преди младежът да бъде заловен от полицията.

Историята на Максимилиан Шмит

Максимилиан е едва 18-годишен, когато започва неговият възход като продавач на наркотици в интернет. Един от най-интересните въпроси в тази история гласи: Как така един младеж, който никога преди това не е извършвал криминални деяния, изведнъж решава да използва компютъра си за престъпна дейност?

Повече от година Максимилиан продавал всевъзможни наркотици - общо над 900 килограма хашиш, кокаин, екстази, LSD и различни медикаменти с жълта рецепта на стойност около 4 милиона евро. Той разпращал дрогата с пощенски пратки по целия свят. Така де факто пощальоните неволно са били куриери на наркотици.

„Бизнесът“ е бил отлично организиран, а печалбите - солидни. Плащало се е в аванс, после поръчките са били обработвани, а наркотиците - разпращани. „Само дето не ставаше дума за обувки, а за дрога“, казва самият Максимилиан. Неговият бивш защитник пред съда сравнява „бизнеса“ на клиента си с нещо като „Амазон“ за всички видове наркотици.

Много от клиентите на Максимилиан давали и оценки в интернет. Една от тях гласи: „Стоката е абсолютен динамит, просто ме помете“.

Самият Максимилиан явно никога не е изпитвал угризения на съвестта заради това, че се занимава с нещо осъдително. „Ако хората не купуваха дрогите от мен, щяха да си ги набавят от друго място“, казва той.

Клиентите попадали на неговия онлайн магазин за наркотици чрез търсачката Гугъл. Психологът, изготвил навремето експертиза за съда, казва, че Максимилиан Шмит към нито един момент не е показал нито съзнание за вина, нито разкаяние. Точно обратното дори: изпитвал гордост от постигнатото и обичал да разказва за успеха си.

В затвора и след това

През 2015 полицията задържа 20-годишния тогава младеж в жилището на семейство Шмит в Лайпциг. Разкриват дейността му благодарение на това, че били проследени редица грешно адресирани пакети. Полицията открива в стаята на Максимилиан 320 килограма наркотици на стойност няколко милиона евро. Младежът е осъден на седем години затвор, но четири години по-късно, през 2019-а, е пуснат предсрочно на свобода с изпитателен срок. Дълговете му към държавата възлизат на 3 милиона евро.

Неотдавна медии в Германия съобщиха за нови разследвания срещу Максимилиан Шмит. Младият мъж явно е опитал да създаде нова онлайн-платформа за търговия с наркотици. Но вече не сам, а заедно със съмишленици.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какви дългове към държавата от 3 милиона? Те му обложили печалбата от наротици със задна дата с данъци или що?
20
0
 
1
 
! Отговори
Изгорял хард преди 2 години
До пияница мистикКак реши, че се друсам, аз не пуша, не пия, а наркотици абсурд. Не искам са стана като теб.
19
3
 
0
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 години
До Изгорял хард === Нищо не ти е ясно. Отдавна съм на БИО дрога - кока и трева :))) Вие бедните се друсате с боклyци :))))
18
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Осъден на 7 години и пуснат след 4. Как да не пробва отново! Явно и немският съд защитава престъпниците.
17
1
 
5
 
! Отговори
Изгорял хард преди 2 години
До пияница мистик 17Сега ми се изясни на какво се дължи състоянието ти.
16
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Историята за успешният бизнес на един немски тинейджър...... какъв светъл пример за западни ценности....Силно ми напомня за един друг успешен бизнес с други нарк.... лекарства.
15
6
 
7
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 години
До 15 === От хубав наркотик никой не е умрял. От личен опит ти казвам. А ако си мислиш, че "лекарствата" дето ги продават в аптеките със зелена рецепта не са дрога, също много се лъжеш. Говоря за Диазепам, Лексотан, Касанакс, даже с Паркизан с водка съм се друсал като млад
14
1
 
11
 
! Отговори
Ценности на килограм преди 2 години
Достойни за подражание увлекателни истории, разказани от DW.
13
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Наркобизнеса е най-голямата гипост да си убиваш клиентите не е особено умно.
12
15
 
7
 
! Отговори
xaxsasб преди 2 години
Мдам до преди 4-5 години редовно си поръчвах LSD през нета вместо да подарявам пари на разни льольовци дето го пробутват на 15-25 кинта. Поръчвах си 100 картона и ми идваха на по 7лв. Даже имам приятели, с които си ги разменях за амнезия - 1 картон за 1 грам трева. Консумирах по средно 20 картона и 80грама амнезия на месец за 700 кинта и по цял ден си цъках електронни игри докато бачкам дистанционно. 21ви век е топа на топа. Ако декриминализират тревата икономиката на България ще свежне много.
11
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мяса на Джорджано :)))
10
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
т'ва е пълна безсмислица. От тая история може да се направи некоя филмче за децата да се филмират и нищо повече! Макар,че познавам един Боко ама той ги препраща само по шкафчета.
9
0
 
29
 
! Отговори
Sofia LGBT West преди 2 години
Прилича на шанаджия от Люлин...
8
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дрогата трябва да се легализира както е в Португалия
7
3
 
28
 
! Отговори
ТРЯБВА преди 2 години
Този Пресъпник е трябвало да погледне за подобни случай в Света , като неговия .Ако беше станал член на Партия или беше основал Партия и беше Назначил Главния Прокурор на Дърбавата , щеше да си живее на Свобода като Пеевски и Борисов .
6
1
 
25
 
! Отговори
Селяндур с джип преди 2 години
Значи да разбираме, че младежът сам си е произвеждал "мат'ряла" в детската стая.
5
4
 
13
 
! Отговори
Мога само да кажа преди 2 години
Браво на момчето!
4
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сериалът и документалния филм са много-добри.Ако беше в Сащ този тийн щеше да изгние в затвора.
3
3
 
36
 
! Отговори
SS преди 2 години
Защо по дяволите да изпитва угризения ? Производителят или търговецът на автомобили изпитва ли угризения че неговите изделия замърсяват въздуха и спомагат за глобалното затопляне.Или търговецът на оръжие,че стоката му причинява смърт ? Пазарна икономика ! Щом има търсене има и предлагане.Цинично е но е истина.Сега като е в затвора спря ли търговията с наркотици ? Не ! Няма и да спре !
2
1
 
14
 
! Отговори
Браво Батка! преди 2 години
Респект!