Как да отслабнем здравословно със суперхрани

Кои са те?
Обновена: 11 фев 2014 19:59 | 11 фев 2014 18:53,
0
Как да отслабнем здравословно със суперхрани
Източник: Reuters

Непрекъснато чуваме за полезните свойства на цветните плодове и зеленчуци. Не всички твърдения обаче са на база научна обосновка. Авокадо и кокосът обаче са сред проверените с времето храни, а благоприятното им действие върху организма е и научно доказано. Те са сред храните, които ни помагат да загубим килограми. 

Здравословните наситени мазнини в кокоса идват от средноверижните триглицериди – мастни киселини, които организмът ни предпочита да изгаря като енергия, вместо да ги съхранява. Проучване в областта установява, че кокосовото мляко помага за загубата на килограми. 

Авокадото е плод, богат на полезните мононенаситени мазнини и фибри. Според скорошно проучване плодът подобрява качеството на храненето като цяло и намалява риска от метаболитен синдром.

Лещата е сред основните храни, които се консумират в Индия, и повечето вегани и вегетарианци там си набавят протеини от нея. Ние можем да избираме между различни видове леща, които добавят разнообразен вкус към хранителния ни режим и всеки един от тях носи различни ползи за здравето. 

Чесънът е популярен с лечебните си свойства. Химическото съединение, което се съдържа в него – алицин, има антибактериални свойства. Алицинът също така има и противовъзпалителни свойства, които помагат за изгаряне на мастните натрупвания. 

Джинджифилът е познат с благоприятния ефект, който оказва на храносмилателната система. Той обаче има и термогенни свойства – повишава телесната температура, като гори мазнини. Проучване сочи, че джинджифилът ни засища, което означава, че консумираме по-малко количество храна. 

Важно е да знаем, че джинджифилът има и разреждащи кръвта свойства. Ако приемаме антикоагуланти, трябва да се консултираме с лекар, преди да консумираме джинджифил. 

 

Още полезна информация за хранене може да прочетете на Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари