Германия трябва да намали най-много потреблението на газ в ЕС

Само така ще спази споразумението на Общността
92
Германия трябва да намали най-много потреблението на газ в ЕС
Снимка: Pixabay

Германия трябва да намали най-много потреблението си на природен газ сред всички страни от Европейския съюз, за да спази споразумението им от края на юли и да спести 15 процента от синьото гориво, което използва, съобщи ДПА. Агенцията е използвала данни на Европейската комисия, за да изчисли количеството газ, което се очаква да спести Федералната република.

Германия трябва да намери начин да намали потреблението на газ с 10 милиарда кубични метра между началото на август т.г. и март догодина, за да постигне целта, която си поставиха страните от ЕС, посочва ДПА. Това количество се равнява на синьото гориво, което използват за цяла година 5 милиона четиричленни домакинства.

Германия, която е най-голямата икономика в Европа, трябва да си наложи най-сериозните ограничения при използването на природен газ сред страните от ЕС. Федералната република трябва да спести близо една четвърт от цялото количество синьо гориво, от което се очаква да се откажат държавите от Евросъюза.

Германският министър на икономиката Роберт Хабек заяви, че неговата страна е напът да намали с 14 до 15 процента потреблението си на природен газ в сравнение с миналата година. Миналата седмица Хабек изтъкна, че Германия би се опитала да намали синьото гориво, което използва, с повече от договорения минимум от 15 процента. /БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
0
 
1
 
! Отговори
УМНИ БЪЛГАРИ преди 1 година
ПРЕДПРИЕМАЧИ ВНЕДРЯВАТ БРАУНОВ ГАЗ В ПРОИЗВОДСТВОТО, ОТКРИТИЕ НА ВЕЛИКИЯ БЪЛГАРИН ИЛИЯ ВЪЛКОВ
78
0
 
1
 
! Отговори
УМНИ БЪЛГАРИ преди 1 година
ПРЕДПРИЕМАЧИ ВНЕДРЯВАТ БРАУНОВ ГАЗ В ПРОИЗВОДСТВОТО, ОТКРИТИЕ НА ВЕЛИКИЯ БЪЛГАРИН ИЛИЯ ВЪЛКОВ
77
1
 
2
 
! Отговори
Фильо преди 1 година
повече боб с кисело зеле и сода да пият и газ ще има
76
0
 
8
 
! Отговори
Някой преди 1 година
Много ми е интересно как ще стане тази работа. Тук, до нас между Лудвигсхафен и Манхайм има едно заводче на BASF, изцяло всичко е на газ, В него работят 72 000 работника и работнички. Ако решат да му намалят с 15% газта, незнам какво ще стане. Манхайм може и да оцелее като град, но Лудвигсхафен - Едва ли. Така че глупости са това. Празни приказки хвърлени в медийното пространство за да пригласят в основния хор.
75
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
абе може ли да сте толкова глупави нали ще им падне икономиеата до нула какво искате това правете на путин много дреме за вас.има една руска поговорка намен ще е лошо на русия още полошо на това ли си надявате матушка россия е много богата благодарения на ваще санкции това което го немаше в русия ще ги си ги произвежда а вие ще му духата горещата супа
74
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
РУСНАЦИТЕ ИМ ВИДЯХА СМЕТКАТА ОТ РАЗСТОЯНИЕ НЕ СЕ НАЛОЖИ ДА ХОДЯТ ДО БЕРЛИН
73
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 79 "Няма лошо да икономисват, сега ще разберат как живее нещастния български народ грабен от всички" Германците винаги са били по-икономични от българите. :))))) Нямате си и идея за какво говорите. За останалото, толкова фейкове си наредил, че трябва един роман да напише човек, за да ти посочи всичките грешки. Може и затова да го правиш де - много лъжи на малко място, които изискват много време да се опровергават.
72
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма лошо да икономисват, сега ще разберат как живее нещастния български народ грабен от всички. Съсипаха нашето производство за да ни внасят техните. Навряха техните вериги магазини за да печелят те, ограбват ни културно. Първо съсипаха заводите ни, после селското стопанство. Инженери, доктори и много други образовани хора отидоха при тях от безизходица и пак ни ограбиха. Толкова години никой от ЕС не се трогна от нашата бедност и крадливи политици. Всичко е фалшиво, не им пука за нас
71
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 76 "Ами как се съсипва .Както виждаме - лесно . Не разбра въпроса ми, или се направи, че не си го разбрал? От гледна точка на демокрацията НЯМА НИЩО ЗА СЪСИПВАНЕ в една диктатура или военен режим: те са ДЪНОТО. В тях хората живеят като роби. Освен, разбира се, ако не мислиш, че хората в една държава трябва да живеят като роби на режима в нея.
70
13
 
