Какво да хапваме за добро настроение?

Освен шоколад, разбира се
14 сеп 2014 11:30,
4
Какво да хапваме за добро настроение?
Източник: Reuters

Знаете ли, че голяма част от стреса и промените в настроението се дължат на небалансиран хранителен режим? Всъщност, балансираната диета е част от естествения подход за премахване на чувството на безпокойство и промените в настроението. 

Кои храни по-често трябва да похапвате? 

Плодове

Пресните плодове като портокал, ябълка, нар, банан, грозде, смокини, праскови, ягоди, диня и пр. са с богато съдържание на антиоксиданти, които не само понижават физическия стрес, но също така носят и прилив на енергия. Уверете се, че ежедневният ви хранителен режим включва поне един плод. 

Ядки 

Има причина, поради която ядките могат мигновено да предизвикат чувство на щастие. На първо място, те са богати на фибри. Освен това, могат да ви помогнат да поддържате здравословно тегло, тъй като повишават метаболизма. И не на последно място, ядките помагат за регулиране нивата на кръвната захар, тъй като те имат нисък гликемичен индекс. 

Продължението може да намерите на Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен"Чашка две винце или две бирички с ядки също е много полезно за добро настроение!"Ядки според мен не ти трябват. Само свястно вино или готина бира. Ядките са излишни и се дъвчат трудно и само засядат между зъбите.
2
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Чашка две винце или две бирички с ядки също е много полезно за добро настроение!
1
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
баба от санданско обясняваше, че сутрин си е правила чайче от индийски коноп, дето случайно пораснал в градинката и после, като го изпие, цял ден и е било едно веселко...