ЕС предупреди Китай за Русия

Предстои среща на върха
Обновена: 1 апр 2022 13:56 | 1 апр 2022 13:50, Росен Стойчев
73
ЕС предупреди Китай за Русия
Снимка: БГНЕС/EPA

Европейският съюз заяви преди срещата с Китай, че подкрепа на страната към Русия може да има последствия за нейната международна репутация, съобщи Фигаро.

Срещата ще се проведе дистанционно. На нея ще преговарят европейските представители Урсула фон дер Лайен и Шарл Мишел с китайския държавен глава Си Дзинпин.

Отправени ще бъдат призиви към Китай да не съдейства на руската държава в заобикалянето на западните ограничения. Ако страната не се съобрази, вероятно ще има последствия за нейните компании. Очаква се срещата на върха да проправи пътя за бъдещи преговори. Планират се търговски разговори с китайското правителство. Те трябва да гарантират по-балансирано търговско партньорство.

Още по темата


ЕС настоява за облекчаване на ограниченията за пътуване. Ще бъдат обсъдени и различни международни теми.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още по темата: Китайсрещаес
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Реалист. Очевидно не си нито производител, нито търговец. За да произведеш дадена продукция, трябват суровини и консумативи.За пласмент на продукцията трябват пазари. Над 3/4 от тези пазари са Азия, Африка, Южна Америка, Русия. Не смятай, че Европа и Северна Америка са обширни пазари.Това е само в главите на Бай Дън, Урсула, Макрон. Обратно, и те търсят пазари в условията на силна конкуренция. За природния газ и нефта се поинтересувай в държавите от Близкия Изток.Ситуацията не е хич розова.
63
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не съм сигурен, че многодетната майка Урсула от Дойчланд съобразява какво прави. Излъчвателите за Интернет поколението 5G смартфони се правят от GaN. Естествени залежи от него има в Корея, а такъв с полупроводникова степен на чистота се произвежда само в Китай. Сигурно фрау Урсула ще забрани смартфоните с двойно по-висока честота да работят?! Вярно, преди повече от 77 години е имало един германец, който е опитал само той да командва на цял свят. Резултатът фрау Урсула може да провери сама.
62
1
 
4
 
! Отговори
В. преди 2 години
Имаше видео. Си Дзин Пин се явил в края на връзката и казал да си гледат работата
61
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И нали обяснихте на Китай , че в ако не слуша ще има САНКЦИИ , ще им затворите сметките и ще им наложите ембарго на ориза ?! Американците ИЗТИЧКАХА да се скарат строго на Индия , а ЕС свъси вежди на Китай - И сега ?!
60
1
 
7
 
! Отговори
Добре преди 2 години
Че е дистанционно, да ива къде да седне Урсуза.
59
2
 
10
 
! Отговори
ЕС преди 2 години
Сега е с една репутация, американско слугинче в поза задна прашка.
58
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"ЕС предупреди Китай за Русия". Да се смееш ли, да плачеш ли...
57
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Въйй, и китайците като седнат да плачат сега...
56
0
 
24
 
! Отговори
Сун Дзъ преди 2 години
На Китай в близко време му предстои да си върне Тайван, както си върна Хонг Конг! Русия ще подкрепи окончателното обединение на Китай, а САЩ и ЕС ще го препятстват. Няма как Китай да се сдружава с враговете си, с които е и в търговска война, за да навреди на приятелите си.
55
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Фабриката на Европа да не ги предупреди тях ЕС с едно забавяне на производство и скоро и други цени ще скочат не само бензина
54
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е да де, но Китай се питат как ще постъпят и с тях след време! Все пак Русия десетилетия снабдява Европа с какво ли не, член е по сумати договори, а сега й крадат петрола, защото реално да получаваш и да не плащаш е кражба. Китай виждат двуличието и си правят изводите. Освен това са източна култура и от всичко на света най-мразят тарикати с мания за всемогъщество. След Русия САЩ и Европа ще атакуват Китай. Това вече на всички им е ясно. На Китай също. Бъдете сигурни.
53
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
другарят Си е мъдър човек. китайците са почти 1,3 млрд и само хран.стоки да закъснеят за 2-3 часа ще има революция на гладните каквато човечеството не е виждало в цялата си история.
52
1
 
22
 
! Отговори
Хюго Бос преди 2 години
Тук ЕС се е вьрло много насериозно. Да не ср занимава с глупост, а да мисли как да осигури свещи и *** за народонаселението си
51
1
 
31
 
! Отговори
Изнудване? преди 2 години
ЕС 'предупреди ' Китай да спазва "западните ограничения" ? Че те са западни не са източни ограничения!
50
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
75% от износа на Китай е за ЕС и САЩ ! Време е да намалее !
49
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нейната с Китай ли се съгласува.
48
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да, и Китай си го премести.
47
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да да и отговорът на Китай знаем какъв е - преместване в другия крачол
46
19
 
5
 
! Отговори
До 40 ти преди 2 години
На базата на какво ще акостират където и да било китайците? Защото не им искат стоката ли? Явно си хлапак на 10 гд . Долара е бил и ще бъде резервна валута и това не зависи от президенти и царе а на по - високо ниво . Не 1-2 президента са умрели и то американски които са опитали да пипат ФЕД
45
3
 
32
 
! Отговори
Цеко преди 2 години
Много беззъби заплахи. ЕС никого не може да уплаши, дори и децата. Напълно зависим е от чужди ресурси......