3
 
! Отговори
До Анонимен 72 преди 1 година
Русия след 45та година е участвала в около 30 военни конфликта. То не бе освобождаване на Чечня, на 2 пъти, Еритрея, Грузия, Абхазия, Афганистан и още много други. Защо споменаваш само щатите? Щатите възстановиха Виетнам, Сърбия бе възстановена основно от ЕС
69
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 74 Ами как се съсипва .Както виждаме - лесно . Не им е проблем това на САЩ . По-интересно е , как се решава , коя страна е диктатура и коя не . коя трябва да се демократизира , коя - не . С какво една СА е по-различна от Ирак ? Да не би защото СА сключва по 300 млрд, долара контракти със САЩ . Как по времето на Ирано -Иракската война, САЩ подкрепяха Ирак .Ирак не беше диктатура ли диктатура тогава ?
68
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 73 "Япония например" Япония налага същите санкции на Русия като Европа. Отгоре на всичко Япония е застрашена много по-директно от китайската агресия спрямо Тайван, та нещо не разбирам защо мислиш така.
67
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 72 И как се "съсипва" държава която е диктатура или военен режим? Или казваш, това е по-добре?
66
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 71 Япония например
65
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 67 Не знам , какво разбираш под 'опорки" . Има си факти . Та - погледни военните интеревенции на САЩ след 2000-та година , винаги може да добавим и Сърбия . Откъде са минали , и какво е останало след тях . Ако ти е интересно , може да върнеш лентата и след ВСВ . Обикновено забъркват каши , после - > всеки да се оправя кой както може .
64
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 69 ОТкъде ти идва самочувствието да оценяваш как се управляват Европейците? Я кажи, кои се управляват по-добре?
63
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До До Анонимен 61/68 "Никога в Германия месо по 2,7 евро не съм виждал. Масово беше по 5 евро." По 5 евро беше най евтиното свинско категория 1 (най-ниската). Сега е към 7-8. Нищо особено като увеличение. Хляба и сега не се е увеличил кой знае колко: 3.50 за кило от пекарна, вместо 2.70. ГолЕм праз. Доматите в момента са по 1.20 килото :))))
62
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мозъците на ВСИЧКИ ЕВРОПЕЙЦИ, включително и особено,ние,са толкова атрофирали,че даже не съзнават безнадеждността на положението си,щом такива малоооумници ги управляват!Доскоро мислех,че само ние ще изчезнем в скоро време,сега съм сигурен,че това ще бъде цяла европа,събрала бълвоча от населението си в еврокошарата,ЕС!
61
0
 
1
 
! Отговори
До Анонимен 61 преди 1 година
Никога в Германия месо по 2,7 евро не съм виждал. Масово беше по 5 евро. Дебнете 8ч вечерта за намаление ли? Хляба колко беше 4 евро? Пластмасови домати по 2 евро половинката? Иначе средната възраст на авт. парк в Германия беше около 8г. Около теб, на колко често си сменяват колите, няма значение
60
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 65 "Интересно , къде са били германците , когато варварите от САЩ съсипваха държава след държава" И кои дръжави са "съсипали" САЩ. Обаче се пробвай без да ми бълваш опорки, щото ако го направиш те отсвирвам НА МОМЕНТА.