Уникална операция извършиха лекари в Ямбол

На 26-годишен мъж е поставена специална тазобедрена става, изработена от метал
30 окт 2008 15:30, Красимир Ангелов
6
Уникална операция извършиха лекари в Ямбол
Снимка: БГНЕС

Уникална смяна на тазобедрена става бе извършена в ортопедичното отделение на ямболската болница "Св. Пантелеймон”, съобщи директорът на лечебното заведение д-р Борис Чорбаджийски.

Екип начело с д-р Валентин Пройчев от Клиниката по ортопедия и травматология към Университетска болница - Стара Загора, е поставил изкуствена става, изработена изцяло от метал.

Операцията е продължила около час и половина.

Изкуствената става е от най-новото поколение в ендопротезирането, изработена от английска фирма, информира д-р Пройчев.

В нея триенето е намалено до минимум, липсва полиетиленова съставка, което гарантира няколко десетилетия живот, в сравнение с досегашните двайсетина години, допълни той.

Ставата е поставена на 26-годишен пациент, пострадал при автомобилна катастрофа преди четири години и претърпял няколко ортопедични операции.


6
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
4
 
! Отговори
men преди 13 години
Д-р Пройчев ще бъде неимоверно щастлив от височайшето одобрение на някой, който не е от провинцията. Дано доктора прочете това одобрение, та да му се стопли душата! Странно,че и в провинцията има качествени хора и специалисти,а?
4
1
 
1
 
! Отговори
Lady_R преди 13 години
Браво на ямболските лекари, държавата се нуждае от повече такива специалисти, които не гледат само парите, а се стремят да извършват професионални операции и да помагат да болните.
3
0
 
2
 
! Отговори
рехабилитатор преди 13 години
Много добре!Радвам се,че и в провинцията ще могат да се извършват сложни операции.Не е лесно за екипите но е добре за болните.Желая успех за смелото начинание!iРаботила сам с пациенти на ДР Пройчев, наистина е добар ,но все пак сме хора добре е да има помощ и от други екипи.
2
0
 
1
 
! Отговори
kl;; преди 13 години
така опитите се правят в малките болници ив частните кабинети и акто ви опре яйцето до искате безплатно ноняма
1
0
 
0
 
! Отговори
преди 13 години
чудесно, дано е достъпно за обикновения пациент, за да могат повече нуждаещи се да се възползват от услугата