ЕС предупреди Китай за Русия

Предстои среща на върха
Обновена: 1 апр 2022 13:56 | 1 апр 2022 13:50, Росен Стойчев
73
ЕС предупреди Китай за Русия
Снимка: БГНЕС/EPA

Европейският съюз заяви преди срещата с Китай, че подкрепа на страната към Русия може да има последствия за нейната международна репутация, съобщи Фигаро.

Срещата ще се проведе дистанционно. На нея ще преговарят европейските представители Урсула фон дер Лайен и Шарл Мишел с китайския държавен глава Си Дзинпин.

Отправени ще бъдат призиви към Китай да не съдейства на руската държава в заобикалянето на западните ограничения. Ако страната не се съобрази, вероятно ще има последствия за нейните компании. Очаква се срещата на върха да проправи пътя за бъдещи преговори. Планират се търговски разговори с китайското правителство. Те трябва да гарантират по-балансирано търговско партньорство.

Още по темата


ЕС настоява за облекчаване на ограниченията за пътуване. Ще бъдат обсъдени и различни международни теми.


73
Още по темата: КитайсрещаЕС
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Реалист. Очевидно не си нито производител, нито търговец. За да произведеш дадена продукция, трябват суровини и консумативи.За пласмент на продукцията трябват пазари. Над 3/4 от тези пазари са Азия, Африка, Южна Америка, Русия. Не смятай, че Европа и Северна Америка са обширни пазари.Това е само в главите на Бай Дън, Урсула, Макрон. Обратно, и те търсят пазари в условията на силна конкуренция. За природния газ и нефта се поинтересувай в държавите от Близкия Изток.Ситуацията не е хич розова.
63
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не съм сигурен, че многодетната майка Урсула от Дойчланд съобразява какво прави. Излъчвателите за Интернет поколението 5G смартфони се правят от GaN. Естествени залежи от него има в Корея, а такъв с полупроводникова степен на чистота се произвежда само в Китай. Сигурно фрау Урсула ще забрани смартфоните с двойно по-висока честота да работят?! Вярно, преди повече от 77 години е имало един германец, който е опитал само той да командва на цял свят. Резултатът фрау Урсула може да провери сама.
62
1
 
4
 
! Отговори
В. преди 1 година
Имаше видео. Си Дзин Пин се явил в края на връзката и казал да си гледат работата
61
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И нали обяснихте на Китай , че в ако не слуша ще има САНКЦИИ , ще им затворите сметките и ще им наложите ембарго на ориза ?! Американците ИЗТИЧКАХА да се скарат строго на Индия , а ЕС свъси вежди на Китай - И сега ?!
60
1
 
7
 
! Отговори
Добре преди 1 година
Че е дистанционно, да ива къде да седне Урсуза.
59
2
 
10
 
! Отговори
ЕС преди 1 година
Сега е с една репутация, американско слугинче в поза задна прашка.
58
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"ЕС предупреди Китай за Русия". Да се смееш ли, да плачеш ли...
57
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Въйй, и китайците като седнат да плачат сега...
56
0
 
24
 
! Отговори
Сун Дзъ преди 1 година
На Китай в близко време му предстои да си върне Тайван, както си върна Хонг Конг! Русия ще подкрепи окончателното обединение на Китай, а САЩ и ЕС ще го препятстват. Няма как Китай да се сдружава с враговете си, с които е и в търговска война, за да навреди на приятелите си.
55
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Фабриката на Европа да не ги предупреди тях ЕС с едно забавяне на производство и скоро и други цени ще скочат не само бензина
54
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е да де, но Китай се питат как ще постъпят и с тях след време! Все пак Русия десетилетия снабдява Европа с какво ли не, член е по сумати договори, а сега й крадат петрола, защото реално да получаваш и да не плащаш е кражба. Китай виждат двуличието и си правят изводите. Освен това са източна култура и от всичко на света най-мразят тарикати с мания за всемогъщество. След Русия САЩ и Европа ще атакуват Китай. Това вече на всички им е ясно. На Китай също. Бъдете сигурни.
53
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
другарят Си е мъдър човек. китайците са почти 1,3 млрд и само хран.стоки да закъснеят за 2-3 часа ще има революция на гладните каквато човечеството не е виждало в цялата си история.
52
1
 
22
 
! Отговори
Хюго Бос преди 1 година
Тук ЕС се е вьрло много насериозно. Да не ср занимава с глупост, а да мисли как да осигури свещи и *** за народонаселението си
51
1
 
31
 
! Отговори
Изнудване? преди 1 година
ЕС 'предупреди ' Китай да спазва "западните ограничения" ? Че те са западни не са източни ограничения!
50
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
75% от износа на Китай е за ЕС и САЩ ! Време е да намалее !
49
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нейната с Китай ли се съгласува.
48
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да, и Китай си го премести.
47
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да да и отговорът на Китай знаем какъв е - преместване в другия крачол
46
19
 
5
 
! Отговори
До 40 ти преди 1 година
На базата на какво ще акостират където и да било китайците? Защото не им искат стоката ли? Явно си хлапак на 10 гд . Долара е бил и ще бъде резервна валута и това не зависи от президенти и царе а на по - високо ниво . Не 1-2 президента са умрели и то американски които са опитали да пипат ФЕД
45
3
 
32
 
! Отговори
Цеко преди 1 година
Много беззъби заплахи. ЕС никого не може да уплаши, дори и децата. Напълно зависим е от чужди ресурси......